Domowy serek ziołowy (na jogurtach). Idealny na śniadanie, prosty w przygotowaniu, lekki serek ziołowy. Moja rodzina go uwielbia. Taki serek bardzo często gości na naszym stole
Słodkie okruszkiObalam stereotypowe myślenie, że pasztet pieczemy tylko na święta Pasztet drobiowy w boczku to fenomenalna i smaczna propozycja również na co dzień. Moja rodzinka zajadała się
PatiGotujeLato w Irlandii trwa od maja do lipca, więc teraz mamy… lato w pełni. A skoro lato, to pora na truskawki – najlepsze owoce pod słońcem, ale
mojewypiekiinietylkoKurczak nadziewany mięsem jest idealny jako dodatek do pieczywa, można go również podać na ciepło, z sosem jako danie obiadowe. Jest bardzo smaczny, polecam.
Kulinarne Fantazje MarioliSurówka z kapusty do słoików bez gotowania fot. Moja Książka Kucharska Surówka z kapusty. Przepis na surówkę z kapusty obiadową - do słoików, bez gotowania. Prosty przepis
Moja Książka KucharskaW polskiej tradycji kulinarnej produkty kiszone są obecne od lat. Ze względu na tani i łatwy koszt produkcji, kiszenie to metoda powszechnie stosowana na całym świecie
mojewypiekiinietylkoGranola (słowo ang. pochodzące z włoskiego zdrobnienie od grano: zboże, pszenica) – mieszanina płatków zbożowych, rodzynek, orzechów, suszonych owoców i cukru (lub miodu), pieczona do chrupkości. Podawana
mojewypiekiinietylkoZe względu na proces obróbki termicznej wyróżnia się trzy rodzaje pierogów : gotowane (najbardziej powszechne), pieczone i smażone. Przepis na pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami
mojewypiekiinietylkoChleb jest jednym z najstarszych, a zarazem najczęściej spożywanym pokarmem na świecie. Towarzyszy nam od zarania dziejów. Był częstym gościem na stołach starożytnych Egipcjan oraz Greków
mojewypiekiinietylkoW zasadzie lody kojarzą się z latem, słońcem, upałem, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby można też było delektować się tym przysmakiem w sezonie zimowym
mojewypiekiinietylkoZa każdym razem, gdy testuję nowy przepis słyszę słowa mojego męża: „To są najlepsze pączki jakie zrobiłaś”. Przyznam, że poprzednie – pączki z ziemniakami były rzeczywiście wspaniałe
mojewypiekiinietylko„Wiele osób może zastanawiać się, dlaczego pierogi są narodową potrawą polską , skoro nie wywodzą się nawet z Europy, tylko z Azji. Jednak jeśli prześledzi się
mojewypiekiinietylkoRogale, bułki, bułeczki z marmoladą, serem, owocami, makiem… i nie tylko. Z tego przepisu wychodzą najlepsze wypieki drożdżowe. Można piec z nadzieniem lub bez, wykorzystać na
mojewypiekiinietylkoWystarczy kilka składników aby wyczarować smaczną wędlinę do chleba. Taką mozaikę można zjeść też na ciepło na obiad np. z sosem śmietanowym lub kurkowym. Przepis powstał
Ewa w kuchni