posypką, wsypujemy lód i wlewamy gin.Dodajemy sok żurawinowy i tonik .Całość dopełnia dekoracja.Drin pyszny i nieskomplikowany. Kochani zapraszam was do Znajdziecie tu wina musujące, deserowe, gronowe oraz wermuty,brandy i likiery
Różowa kuchniałyżki posiekanej natki pietruszki 2 pełne łyżki posiekanego szczypiorku 2 jajka L (dla 4 osób- 4 jajka) HISZPAŃSKI VINEGRET 5 łyżek oliwy extra virgin 2 łyżki octu z czerwonego wina 1 duży ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka mielonego kuminu 1 pełna łyżeczka wędzonej hiszpańskiej papryki – słodkiej lub ostrej 1 niepełna łyżeczka soli 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu
Karo in the KitchenPolędwica wieprzowa to jedno z łatwiejszych i smaczniejszych mięs. Zamarynowane, lekko podsmażone, z dodatkiem czerwonego wina niemal rozpływa się w ustach... Ilość porcji: cztery lub sześć mniejszych
AniaGotuje.plPrzepisów na hummus jest bardzo dużo.. jedni lubią klasyczny, inni wolą na ostro i z dużą ilością dodatków. Jest to niesamowita przekąska na spotkanie ze znajomymi zarówno do wina, jak i przy piwie. Moja wersja charakteryzuje się wyraźnym smakiem pomidorów i cytryny.. uzależniająca i zabójczo smaczna :-) No tak, i robi się go w pięć minut
AniaGotuje.plroku w barze w Paryżu. Jego nazwa pochodzi od francuskiego działka kalibru 75 mm (francuska armatka) – ten drink daje takiego samego kopa jak to działko Składniki: 60 ml wina musującego 30 ml soku z cytryny 30 ml ginu 1 łyżka cukru pudru Wszystko mieszam w shakerze. Podawać z kostkami lodu i z plastrem lub dwoma cytryny. Artykuł
MojaQchnia.plTakie szybkie dania inspirowane kuchnią azjatycką są idealne na szybki i smaczny obiad. Do oryginalnego sosu teriyaki używa się Mirin czyli rodzaj ryżowego wina ale niestety zapomniałam kupić będąc ostatnio w azjatyckim markecie. Ale znalazłam inny przepis na sos Teriyaki który smakuje wyśmienicie. Z podanego przepisu wychodzi trochę więcej sosu niż potrzeba na to danie, ale można go przechowywać
Delusional TrineMieszamy codziennie, bo cytryna puści sok i u góry może zebrać się płyn. Aplikujemy po 1-2 łyżki dziennie. Dodajemy do ciepłej (nie gorącej!) herbaty, grzanego piwa, wina, płatków, muesli, solo na kanapki. Cieszymy się jesienią i brakiem Bestii na łożu boleści! Post Jesień pachnąca miodem pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenświta, że górale jednak dalej od morza to dajcie śliwowicę. Na Krupówkach dostaniecie herbatę podłego gatunku z dolewką paliwa rakietowego i podłej wiśniówki. Taka mała dygresja – nie pijcie wina grzanego na Krupówkach. Uwierzcie mi i nie pijcie. Wróćmy do naszej góralskiej herbatki. Jest to wynalazek wybitnie rozgrzewający, niektórzy przypisują mu właściwości magiczne oraz znam jedną panią, która po spożyciu
ladykitchenchoy. Oprószyć solą i smażyć na średnim ogniu po około 5 minut z obu stron (do lekkiego przyrumienienia). Dodać na patelnię 3 łyżki gorącej wody (lub bulionu, lub białego wina),, natychmiast przykryć szczelnie pokrywką i dusić 3 minuty. Sos sojowy wymieszać z sokiem cytrynowym, cukrem i olejem sezamowym. Polać sosem gorącą kapustę i podawać szybko z azjatyckim makaronem
zadanie-gotowaniewoku pokrojony w kostkę boczek, dodaj pokrojone w kostkę krewetki, zielony groszek, 2 grzyby shitake i marchewkę. Po chwili smażenia dodaj ok. 100 ml bulionu oraz 2 łyżki wina shaoxing (możesz je zastąpić cherry). Popieprz, posól, wyjmij z woka i przetrzyj naczynie ręcznikiem papierowym. Do rozgrzanego woka wbij jajko, a gdy będzie na wpół ścięte, dodaj ugotowany wcześniej ryż
Kuchcik gotujedobra zupa na każdą niepogodę i nie tylko. Nie potrzeba zbyt wiele zachodu, żeby sobie przygotować tą smaczną zupę. Prosty przepis bez wydziwiania z dodawaniem koniaku czy białego wina... Potrzebujemy włoszczyznę 500-750 g w słupkach, cebulę 6-8 szt., ziemniaki 5 szt., sól ~1 płaska łyżka, ziele 5 ziaren,liść 5 szt., pieprz
chleba naszegokolejne 30 minut. Góra nie powinno się w tej temperaturze zbytnio przypiec. 21. Po upływie czasu pieczenia, wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki blokując je przed zamknięciem np. korkiem od wina lub drewnianą łyżką. 22. Pozostawiamy sernik w piekarniku na ok 2,5 godziny do wystygnięcia. Po tym czasie wyciągamy go i dajemy mu jeszcze ok 30 minut. 23. Jeśli
Okiem Blondynki by McBlondiproblemu kupicie też przez internet. W te jesienne dni zróbcie ją koniecznie, Wasza rodzinka będzie zachwycona 😍. Papryka - węgierska przyprawa Papryka jest podstawową przyprawą kuchni węgierskiej oraz, oprócz wina Tokaju i salami Pick (pochodzącym notabene z Szegedu), jednym z najbardziej znanych węgierskich produktów spożywczych. Jest nazywana czerwonym złotem, ponieważ przynosi duże dochody z eksportu. Nizina Węgierska z żyzną glebą
Kulinarne przygody Gatityseconds, cut the twine, cut the meat into thick pieces, 1 cm wide minimum. Na talerzu układamy dwa, trzy plastry mięsa i kilka łyżek sałatki, do kieliszka wlewamy wino, u mnie różowe i smacznego! Prosta, a zarazem wieloskładnikowa kolacja gotowa " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Najlepiej smakuje w towarzystwie gości – im ich więcej tym lepiej
Martyna Cookscukinia 1/2 zielnej papryki 1 średnia czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 karton sosu pomidorowego 1 puszka pomidorów krojonych żółty ser 1 kieliszek czerwonego, wytrawnego wina sól, pieprz, pepperoncino, cynamon, papryka słodka, ostra, chili INGREDIENTS: 0,5 kg broth meat vegetables from the broth (carrot, parley root, celery root) 1 medium zucchini 1/2 green peppers
Martyna Cooks