Kompot truskawkowy na zimę

Kompot truskawkowy na zimę

Kompot truskawkowy na zimę

  Kompot truskawkowy. Kompot truskawkowy na zimę: Przygotuj: 9-10 wyparzonych słoików o pojemności 900ml + nakrętki Składniki: 3 kg świeżych truskawek około 600g cukru gorąca woda Kompot truskawkowy przepis: Krok 1. Umyte i osączone truskawki ułożyć w czystych, wyparzonych słoikach mniej więcej do 3/4 wysokości tj. około 300-350g truskawek Zasypać cukrem. Do każdego słoika po około 4 czubate łyżki . Po około 2-3 godzinach, gdy powstanie sok, dodać tyle gorącej wody, aby zalewa sięgała do 2cm od krawędzi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Książka Kucharska

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.