PYSZNE SMAROWIDŁO MIĘSNE ( RILLETES ) + FILMIK

PYSZNE SMAROWIDŁO MIĘSNE ( RILLETES )  + FILMIK

PYSZNE SMAROWIDŁO MIĘSNE ( RILLETES ) + FILMIK

Rillettess to francuski sposób na smarowidło, polegający na gotowaniu kawałków mięsa w małej ilości tłuszczu. Miękkie mięso rozpada się na niteczki. Po rozmieszaniu mięsa przekładamy je do  pojemników i schładzamy. Powstaje pyszne i gęste smarowidło do pieczywa. Ja nie dodałam wina do mięsa bo nie lubię tego połączenia :)  SKłADNIKI :  2 kg bardzo tłustego mięsa ( u mnie ścinki z mięs wieprzowych )  1 szklanka wody  3 liście laurowe, kilka kulek ziela angielskiego  i pieprzu  1 cebula sól... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.