wszystkim. Spróbujcie, a nie pożałujecie! CZEKOLADOWA PAVLOVA Z WIŚNIAMI BEZA 6 białek 300 g drobnego cukru 50 g gorzkiej czekolady 3 łyżki kakao 1 łyżeczka octu z czerwonego wina KREM 330 ml śmietany 30% 250 g mascarpone FRUŻELINA 450 g mrożonych wiśni 2-3 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywną
Pieguskowa KuchniaDoprawiamy curry i solą. 3. Na patelnie do kurczaka i cebuli wsypujemy dwie torebki ryżu. Czekamy chwilkę, aż ryż się zrumieni i podlewamy delikatnie bulionem. ( można użyć odrobiny białego wina) 4. Mieszamy cały czas i dodajemy bulionu w momencie, aż poprzednia porcja będzie wchłonięta przez ryż. Postępujemy tak do momentu, aż ryż będzie al dente. Gotowe:) Hasta Luego
la cucharaPorzeczki mają wiele różnych zastosowań. Co roku owocują u nas bardzo dobrze, więc robimy z nich dżemy, galaretki i kompoty. Było też wino, więc nie może zabraknąć nalewki. Jest (oczywiście) słodka, ale też ma delikatnie kwaśny posmak charakterystyczny dla porzeczek. Kilkanaście minut roboty i kilka tygodni czekania, ale ta chwila kiedy będziemy mogli w końcu delektować się tą nalewką
Milion SmakówTarta z młodą marchewką i sezamem to pomysł na prosty obiad lub letnią, wykwintną kolację na werandzie, koniecznie z lampką białego wina. Tarta jest dość nietypowa, bo część masła zastąpił biały serek. Jest lżejsza, a ciasto delikatne i chrupiące, w smaku przypominające ciasto francuskie. Przed nałożeniem farszu można ciasto wcześniej podpiec przez około 10-15 minut, choć nie jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ciasteczka paprykowo - cebulowe, idealne do piwa lub wina. Sprawdzą się doskonale jako przekąska na imprezce. Z całą pewnością zdrowsze od sklepowych chipsów. Składniki (2 blaszki ciasteczek): 25 g bezzapachowego oleju kokosowego 1 duża cebula (około 140 g) 220 g mąki pszennej (typ 500) 50 g masła 40 g śmietany 12% 1 jajko 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
Smak mojego domudobre składniki, wysokiej jakości i z pewnego źródła. Gazpacho jest idealnym chłodnikiem na lato, ale jak się okazało może być też dodatkiem do słonych zapiekanek i przekąsek do wina, ja wiem jak to zabrzmiało, ale jak niespodziewanie wieczorem wpadają goście to potrzeba jest matką wynalazków. Mojej dobrej duszy, która zaopatruje mnie w eko pomidorki o które tak się troszczy
Apetyczna babeczkakolejne 20minut. Podawać samego z krakersami bądź jako dodatek. Pieczony patison z nadzieniem serowym Smacznego! Pieczony patison z nadzieniem serowym Do nadzienia serowego można też dodać 50 ml białego wina. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); SGMB_GOOGLE_ACOUNT = ""; jQuery(document).ready(function($){var widget = new SGMBWidget();widget.show({"id":"1","title":"Social share","options":{"currentUrl
mecooksChińczycy i Japończycy mają na to swój sposób – do ryżu, który będzie używany w daniach z woka dodają majonez Kewpie, który od naszego majonezu różni się użyciem octu z wina ryżowego i dodatkiem glutaminianu sodu. W polskich warunkach sprawdzi się każdy lekko słodki majonez, nie mocno kwaśny i nie bardzo przyprawiony. Po przygotowaniu potrawy jego smak jest kompletnie niewyczuwalny
Karo in the Kitchenjasne 3 wiśnie Krem wiśniowy: 40 dkg wiśni 1/2 cytryny 4 łyżeczki żelatyny 250 g serka mascarpone 400 ml śmietany kremówki 36 % 3 łyżki cukru trzcinowego poncz: 1/2 szklanki wina białego 1 cytryna pozostałe: 1 słoiczek konfitury z czarnej porzeczki rurki waflowe 300 ml śmietany kremówki 30 % 1 fix do śmietany owoce do dekoracji Galaretki: Galaretkę rozpuszczam w dwóch
wesoła kuchniabędzie to orkiszowa, czy pszenna – ma być jasna, a nie pełnoziarnista. Tak przygotowana focaccia z pomidorami i oliwkami , to świetna sprawa podczas imprez. Pokrójcie na mniejsze kawałki, polejcie wina do kieliszków i spędźcie miło czas ze znajomymi lub ukochaną osobą… Jeśli nie macie z kim, to trudno… upieczcie i zjedzcie całą blachę w samotności. Artykuł Focaccia
Blendmantrzy tygodnie intensywnego zbierania i przerabiania malin. Moja siostra bierze zwykle wtedy urlop w pracy i pomaga mamie. Zbierają i przerabiają na soki, dżemy i w końcu na wino. To też czas częstych wypadów do ogrodu i zajadania się malinami prosto z krzaczka. Jak co roku wrzucam też kilka zdjęć z tych malinowych wypadów, rok temu Emilka zbierała maliny
Cooking for Emilytwardej greckiej fety garść czarnych oliwek garstka gałązek świeżego oregano (od biedypłaska łyżeczka suszonego, roztartego w palcach) oliwa z oliwek ocet z czerwonego wina do skropienia sól pieprz
Karo in the Kitchenprodukowaną przez formę TRS i wiele indyjskich przypraw można kupić w sklepie " Kuchnie Świata " Do podania makaron spaghetti starty na tarce parmezan a do tego oczywiście włoskie wino - może być nawet... bezalkoholowe :) Przygotowanie Na dużym ogniu, na 1-2 łyżkach oleju podsmażam mięso do chwili, aż woda odparuje, a wołowina zacznie przybierać brązowy kolor. Na drugiej
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasmorodinówkę robi się, zalewając owoce spirytusem o mocy 70 % i zasypując cukrem. Moja jest trochę inna, przygotowałam ją na podstawie przepisu z książki Małgorzaty Caprari pt. „Nalewki, likiery i wina domowe”. Smorodinówka nie jest zwyczajną nalewką, ma dużo właściwości leczniczych: stosuje się ją w zaburzeniach trawienia, przy nieżycie górnych dróg oddechowych, podczas przeziębienia i bólu gardła. No i jest
W mojej kuchniSkładniki: 2 policzki wołowe (ok. 1/2 kg) 1 cebula 30 dkg boczniaków Vegeta do mięs obsypka maspolanka 1 łyżka maggi 1 łyżka soku z cytryny mąka 3/4 szklanki białego wina … Czytaj dalej Policzki wołowe z boczniakami
czarrna od kuchni