Roladki z bakłażana nadziewane białym serem Jedna z moich ulubionych przekąsek na zimno. W sam raz na upalne dni. Wcześniej prezentowałam roladki z bakłażana z
Wino Francja KuchniaCukinia zapiekana z sosem pomidorowym i serem, podana z purée ziemniaczano- cukiniowym Czas na cukinie. Składniki: 2 cukinie 200 g pasty pomidorowej 4 ząbki czosnku
Wino Francja KuchniaBiałe szparagi z jogurtem i ziołami Coś pysznego i sezonowego na ochłodzenie w upalne dni. Składniki: 500 g świeżych białych szparagów 100 g jogurtu naturalnego 1
Wino Francja KuchniaCukinia w cieście piwnym Zapraszam na smaczną przekąskę z cukinii. Składniki: 2 świeże młode cukinie olej rzepakowy Składniki na ciasto piwne: 1 szklanka
Wino Francja KuchniaRyż na mleku z wanilią Tradycyjne danie znane na całym świecie w rożnych odsłonach. Chociaż bywa, iż deser ten jest przyrządzany na bazie mleka kokosowego
Wino Francja KuchniaLasagne z grillowaną cukinią Kolejne lasagne na moim blogu w wersji wegetariańskiej, tym razem jest to cukinia , dobra przyjaciółka bakłażana. Bogata odżywczo, zawiera potas, żelazo i
Wino Francja KuchniaBanany flambirowane z rumem (Bananes flambées au rhum) Płonące, słodkie banany oraz orzeźwiający zmrożony jogurt. Oto propozycja na wakacyjny, letni deser. Zapraszam. Proporcje dla
Wino Francja KuchniaKonfitura z mirabelek Jak powszechnie wiadomo, kuchnia francuska niejedno ma oblicze, a mirabelki, jako wyjątkowo słodka i przyjemna ciepłą, letnią barwą śliwka stanowi jeden z jej
Wino Francja KuchniaZupa krem rozgrzewająca z marchwi na mleku kokosowym Alternatywa na długie i chłodne, jesienne wieczory. Zapraszam. Składniki: 8 średnich młodych marchwi 4 ziemniaczki 1 por 5
Wino Francja KuchniaZupa krem z selera. Jak jesień, to gorące zupy, kremy, gulasze, pełne smaków i aromatów. Dzisiaj zapraszam na krem z selera. Nie każdy ceni to warzywo
Wino Francja KuchniaRozgrzewająca ciecierzyca w smakach orientalnych. Propozycja na chłodne zimowe wieczory. W roli głównej - ciecierzyca. Danie jednogarnkowe i wegetariańskie. Zapraszam. Składniki: 3 szklanki ugotowanej
Wino Francja KuchniaPolędwiczki drobiowe pieczone z rozmarynem i oliwkami. Pomysł na przyrządzenie polędwiczek drobiowych, spontaniczny. Dobór składników oraz sposób ich pieczenia można wypracować sobie indywidualnie. Mięso jest
Wino Francja KuchniaBoeuf Strogonow Propozycja na rozgrzewającą i bardzo smaczną kolację w chłodny, zimowy weekend. Być może danie to sprawi, iż poczujemy się lepiej, a zza rogu mrugnie
Wino Francja KuchniaCytrynowe muffinki z lukrem Składniki: 2 jajka 2 cytryny 100 g masła 4 łyżki cukru 2 łyżki zmielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wino Francja KuchniaSałatka z awokado i suszonych pomidorów Składniki: 1 awokado 6 suszonych pomidorów w oliwie 1 garść oliwek 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1
Wino Francja Kuchnia