Oszukane zrazy to nic innego jak tradycyjny zraz tylko z mięsa mielonego. Są szybkie w przygotowaniu i smaczne. Nadają się do zamrażania, można je odgrzewać lub
Kulinarne Fantazje MarioliLECZO NA ZIMĘ - OBIAD ZE SŁOIKA Jak w domu przygotować leczo na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. W sezonie letnim, kiedy warzywa są najlepsze i
Moja Książka KucharskaChutney to gęsty sos przygotowany z owoców i warzyw wraz z dodatkiem rodzynek oraz octu. Dzisiaj zapraszam Was do przygotowania słodko-kwaśnego sosu mirabelkowego, który idealnie
UgotowaćPomysł na wykorzystanie nadmiaru kań - smażone sowy marynowane w zalewie octowej. Prosta do przygotowania i bardzo smaczna przekąska na słono. Takie sowy idealnie smakują podane ze
UgotowaćChętnie przygotowujemy z nim kanapki, rozmaite przekąski, a także dania obiadowe. Jest niezastąpiony do pizzy czy fondue. Żółty ser - to jeden z najpopularniejszych składników naszej diety
mojewypiekiinietylkoSŁODKO-KWAŚNY SOS DO DROBIU I RYŻU - z ananasem i kukurydzą na zimę Słodko-kwaśny sos z ananasem i kukurydzą, który z powodzeniem możecie zrobić w
Moja Książka KucharskaW tym roku dość późno zabrałam się za przetwory. Na pierwszy rzut poszły sosy. W przyszłym tygodniu zabieram się za surówki i marynowaną paprykę. Oprócz znanego
PatiGotujePOMIDORY DESROWE - warstwowa sałatka na zimę Jak w domu przygotować deserowe pomidory na zimę - warstwowa sałatka na zimę krok po kroku. Tak naprawdę sałatkę tą robiłam
Moja Książka KucharskaSAŁATKA Z KALAFIORA DELIKATESOWA - do słoików na zimę Jak zrobić delikatesową sałatkę z kalafiora na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. Niezwykle kolorowa i smaczna sałatka
Moja Książka KucharskaOBIADOWE OGÓRKI PO KOREAŃSKU - sałatka na zimę Jak w domu przyrządzić sałatkę z ogórków po koreańsku - sprawdzony przepis krok po kroku. Pyszna sałatka do obiadu
Moja Książka KucharskaTen przepis i film , który zamieściłam na zakończenie wpisu krąży od jakiegoś czasu na grupach kulinarnych na FB. Ponieważ wzbudza bardzo duże zainteresowanie, ale jednocześnie wiele
mojewypiekiinietylkoSezon na truskawki trwa, moim zdaniem, za krótko. Co prawda dostępne są przez cały rok, ale te sezonowe – letnie są najlepsze. Jak zachować ich smak i
mojewypiekiinietylkoNiezwykle mięciutkie i pyszne mięsko na kanapki,zazwyczaj robię po kawałku boczku i karczku,żeby nie było monotonnie.Dobrze jest używać do tej metody pieczenia lekko tłuste
Swojskie jedzonkoSezon na truskawki powoli się kończy (bynajmniej na mojej działce coraz mniej tych wspaniałych owoców). Jak co roku przygotowuje jak największą ilość słoików. Zazwyczaj stawiam na
Słodkie okruszkiKiszona marchew najlepsza w smaku jest po 5-7 dniach, jest jeszcze chrupiąca, pachnąca, słodka i delikatna w smaku. Dłużej kiszone marchewki już mi tak nie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię