Mało czasu na przygotowanie deseru? Nic straconego, wystarczy przygotować kruche babeczki, ubić śmietankę i przygotować ulubione owoce w dzisiejszym wypadku będą to niezawodne jagody! Świetnie komponują się z bitą śmietaną i kruchym ciastem. Ciasto można wykorzystać mrożone, albo przygotować szybko świeże. Proste prawda? "Składniki:2 żółtka80 g cukru 400 g mąki200 g masłaDodatkowo:400 ml śmietanki kremówki(...)babeczki i ugniatamy. Pieczemy około 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`C.Zimną śmietankę ubijamy, pod koniec dodając cukier z wanilią. Babeczki dekorujemy kleksem ubitej śmietany i łyżeczką jagód. Smacznego
Słodkie Przyjemnościsumie by wypadało), ale czy rzeczywiście tak będzie, obiecać nie mogę. Za to mogę obiecać, ze dzisiejszy przepis jest obłędny! No bo czego tu nie lubić? Bezy? Bitej Śmietany? Jagód? A może czekolady? Ja uwielbiam wszystko! Mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu :) Zapraszam na Jagodowy torcik bezowy.Składnika:6 białek 250 g cukru1 łyżeczka soku z cytryny1(...)czasie mieszamy ją do całkowitego rozpuszczenia.Na wcześniej przygotowaną i całkowicie ostudzoną bezę nakładamy bitą śmietanę, którą rozprowadzamy po całym blacie. Na śmietankę wysypujemy jagody, a te zaś polewamy rozpuszczoną czekoladą ( najlepiej za pomocą małej łyżeczki, dzięki temu strużek polewy będzie cieńszy).Smacznego
Słodkie Przyjemnościmin.Zdjąć papier i wystudzić.masa2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 1/2 litra wody.Wiśnie odsączyć z zalewy, jagód nie rozmrażać.Kiedy galaretka zacznie lekko tężeć ubić śmietanę na prawie sztywno i wymieszać z galaretką.Dodać do masy wiśnie, wymieszać, a następnie dodać jagody i szybko wymieszać, gdyż masa zacznie szybko tężeć, wylać na biszkopt otoczony obręczą.Na wierzchu ułożyć
Mix smakuSkładniki na 12 babeczek:1,5 szklanki mąki1/4 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia2 jajka50g roztopionego masła3/4 szklanki mleka1 łyżeczka esencji waniliowej lub pasty waniliowejotarta skórka z cytryny1 szklanka jagód lub borówek amerykańskichRozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C i przygotowujemy forme na muffinki.W jednej misce mieszamy przesianą mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy(...)przelewamy mokre i LEKKO mieszamy łyżką. Chodzi o to, żeby wszystko tylko się przemieszało, ale nie było gładką masą. Grudki z mąki są nawet mile widziane. Na końcu dodajemy jagody i jeszcze raz delikatnie mieszamy.Łyżką nakładamy ciasto do foremek i pieczemy ok 25 minut.Smacznego
Kulinarna rozmowawiaterek i jest wspaniale. Dzieciaki pomagają w koszeniu i grabieniu trawy, w pieczeniu ciasta, bo nie ma jak nazbierać w lesie jagód, wyjąć prodiż i upiec drożdżówkę z jagodami!!! Popołudniami
Dzieje kuchennej Wiewióryzmieniam)1/3 szklanki oleju1 szklanka borówek albo jagód (wystarczy też 1/2 szklanki) szczypta soliekstrakt waniliowy lub połowę opakowania cukru waniliowegoW jednej misce wymieszać suche składniki czyli: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. W drugiej roztrzepać jajko z kefirem, olejem i wanilią i aromatem. Zawartość obu misek połączyć, dodać borówki albo jagody i delikatnie wymieszać. Napełniać ciastem foremki
Bon Appetit MałgorzatyPłatki owsiane* ze startym jabłkiem i jagodami goji; jogurtem naturalnym *gotowane na wodzieCiasteczka upieczone. Uśmiech na twarzy jest. Przed nami ostatni dzień szkoły(ściśle mówiąc wigilie w większości przypadków) w tym roku +100133 do samopoczucia
More food, love and dreamssklepowych.Składniki:150 g masła5 łyżek miodu2 szklanki płatków owsianychotręby pszennepłatki kukurydzianegarść rodzynekgarść żurawinyłuskany słonecznikpestki dynidaktylejagody gojiSposób przyrządzenia:Do miski przekładamy "suche" składniki: płatki, otręby, słonecznik, dynię, pokrojone oraz jagody goji, a następnie w garnku rozpuszczamy na małym ogniu masło i miód. Masło i miód przelewamy do miski z suchymi produktami i dokładnie mieszamy, by każdy składnik "oblepił
