smak, a ponadto to samo zdrowie Grysiki to drobne liofilizowane kawałki owoców, które cudownie chrupią. Do wyboru macie dwa sety grysików: czerwony (truskawka i jabłko) oraz żółty (ananas i wiśnia). Z kolei pyłki to drobno zmielone suszone owoce, lekkie niczym pyłek kwiatowy! Możecie nimi przepięknie udekorować dania tworząc niepowtarzalny efekt. Do wyboru macie trzy sety pyłków: różowy (jeżyna, śliwka, czerwona(...)porzeczka), fioletowy (truskawka, wiśnia, czarna porzeczka) oraz zielony (truskawka, wiśnia, czarna porzeczka, jeżyna, śliwka, czerwona porzeczka). Produkty te znajdziecie na allegro producenta pod nazwą użytkownika zdrowoposypane Dla tych co nie wiedzą, liofilizacja to proces w którym wykorzystujemy zjawisko sublimacji lodu, czyli przejścia cząsteczek wody ze stanu stałego od razu do gazowego. Proces ten jest możliwy dzięki obniżeniu ciśnienia oraz temperatury
WegePrzepisopakowania z kolorowym środkiem, który nawiązuje do smaku galaretki. Jak widać każda zapakowana jest w osobny papierek. W środku znajdziemy galaretkę oblaną czekoladą. Mamy do wyboru trzy smaki: wiśnia, pomarańcza i limonka. Jeśli lubicie galaretki i czekoladę, to tutaj macie dwa w jednym. Nam takie połączenie bardzo przypadło do gustu, a galaretki w połączeniu z czekoladą smakują rewelacyjnie. Muszę(...)też wspomnieć o tym, że nie zawierają one barwników. Love & Cherry Praliny w kształcie serduszka, które pod otoczką z czekolady zawierają wiśnię z alkoholem już kiedyś Wam opisywałam. Tym razem praliny te możemy kupić luzem, co jest bardzo fajne, bo kupujemy tyle ile nam potrzeba. Jeśli chodzi o smak, to pomimo zawartości alkoholu jest on bardzo delikatny. Mnie
kruche babeczkicukru – 16 g cukru wanilinowego – 6 szt jajek – 2 łyżki kaszy manny – 300 g masła – 1 kg twarogu z wiaderka – 500 g wiśni wypestkowanych mrożonych – 150 g cukru – 10 g agaru w proszku. WYKONANIE: 1. Masło miksujemy z 200 g cukru i cukrem waniliowym, następnie dodajemy partiami twaróg z wiaderka, cały czas(...)litr wody 10 g produktu, tak więc połowę tego, czego wymaga żelatyna klasyczna. Najlepiej będzie moczyć go w kieliszku wody aż się rozpuści, a potem dodać do gotujących się wiśni – 5 minut wystarczy. 5. Wiśnie wypestkowane 500 gram zagotowujemy w 500 ml wody ze 150 g cukru . Dodajemy rozpuszczony agar, mieszamy i wykładamy taki letni na sernik. Wkładamy
Marcepanowa kuchnialiofilizowanych owoców otrzymałyśmy od Zdrowo Posypane sprawdźcie koniecznie co pysznego firma ma do zaoferowania 😍 Nazwa: grysik / pyłek owocowy Firma: Zdrowo Posypane Grundmaster Skład: owoce liofilizowane 100% - truskawka / jabłko / wiśnia / ananas / czarna porzeczka / jeżyna / śliwka / czerwona porzeczka Masa netto: grysik – 14g saszetka / pyłek – 5g saszetka Informacje dodatkowe: bez konserwantów i zbędnej chemii, bez sztucznych aromatów, bez barwników, bez dodatku siarki(...)Cena: grysik / pyłek (3 saszetki) – 9 zł / pyłek (6 saszetek) – 16 zł Nasza opinia Smak: Przede wszystkim zobaczcie tą różnorodność owoców! Mamy do wyboru grysik (kawałeczki owoców) z ananasa, wiśni, jabłka i truskawki. Do tego zestaw pyłków (owoce w zmielone na puder) z truskawki, jeżyny, czarnej porzeczki, czerwonej porzeczki, śliwki i wiśni. W smaku przede wszystkim czuć skoncentrowany smak danego
