Pasztet z grzybowo- mięsno - serowy to pyszny i łatwy w przygotowaniu pasztet. Dobrze się smaruje i wszystkim smakuje :) Kiedy jest sezon na grzyby zawsze warto go
Kulinarne Fantazje MarioliPyszny, mięciutki, rozpływa się w ustach. Idealny na kanapkę. Otoczony smalczykiem i galaretką. Gotowany w słoikach może stać wiele miesięcy, w chłodnej piwnicy lub spiżarni, jeśli
Swojskie jedzonkoPasta z piklinga. Pasta ze śledzia wędzonego. Wiele osób myśli, że pikling to nazwa ryby, są w błędzie, gdyż pikling to nazwa handlowa wędzonego śledzia, który
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKompot truskawkowy. Kompot truskawkowy na zimę: Przygotuj: 9-10 wyparzonych słoików o pojemności 900ml + nakrętki Składniki: 3 kg świeżych truskawek około 600g cukru gorąca woda
Moja Książka KucharskaPyszna szynkowa z kurczaka bez peklosoli, przygotowana samodzielnie i w krótkim czasie. Moja kiełbasa smakowała każdemu :) SKŁADNIKI : 2 piersi z kurczaka (4 połówki
Kulinarne Fantazje MarioliNiezwykle krucha i pyszna, idealna na ciepło ale również na zimno na kanapki . Bardzo prosta do zrobienia ale potrzebujemy na to kilka dni . Idealna na świąteczny
Swojskie jedzonkoNie ma to jak swojskie wędliny, ten smak i zapach -po prostu rewelacyjne. Tym razem mam dla was chudziutką wędlinę z szynki z odrobiną galaretki. Coś
Swojskie jedzonkoKolejne szybkie i wygodne danie. Wykorzystałam domową białą kiełbasę, którą zamroziliśmy surową, zaraz po zrobieniu.
Stare GaryPaszteciki szczecińskie to paszteciki niezwykłe. Jakiś czas temu poznałam je na jednej z grup kulinarnych, gdzie podjęłam wyzwanie przygotowania tych pyszności. Nigdy wcześniej takich
Kuchnia z widokiem na ogródRillettess to francuski sposób na smarowidło, polegający na gotowaniu kawałków mięsa w małej ilości tłuszczu. Miękkie mięso rozpada się na niteczki. Po rozmieszaniu mięsa przekładamy je
Kulinarne Fantazje MarioliDziś polecam Wam rolowany boczek pieczony do chleba zamiast sklepowej wędliny. Udało mi się kupić ładny kawałek boczku, co prawda był ze skórą ale to nie
Ewa w kuchni