KONSERWOWE  UDKA  W  GALARECIE  + FILMIK 245Udka z kurczaka można przygotować w formie konserwy i to z galaretką. Pasteryzowane, delikatne mięsko wyszło bardzo smaczne i lekko doprawiane, jak dla mnie idealne. Potrójne
Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami 242Ze względu na proces obróbki termicznej wyróżnia się trzy rodzaje pierogów : gotowane (najbardziej powszechne), pieczone i smażone. Przepis na pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami
mojewypiekiinietylko
Świąteczny schab suszony 180Przepisów na ten schab jest wiele. Ja zrobiłam swoją wersję choć z czasem suszenia sugerowałam się właśnie przepisami z sieci. Zamiast soli kamiennej czy zwykłej użyłam
Ewa w kuchni
ROLADA SCHABOWA  W MARYNACIE MUSZTARDOWEJ NADZIEWANA CEBULĄ + FILMIK 262Schab można przygotować na wiele sposobów i z wieloma farszami, dzisiaj przygotowałam go z marynatą francuską, a nadziałam cebulą i pieczarkami. Mięsko wyszło smaczne, kruche, o
Kulinarne Fantazje Marioli
"ZAJĄC" - REGIONALNA PIECZEŃ WIEPRZOWA 825"ZAJĄC" - REGIONALNA PIECZEŃ WIEPRZOWA Pieczeń wieprzowa, regionalnie nazywana "zającem", wytwarzana jest jedynie z naturalnych składników. Pieczona jest w naturalnej błonie wieprzowej, z dodatkiem kminku, ziół i
Moja Książka Kucharska
Batoniki z granoli 256Granola (słowo ang. pochodzące z włoskiego zdrobnienie od grano: zboże, pszenica) – mieszanina płatków zbożowych, rodzynek, orzechów, suszonych owoców i cukru (lub miodu), pieczona do chrupkości. Podawana
mojewypiekiinietylko
Cynamonowy deser z chia + przepis na prażone jabłka z cynamonem 214Dziś zapraszam Was na pyszny cynamonowy deser chia z prażonymi jabłkami . W jesienne czy zimowe dni w mojej kuchni królują cynamonowe smaki. Dlatego też nie
Słodkie okruszki
Pasztet z kaczki z galaretką winno-żurawinową 248Ostatnio wrzuciłam przepis na pasztet z suszonymi grzybami , a ponieważ został on zjedzony bardzo szybko i wszystkim smakował, postanowiłam przygotować jeszcze jeden. Tym razem jednak chciałam
PatiGotuje
Rzodkiewki kiszone 215W polskiej tradycji kulinarnej produkty kiszone są obecne od lat. Ze względu na tani i łatwy koszt produkcji, kiszenie to metoda powszechnie stosowana na całym świecie
mojewypiekiinietylko
PYSZNA  WĘDZONKA  W SŁOIKU  +  FILMIK 274Wędzonka pasteryzowana w słoiku to bardzo stary sposób przechowywania mięsa. Pasteryzowałam je metodą tyndalizacji, to metoda konserwacji żywności polegająca na trzykrotnej pasteryzacji (co 24 godziny
Kulinarne Fantazje Marioli
Chlebek drożdżowy 177Chlebek drożdżowy , smaczny, najlepszy. Przepisów na domowe pieczywo na blogu jest bardzo dużo, każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Dzisiaj polecam Wam mini chlebek drożdzowy. Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kulki labneh w oliwie 183Kulki labneh w oliwie z ziołami i przyprawami . Co to ten labneh ? To odsączony z serwatki jogurt. Bardzo cżesto robię ser jogurtowy z dodatkiem zió ł
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta paprykowa Siostry Anastazji 251Pasta paprykowa Składniki · 1kg papryki · 25dag cebuli · Kilka ząbków czosnku · 5 dag cukru · ¼ szkl olejy · ¼
Kulinarne pyszności Molki
SURÓWKA Z KAPUSTY OBIADOWA - z mineralną wodą gazowaną 219SURÓWKA Z KAPUSTY OBIADOWA Jak przygotować wyśmienitą surówkę z kapusty do obiadu - sprawdzony przepis krok po kroku. Niezwykle łatwa w przygotowaniu, przepyszna surówka z kapusty
Moja Książka Kucharska