Candy Pandasdzień dziecka dla moich chłopaków upiekłam czekoladowe muffinki z wiśniami. Szybki i prosty przepis, z którym poradzą sobie nawet Wasze pociechy :) Muffinki z tego przepisu najlepiej smakują świeże, tego samego dnia po upieczeniu. Smacznego! Składniki: mąka pszenna 2 szklanki, kakao 1/4 szklanki, soda 1,5 łyżeczki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, cukier 2/3 szklanki, gorzka czekolada posiekana 100 g, masło(...)jogurt naturalny 0,5 szklanki, jajka 2 szt, masło roztopione 125 g, wiśnie świeże lub mrożone 1 szklanka, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W jednej misce wymieszać ze sobą wszystkie składniki mokre: roztrzepane jajka, jogurt naturalny oraz masło, . W drugiej misce wymieszać ze sobą wszystkie składniki suche: mąkę pszenną, kakao, sodę, proszek do pieczenia oraz cukier
kulinarne odsłony patitiramisu w pucharkach który zawsze wyjątkowo smakuje. Biszkopty nasączone w aromatycznej kawie z dodatkiem ciemnego rumu i kremowo-jajeczna pianka oprószona grubo ciemnym kakao. Smaku zdecydowanie dodają wiśnie dzięki czemu jest obłędnie pyszne. Klasyka która zawsze się sprawdza i nie sposób przejść koło niej obojętnie. To połączenie warto wypróbować, smak zostaje długo w pamięci. Składniki: Tiramisu(...)kremówki 25 dag serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 szklanka posłodzonego naparu z mocnej kawy espresso 90 ml rumu kakao do oprószenia Frużelina wiśniowa: 450 g wiśni mrożonych lub świeżych bez pestek 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru (wg uznania) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej + 1 łyżka zimnej wody 1 łyżeczka żelatyny+ 1 łyżka zimnej wody
Wanilia i Kardamonbiałym kremem na bazie mascarpone i udekorowane pestkami granatu. Ja jednak polecam wam dziś ciut inną wersję. Leśny mech z kremem kajmakowym . U mnie do dekoracji i przełamania smaku wiśnie z syropu. Takie leśny mech jest równie prosty w przygotowaniu i naprawdę pyszny. Idealny dla wielbicieli słodkości i kajmakowych smaków. Spróbujcie. Składniki: Na ciasto: 200 g mąki pszennej(...)proszku do pieczenia Na krem: 250 g mascarpone 250 ml śmietanki 30% 5 łyżek masy kajmakowej (lub więcej do smaku) – u mnie masa kajmakowa z solą morską Dodatkowo: wiśnie z syropu do dekoracji Przygotowanie: Szpinak płuczemy i suszymy na sicie. Szykujemy pozostałe składniki. Do misy blendera z nożami wlewamy olej. Stopniowo dodajemy szpinak, wszystko miksujemy. Białka ubijamy w jednej
Słodkie okruszkiWielkanoc, jak np. Ciasto czeskie z gotowanym sernikiem i orzechami Wiśniowa kora dębu Orzechowiec z masą budyniową i kajmakiem Migdałowiec z masą budyniową Pijany bakaliowiec Tort makowy z wiśniami i orzechami Tort orzechowo-makowo-kawowy z masą z palonej białej czekolady Seromakowiec z brzoskwiniami i bezą kokosową Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1 żółtko 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 łyżeczki(...)wierzch wylewamy tężejącą galaretkę. Posypujemy posypką czekoladową. Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Inne ciasta przekładane z Ebooka: Orzechowiec z masą budyniową i kajmakiem Pyszotka z makiem i wiśniami Tort makowy z wiśniami i orzechami Pijany bakaliowiec Tort orzechowo-makowo-kawowy z masą z palonej białej czekolady Seromakowiec z brzoskwiniami i bezą kokosową Migdałowiec z masą budyniową
Kuchnia MagdaLenyWielkanoc, jak np. Ciasto czeskie z gotowanym sernikiem i orzechami Wiśniowa kora dębu Orzechowiec z masą budyniową i kajmakiem Migdałowiec z masą budyniową Pijany bakaliowiec Tort makowy z wiśniami i orzechami Tort orzechowo-makowo-kawowy z masą z palonej białej czekolady Seromakowiec z brzoskwiniami i bezą kokosową Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1 żółtko 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 łyżeczki(...)wierzch wylewamy tężejącą galaretkę. Posypujemy posypką czekoladową. Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Inne ciasta przekładane z Ebooka: Orzechowiec z masą budyniową i kajmakiem Pyszotka z makiem i wiśniami Tort makowy z wiśniami i orzechami Pijany bakaliowiec Tort orzechowo-makowo-kawowy z masą z palonej białej czekolady Seromakowiec z brzoskwiniami i bezą kokosową Migdałowiec z masą budyniową
