Rewelacyjny w smaku, mięciutki w środku, z idealnie chrupiącą skórką, a przy tym bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Bez drożdży, bez wyrastania, długo utrzymuje
Kuchnia z widokiem na ogródTwaróg wędzony zaliczam do rarytasów, w smaku przypomina oscypek jednak jest luźniejszej konsystencji.Twaróg wędzony był w siatce, w wędzarni opalanej drewnem. Jednak są do nabycia
Kulinarne Fantazje Marioligalantyna z kurczaka Jest to danie które wymaga odrobiny pracy, ale smak gotowej potrawy z nawiązką zrekompensuje nam włożony w przygotowanie posiłku
Miód i pieprzW życiu nie robiłam pasztetu. Żadnego. Nie powiem, że nie miałam ochoty, bo pasztet lubię, a nie jadam raczej kupnego, ale kojarzył mi się taki pasztet
Zdrowa Kuchnia Sowywięc ustąpić, przed cięższym zestawem mięsiw. Ustępując naleganiom, wyjąłem z czeluści kuchennych szafek, maszynkę do mięsa, zdobiłem przegląd domowej wędzarni i zabrałem się do pracy. Sam również lubię, smak domowej kiełbasy, podanej razem ze smażonymi jajkami, czy tez nawet samej, tyko z dodatkiem zmrożonej, krystalicznej czystej..... wody oczywiście. Składniki na siedem kilo wyrobu 0,6 kg wołowiny(...)niego wszystkie przyprawy (należy pamiętać, że wyrób po zaparzeniu będzie miał wyraźniejszy smak) i wodę, nadając mięsnej masie nie za "sztywną" konsystencję umożliwiającą nabicie jelit (ja dodałem przy wyrobie 0,5 l wody, ale nie jest to żadna norma). Wyrobioną mięsną masą (musi dosyć mocno się kleić) napełniamy z pomocą lejka do kiełbas wieprzowe jelita (do nabycia w większości mięsnych
Miód i pieprzSzynka peklowana z szynkowara Szynka z indyka z szynkowara Szynka wieprzowa w marynacie Schab z gorczycą i kolendrą Pieczeń z kukurydzą i marchewką Szynka wieprzowa Pieczeń
Ala piecze i gotujeCHLEB PSZENNO-ŻYTNI - szybki i chrupiący z foremki Jak przygotować szybki i chrupiący chleb pszenno-żytni w domu -wypróbowany przepis krok po kroku. Bardzo
Moja Książka KucharskaPaszteciki z mięsem są to drożdżowe małe wypieki nafaszerowane mięsnym nadzieniem. Idealnie pasują do kubka gorącego barszczu. Po upieczeniu możecie je zamrozić. Dzięki temu, gdy
UgotowaćZawsze wydawało mi się że pieczenie chleba to bardzo skomplikowana sprawa. Niejednokrotnie oglądając lub czytając porady dotyczące wypieku chleba zastanawiałam się dlaczego ludzie tak sobie to
PatiGotujeZawsze wydawało mi się że pieczenie chleba to bardzo skomplikowana sprawa. Niejednokrotnie oglądając lub czytając porady dotyczące wypieku chleba zastanawiałam się dlaczego ludzie tak sobie to
PatiGotujeKolejna wędlina w moim wykonaniu,tym razem bez wcześniejszego peklowania.Pyszna na kanapki,na półmisek z wędlinami na świąteczny stół.Bardzo prosty przepis spróbujcie koniecznie. Robiąc domowe
Swojskie jedzonkoUwielbiam pasztetową ! I swego czasu pojawił się pewien problem, ponieważ poczytałam sobie co dodają do pasztetowej w zakładach mięsnych... Tu moja miłość do tego
Kulinarne przygody GatityGrudzień to wyjątkowy miesiąc. To czas oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia, czas przygotowań, czas kupowania i pakowania prezentów, wreszcie też czas wymyślania i testowania świątecznych
Obiad gotowydługo pieczona pierś z gęsi Są dwa sposoby na upieczenie gęsiny, możemy piec ją bardzo krótko, albo bardzo długo. Pierwszy sposób opisałem już jakiś
Miód i pieprzchleb z mąką ziemniaczaną Jeżeli zależy nam, by chleb długo zachował swoją świeżość i nie wysychał. To dodanie do wypieku mąki ziemniaczanej, jest jedną z najlepszych
Miód i pieprz