z jagodami - 7023 przepisów (strona:155/469)

Smoothie z jeżyn czy malin? 159

jeżyn - 1/2 szklanki malin - mleko kokosowe - cała puszka (możesz użyć również roślinnego bądź krowiego) - łyżka zamrożonych jagód - miód do smaku - 1/2 banana dojrzałego Jeżyny zmiksuj z mlekiem, bananem, jagodami i miodem, schłodź w lodówce i gotowe! Maliny zmiksuj z mlekiem kokosowym i miodem, schłodź w lodówce. Maliny i jeżyny są to owoce z dużą ilością pestek, dlatego wydłuż

SMYKWKUCHNI
CIASTO Z CUKINIĄ I JAGODAMI 121

łyżeczki cukru cynamonowego, 3 łyżki wiórek kokosowych 1/3 szkl. jagód WYKONANIE Cukinię myjemy, ścieramy na tarce razem ze skórką, osączamy z nadmiaru soku. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po 1 jajku, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier cynamonowy, wiórki kokosowe oraz cukinię – mieszamy łyżką, na końcu dodajemy jagody, delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy o wymiarach 24x12

słodki bratek
Muffiny jogurtowo-bananowe z jagodami 171

Kolejne podejście do muffinek z użyciem jagód, choć w tym przepisie świetnie sprawdzą się też orzechy i czekolada. Bez masła i bez cukru, a mega smakowite! :) Kocham placuszki bananowo-jogurtowe, więc pomyślałam, że może to połączenie sprawdzi się i w muffinach. No i nie myliłam się - są pyszne i wilgotne. Świetnie smakują zaraz po przyrządzeniu, następnego dnia po wyjęciu(...)jajka pół szklanki mleka 2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka mąki 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub cukru waniliowego) 4 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok. 100 g jagód (można wykorzystać czekoladę oraz orzechy) Płatki owsiane wkładamy do rozdrabniacza i mielimy. Dosypujemy do nich mąkę oraz proszek do pieczenia. W dużej misce rozgniatamy banany, dodajemy do nich ekstrakt waniliowy

Cooking Monster
Tarta z jagodami i budyniem 181

najprostszej tarcie malinowej, przyszedł czas na pyszną wersję jagodową. Składniki: tortownica 30cm 3 łyżki miękkiego masła 150g kruchych ciastek lub herbatników 2 opakowania budyniu waniliowego 750ml mleka 200g jagód 2 galaretki niebieskie 750ml wody Galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody, ostawiamy do stężenia. Ciastka rozdrabniamy, mieszamy z masłem i wylepiamy foremkę, wstawiamy do lodówki. W 200ml mleka rozpuszczamy saszetki budyniu(...)resztę podgrzewamy. Do wrzącego mleka wlewamy budyń (wyłączamy ogień) i intensywnie mieszamy. Gotowy budyń wlewamy na spód ciasteczkowy, wstawiamy do lodówki. Gdy budyń będzie letni, układamy na nim jagody i zalewamy tężejącą galaretką. Zostawiamy tartę w lodówce na 2 godziny – w upalne dni nawet na 4 godziny

Gotowanie i blogowanie
Bavette z grilla 105

jagód jałowca, sól, Przygotować solankę – rozpuścić sól w 1 litrze wody. Bavette oczyścić z błon i włożyć do solanki na 45 minut. Masło zagotować z pokrojonym czosnkiem, rozgniecionymi jagodami jałowca i tymiankiem. Wyjąć mięso, osuszyć. Ułożyć na rozgrzanym grillu. Grillować 4 minuty z jednej strony, następnie przewrócić na drugą stronę na kolejne 4 minuty. Ja grilluję pod przykryciem

królestwo garów
Dżem jagodowy z wanilią 141

promyk słońca i letnie owoce. Jagodowy to obok wiśniowego mój ulubiony. Z delikatną nuta wanilii i rumu jest przepyszny. Trudno mu się oprzeć! Składniki: 1kg jagód 500g cukru laska wanilii łyżka rumu Sposób przygotowania: Jagody przepłukujemy na sitku. Jeśli jest w nich sporo listków z krzaczków możemy zalać je wodą i delikatnie zamieszać. Listki wypłyną na wierzch