Kuchnia MagdaLenyWalentynki już tuż tuż. Dlatego dziś przychodzę do was ze słodkim poleceniem. O pralinkach od Vobro pisałam wam nie raz. Tym razem prezentuję wam znaną linię pralin z wiśniami z alkoholem w czekoladzie w zupełnie nowej odsłonie. Nowa szata graficzna pralin Love & Cherry Vobro posiada w swojej ofercie kilka wariantów opakowań dla pysznych pralin z wiśnią z alkoholem. Obecna(...)mieszczą się 3 czekoladki pełne smaku i miłości. Ten smak niezmiennie zachwyca Praliny Love & Cherry zachwycają smakiem. Te małe serduszka to istna rozkosz dla podniebienia. Deserowa czekolada otula wiśnie skąpaną w alkoholu. Już jeden gryz może zachwycić. To idealne słodkości na Walentynki. Polecam. Warto też zawsze podkreślić, że praliny Vobro nie zawierają (!) sztucznych barwników, tłuszczów utwardzanych, oleju palmowego
Słodkie okruszkiłyżki cukru pudru 400 g serka mascarpone SKŁADNIKI NA PONCZ: Poł szklanki herbaty zwykłej czarnej 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru zwykłego DODATKOWO: 1 słoik kompotu z wiśniami 2 czekolady gorzkie lub mleczne (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Czarny las sposób wykonania: Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Nastepnie dodajemy cukier(...)mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Skladniki na poncz mieszamy. Pierwszy blat wkładamy z powrotem do blaszki. Nasączamy go ponczem i układamy połowę wisni wydrylowanych ze słoika. Na wiśniach wykladamy połowę kremu śmietankowego z mascarpone. Nastepnie przykrywamy drugim blatem. Ponownie nasączamy ponczem i kładziemy druga połowę wisni ze słoika. Na wiśniach rozsmarowujemy druga część kremu. Czekolady ścieramy tarką
Olcia gotuje!serka mascarpone (schłodzonego) 100 g cukru pudru 4 łyżeczki cukru waniliowego Czekoladowy ganache: 150 g gorzkiej czekolady (max 64% kakao) 150 g śmietany kremówki 36% Dodatkowo: wiśnie w zalewie (wydrylowane) biszkopty Savoiardi (takie jak do Tiramisu) cukier puder (do posypania dachu) Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Do małej miseczki przesiać kakao i mąkę. Odstawić na bok. Białka jajek oddzielić(...)dość gęsty krem (nie za długo, żeby krem się nie zważył). Pod koniec ubijania dosypać cukier puder i cukier waniliowy. Część kremu odłożyć na później, do ozdobienia dachu chatki. Wiśnie dokładnie odsączyć, ale zalewę zachować do nasączania biszkoptu. Przygotować prostokątny, płaski talerz. Ułożyć na nim pierwszy pasek ciasta (24 x 8 cm). Namoczyć go równomiernie zalewą wiśniową. Wysmarować warstwą bitej
Świat Ciastazapraszam na ciasto złożone z dwóch blatów piernikowych oraz wkładki, która fantastycznie uzupełnia smak piernika. Owa wkładka to miękkie, wilgotne ciasto z kawałkami jabłek, orzechów oraz z rodzynkami i wiśniami z syropu. Blaty przełożone są powidłami i kremem budyniowym. Można również zrobić dwa razy więcej kremu i zastąpić nim powidła. Smaczną ciekawostką, którą warto zapamiętać i wykorzystać, jest wzbogacenie kremu(...)łyżki oleju Ciasto na wkładkę: 250 g mąki pszennej 3 jajka 4 jabłka (najlepiej szara reneta) 3/4 szklanki cukru 1 szklanka orzechów włoskich 1 szklanka rodzynek 1 szklanka wiśni z syropu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Masa do piernika: 1 szklanka mleka 1/4 szklanki cukru 1 żółtko 20 g mąki ziemniaczanej 100 g masła
Trzeci talerz