upichcicnajwyższej jakości, bez konserwantów. Strona internetowa: http://www.nasza-chata.plSklep internetowy: http://www.grzyby-sklep.pl/ Oto produkty, które otrzymałam:1. Koźlarze suszone2. Podgrzybki suszone 3. Maślaki suszone4. Borówki leśne niskosłodzone5. Koncentrat grzybowy6. Jagody leśne deserowe7. Kurki w zalewie(...)naturalnej8. Maliny deserowe9. Żurawiny leśne niskosłodzone10. Podgrzybki marynowane11. Maślaki zwyczajne marynowane12. Kurki marynowane13. Kurki - danie gotowe14. Podgrzybki - danie gotowe15. Żurawiny leśne dżem - całe owoce16. Borówki leśne dżem - całe owoce17. Jagody leśne dżem - całe owoce18. Opieńki marynowane19. Kapusta z grzybami Firmie Nasza Chata bardzo dziękuję za zaufanie. :-) Obiecuję mnóstwo pysznych dań! W sekrecie powiem, że kapusta z grzybami została
Szefowa kuchniserka Mascarpone 100 g jagód 2 łyżki cukru pudru4 ciasteczka digestive (mogą być herbatniki) Jagody myjemy wrzucamy do miski (3 zostawiamy do dekoracji) i miksujemy blenderemDo zmiksowanych jagód dodajemy serek i wszystko razem dalej mieszamy blenderemDosypujemy cukier puder i znów mieszamy Gotową masę
Klaudynkowa kuchniacytrynowa z sokiemi cukier waniliowy wymieszac mikserem .Smietane kremowke ubic na sztywno.Wymieszac z masa serowa.Konfiture wymieszac z reszta jagod.Mase serowa rozsmarowac na spodzie ciasta.Na krem nalozyc konfiture z jagodami i lekko pomarmurkowac (porobic esy-floresy,by masy sie lekko wymieszaly).Nalozyc podzielona na czesci gore.Posypac cukrem pudrem.Zycze smacznego!1 porcja ciasta to 316 kcal i zawiera
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wyłożyć ją papierem do pieczenia.Rozwałkowane ciasto przekroić na pół, tak żeby otrzymać dwa prostokąty. Obie części posmarować masą z białego sera (fot.1), a następnie posypać jagodami (fot.2). Każdy z prostokątów złożyć na pół, wzdłuż dłuższego boku, a następnie pokroić nożem na 8 - 10 części (fot.3) (w sumie powinniśmy otrzymać 16 - 20 bułeczek, z dwóch prostokątów).Tak przygotowane
Świat CiastaOwsiane batony bananowo-orzechowe z orzeszkami, daktylami i jagodami goji;jogurt naturalny *z masłem orzechowym
More food, love and dreamsJagodzianki - jedne z popularniejszych drożdżówek - szczególnie w sezonie letnim. Pyszne, rozpływające się w ustach bułeczki drożdżowe, których serce tworzy nadzienie ze świeżych, aromatycznych jagód, a z wierzchu finezyjnie spływa połyskujący lukier.Rozkosz podniebienia ukryta w prostocie uwielbianych przez nas Jagodzianek, a te domowe... to już istna poezja smaku.Domowe Jagodzianki - Składniki:Bułeczki:600 g mąki pszennej250 ml mleka100 g masła4 żółtka1/2(...)podwojenia objętości w ciepłe miejsce (ok. 1,5 h). Po tym czasie ciasto dzielimy na ok. 20 części. Każdą porcje lekko rozwałkowujemy, na środek wykładamy ok. łyżkę jagód, ok. pół łyżeczki cukru pudru i sklejamy podobnie jak knedle. Tworzymy kuleczkę, którą następnie lekko formujemy w podłużny kształt.Jagodzianki przekładamy na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia w dość dużych
Słodka Stronazrobiłam. Od razu mi się humor poprawił.Odkąd zobaczyłam go w gazetce Pieczenie jest proste, nr 2/2012 wiedziałam, że muszę go zrobić. Po pierwsze, samo zdjęcie mnie oczarowało - jagody delikatnie zatopione w masie serowej, całość przykryta kawałkami ciasteczek z czekoladą, podana na czekoladowym, chrupkim spodzie. Mmm... A kiedy przeczytałam, że do masy sernikowej dodajemy mnóstwo bitej śmietany i mocną(...)herbatę, przepadłam. Kiedy więc w końcu wpadły mi w ręce borówki amerykańskie (o jagodach to mogę sobie pomarzyć...), od razu zabrałam się do dzieła.Ciasto przygotowuje się szybko i prosto, bez włączania piekarnika (czyli idealne na aktualne upały). A smak...? Moi drodzy, tego po prostu trzeba spróbować! Spód jest naprawdę przyjemnie chrupiący i mocno kakaowy, masa serowa jest delikatna
Pożeraczka, czyli raz adobrze