Pyry na Gaz
Słoik smakowitości 170

Zaszalałam i zrobiłam bombę kaloryczną ale też i nie kaloryczną. Sami osądźcie czy warto było. Składniki: herbatniki zbożowe Cukry Nyskie  1 opakowanie 90 g jagody 6 łyżek poziomki 6 łyżek winogron 400 g śmietana 30% 400 ml cukier 2 łyżki czekolada starta 50 g żurawina 3 łyżki     Krok 1 Mamy trzy słoiki a więc(...)wkładamy do słoika( pokruszone). Krok 2 Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno (nie jest całkiem sztywna ale ubita) i wkładamy po dwie łyżki na skruszone herbatniki. Krok 3 Wsypujemy jagody i poziomki, posypujemy startą czekoladą i znowu wkładamy po 1 herbatniku pokruszonym oraz żurawinę po łyżce. Krok 4 Wkładamy po łyżce śmietany oraz winogron który obieramy ze skórki

Różowa kuchnia
Muffinki z jagodami i białą czekoladą 94

łyżeczka proszku do pieczenia mokre: 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 jajka dodatkowo  300g jagód 100g białej czekolady Suche składniki mieszamy i przesiewamy. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i olejem. Mokre składniki wlewamy do suchych i delikatnie mieszamy, dodajemy jagody i pociętą w drobną kosteczkę białą czekoladę. Nagrzewamy piekarnik do 180*C, formę na muffinki wykładamy natłuszczonymi papilotkami

Gotowanie i blogowanie
Dżem jagodowy bez cukru, słodzony ksylitolem 183

wersję jagodową, słodzoną ksylitolem. Taki domowy dżem nie ma sobie równych! ;) Dżem jagodowy bez cukru, słodzony ksylitolem 1 kg świeżych jagód 100 ml soku jabłkowego świeżego 15 g pektyny łyżeczka soku z cytryny 180 g ksylitolu Jagody "przebrać", umyć i umieścić w garnku. Wlać 1/4 szklanki wody i sok jabłkowy, zagotować. Pektynę wymieszać z ksylitolem i wsypać do gotujących

FitKot
Polędwica z dorsza w rabarbarowym sosie 113

Kaszę przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Do smaku doprawiamy solą, mieszamy z roztopionym masłem. Rabarbar obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy winem i razem z jagodami gotujemy przez 10 min. Następnie zestawiamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy na gładko. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Podgrzewamy cały czas mieszając. Rybę podajemy z gorącą kaszą

R'n'G Kitchen
Sernik czekoladowy z jeżynami i borówką 231

Lubicie serniki? Ja bardzo! Dziś polecę Wam szybki serniczek z jeżynami, borówkami amerykańskimi i jagodami. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Sernik czekoladowy z jeżynami i borówką 231

Lubicie serniki? Ja bardzo! Dziś polecę Wam szybki serniczek z jeżynami, borówkami amerykańskimi i jagodami. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Muffinki szpinakowe z kremem bananowym i jagodami 148

przygotowujemy krem: Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder, sok z limonki, serek mascarpone, a na końcu rozgniecionego widelcem banana. Chłodzimy w lodówce. Krem nakładamy na przestudzone babeczki i dekorujemy jagodami

Kuchnia w czekoladzie
Torcik bezowy 171

Delikatny jak chmurka, przełożony bitą śmietaną, z pysznymi owocami sezonowymi: torcik bezowy poleca się na podwieczorek :) Ja udekorowałam mój torcik malinami i jagodami. Składniki: 3 duże białka 180 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny +400 g śmietany kremówki, sezonowe owoce do dekoracji Białka – najlepiej w temperaturze pokojowej – ubijamy w mikserze, dobrze spisuje się

Ciastkozercy
Owocowa "pizza" z arbuza 163

kiwi obierz ze skórki, pokrój w plasterki, truskawki umyj, pokrój w ćwiartki, a śliwki w kostkę. Owocami udekoruj arbuz. Orzechy posiekaj. Posyp wierzch pizzy wiórkami kokosowymi, orzechami i jagodami. Na koniec dodaj listki świeżej mięty. Pizza najlepiej smakuje schłodzona

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!