produktów, warto czasami przypomnieć sobie smak, najprostszych domowych słodyczy. Tak też jest w przypadku prezentowanego dziś przepisu. Jest to jedna z wielu wersji słodkości, jakie wykonywane były samodzielnie w domach. Toffi można było zrobić o ile tylko, udało się zdobyć śmietanę dobrej jakości. Jeżeli brakło śmietany, to do wyrobu podobnych wyrobów, używano mleka i wychodziły pyszne, ciągnące
Miód i pieprzTo miał być pasztet z żurawiną. Kremowy, rozpływający się w ustach... Już widziałam plaster tego pasztetu na kromce domowego chleba. Przygotowałam wszystkie składniki, mięso dusiło się
Obiad gotowyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Vegeta to niezastąpiona przyprawa, która poprawi smak nie jednej zupy, sosu czy mięsa. Warto jednak korzystać z domowej mieszanki
Marta GotujePasta słonecznikowa tak mi zasmakowała, że postanowiłam już dłużej nie zwlekać i zrobić w końcu domową chałwę, na którą to sezam zakupiłam zaraz po znalezieniu tego
Zdrowa Kuchnia Sowyrazowiec z kminkiem i melasą Podczas wypieku tego chleba, stała się w moim domu rzecz niezwyczajna Otóż
Miód i pieprzJeżeli staracie się unikać cukru i tłuszczu, a macie ochotę na krem czekoladowy to musicie przygotować poniższy przepis. Cieciorella to pomysł na domową nutelle, w zdrowszym
Ugotowaćrazowiec z kminkiem i melasą Podczas wypieku tego chleba, stała się rzecz w moim domu niezwyczajna. Otóż domownicy, którzy zdążyli już przywyknąć do domowych wypieków i
Miód i pieprzKto ma ochotę na budyń śmietankowy? 😊 Wystarczy tylko kilka składników, aby "wyczarować" słodki deser - mleko, śmietanę 30%, żółtka, mąkę i cukier do smaku.
UgotowaćJeśli chcemy zadbać o nasze zdrowie zwracajmy uwagę co pojawia się na naszym stole. Zdrowe odżywanie to zdrowie posiłki. Doskonale zdajemy sobie sprawę, jakie wyroby
Kulinarne pyszności MolkiTym razem padło nie na boczek ale na schab, a że miałam jeszcze kawałek karkówki to upiekłam wszystko razem. Porcja obiadowa idealna a w dodatku jeszcze
Piekielna Kuchnia PatiRicotta to włoski ser. Miękki, delikatny, mający szerokie zastosowanie w kuchni. Powstaje ze świeżej serwatki pozostałej po serach podpuszczkowych. Serwatka musi być świeża, powiedzmy maksymalnie 3
Marder&Marder ManufactureRewelacyjny w smaku, mięciutki w środku, z idealnie chrupiącą skórką, a przy tym bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Bez drożdży, bez wyrastania, długo utrzymuje
Kuchnia z widokiem na ogródTwaróg wędzony zaliczam do rarytasów, w smaku przypomina oscypek jednak jest luźniejszej konsystencji.Twaróg wędzony był w siatce, w wędzarni opalanej drewnem. Jednak są do nabycia
Kulinarne Fantazje Marioligalantyna z kurczaka Jest to danie które wymaga odrobiny pracy, ale smak gotowej potrawy z nawiązką zrekompensuje nam włożony w przygotowanie posiłku
Miód i pieprzW życiu nie robiłam pasztetu. Żadnego. Nie powiem, że nie miałam ochoty, bo pasztet lubię, a nie jadam raczej kupnego, ale kojarzył mi się taki pasztet
Zdrowa Kuchnia Sowy