Kompot truskawkowy. Kompot truskawkowy na zimę: Przygotuj: 9-10 wyparzonych słoików o pojemności 900ml + nakrętki Składniki: 3 kg świeżych truskawek około 600g cukru gorąca woda Kompot truskawkowy przepis: Krok 1. Umyte i osączone truskawki ułożyć w czystych, wyparzonych słoikach mniej więcej do 3/4 wysokości tj. około 300-350g truskawek Zasypać cukrem. Do każdego słoika po około 4 czubate łyżki . Po około 2-3 godzinach, gdy powstanie sok, dodać tyle gorącej wody, aby zalewa sięgała do 2cm od krawędzi... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...