Pasta z piklinga. Pasta ze śledzia wędzonego. Wiele osób myśli, że pikling to nazwa ryby, są w błędzie, gdyż pikling to nazwa handlowa wędzonego śledzia, który jest wędzony w całości, z głową i wnętrznościami, dzięki czemu ma bardzo intensywny smak. Pikling jest bardzo popularny w kuchni niemieckiej, ale również w Polsce, w Wielkiej Brytanii, w Holandii oraz w krajach skandynawskich. Odkąd mieszkamy w portowym mieście, w każdą niedzielę jedziemy na targ rybny, gdzie kupujemy u rybaków pakiet różnych ryb wędzonyc... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci