wino - 10075 przepisów (strona:391/672)

Drink z ginem 174

posypką, wsypujemy lód i wlewamy gin.Dodajemy sok żurawinowy i tonik .Całość dopełnia dekoracja.Drin pyszny i nieskomplikowany.           Kochani  zapraszam was do   Znajdziecie tu wina musujące, deserowe, gronowe oraz wermuty,brandy i likiery

Różowa kuchnia
Hiszpańska sałatka z fasoli, tuńczyka i ziemniaków 182

łyżki posiekanej natki pietruszki 2 pełne łyżki posiekanego szczypiorku 2 jajka L (dla 4 osób- 4 jajka) HISZPAŃSKI VINEGRET 5 łyżek oliwy extra virgin 2 łyżki octu z czerwonego wina 1 duży ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka mielonego kuminu 1 pełna łyżeczka wędzonej hiszpańskiej papryki – słodkiej lub ostrej 1 niepełna łyżeczka soli 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu

Karo in the Kitchen
Polędwiczki w czerwonym winie z fasolką 137

Polędwica wieprzowa to jedno z łatwiejszych i smaczniejszych mięs. Zamarynowane, lekko podsmażone, z dodatkiem czerwonego wina niemal rozpływa się w ustach... Ilość porcji:  cztery lub sześć mniejszych

AniaGotuje.pl
Szybki Hummus z suszonym pomidorem 208

Przepisów na hummus jest bardzo dużo.. jedni lubią klasyczny, inni wolą na ostro i z dużą ilością dodatków. Jest to niesamowita przekąska na spotkanie ze znajomymi zarówno do wina, jak i przy piwie. Moja wersja charakteryzuje się wyraźnym smakiem pomidorów i cytryny.. uzależniająca i zabójczo smaczna :-) No tak, i robi się go w pięć minut

AniaGotuje.pl
Drink French 75 119

roku w barze w Paryżu. Jego nazwa pochodzi od francuskiego działka kalibru 75 mm (francuska armatka) – ten drink daje takiego samego kopa jak to działko Składniki: 60 ml wina musującego 30 ml soku z cytryny 30 ml ginu 1 łyżka cukru pudru Wszystko mieszam w shakerze. Podawać z kostkami lodu i z plastrem lub dwoma cytryny.   Artykuł

MojaQchnia.pl
Kurczak w sosie Teriyaki 803

Takie szybkie dania inspirowane kuchnią azjatycką są idealne na szybki i smaczny obiad. Do oryginalnego sosu teriyaki używa się Mirin czyli rodzaj ryżowego wina ale niestety zapomniałam kupić będąc ostatnio w azjatyckim markecie. Ale znalazłam inny przepis na sos Teriyaki który smakuje wyśmienicie. Z podanego przepisu wychodzi trochę więcej sosu niż potrzeba na to danie, ale można go przechowywać

Delusional Trine
Jesień pachnąca miodem 199

Mieszamy codziennie, bo cytryna puści sok i u góry może zebrać się płyn. Aplikujemy po 1-2 łyżki dziennie. Dodajemy do ciepłej (nie gorącej!) herbaty, grzanego piwa, wina, płatków, muesli, solo na kanapki. Cieszymy się jesienią i brakiem Bestii na łożu boleści! Post Jesień pachnąca miodem pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Herbatka góralska 286

świta, że górale jednak dalej od morza to dajcie śliwowicę. Na Krupówkach dostaniecie herbatę podłego gatunku z dolewką paliwa rakietowego i podłej wiśniówki. Taka mała dygresja – nie pijcie wina grzanego na Krupówkach. Uwierzcie mi i nie pijcie. Wróćmy do naszej góralskiej herbatki. Jest to wynalazek wybitnie rozgrzewający, niektórzy przypisują mu właściwości magiczne oraz znam jedną panią, która po spożyciu

ladykitchen
Smażona kapusta bok choy. 214

choy. Oprószyć solą i smażyć na średnim ogniu po około 5 minut z obu stron (do lekkiego przyrumienienia). Dodać na patelnię 3 łyżki gorącej wody (lub bulionu, lub białego wina),, natychmiast przykryć szczelnie pokrywką i dusić 3 minuty. Sos sojowy wymieszać z sokiem cytrynowym, cukrem i olejem sezamowym. Polać sosem gorącą kapustę i podawać szybko z azjatyckim makaronem

zadanie-gotowanie
Pędy bambusa, grzyby shitake i... Zobacz przepisy na typowego "chińczyka" z ryżem 193

woku pokrojony w kostkę boczek, dodaj pokrojone w kostkę krewetki, zielony groszek, 2 grzyby shitake i marchewkę. Po chwili smażenia dodaj ok. 100 ml bulionu oraz 2 łyżki wina shaoxing (możesz je zastąpić cherry). Popieprz, posól, wyjmij z woka i przetrzyj naczynie ręcznikiem papierowym. Do rozgrzanego woka wbij jajko, a gdy będzie na wpół ścięte, dodaj ugotowany wcześniej ryż

Kuchcik gotuje
Zupa cebulowa przepis podstawowy 164

dobra zupa na każdą niepogodę i nie tylko. Nie potrzeba zbyt wiele zachodu, żeby sobie przygotować tą smaczną zupę.  Prosty przepis bez wydziwiania z dodawaniem koniaku czy białego wina...  Potrzebujemy włoszczyznę 500-750 g  w słupkach, cebulę 6-8 szt., ziemniaki 5 szt., sól ~1 płaska  łyżka, ziele 5 ziaren,liść 5 szt., pieprz

chleba naszego
Pyszny sernik na bezglutenowym, kruchym spodzie – przepis krok po kroku 148

kolejne 30 minut. Góra nie powinno się w tej temperaturze zbytnio przypiec. 21. Po upływie czasu pieczenia, wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki blokując je przed zamknięciem np. korkiem od wina lub drewnianą łyżką. 22. Pozostawiamy sernik w piekarniku na ok 2,5 godziny do wystygnięcia. Po tym czasie wyciągamy go i dajemy mu jeszcze ok 30 minut. 23. Jeśli

Okiem Blondynki by McBlondi
Węgierska zupa gulaszowa 147

problemu kupicie też przez internet.  W te jesienne dni zróbcie ją koniecznie, Wasza rodzinka będzie zachwycona 😍. Papryka - węgierska przyprawa Papryka jest podstawową przyprawą kuchni węgierskiej oraz, oprócz wina Tokaju i salami Pick (pochodzącym notabene z Szegedu), jednym z najbardziej znanych węgierskich produktów spożywczych. Jest nazywana czerwonym złotem, ponieważ przynosi duże dochody z eksportu. Nizina Węgierska z żyzną glebą

Kulinarne przygody Gatity
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z KASZĄ / PORK TENDERLOIN WITH GROATS 105

seconds, cut the twine, cut the meat into thick pieces, 1 cm wide minimum. Na talerzu układamy dwa, trzy plastry mięsa i kilka łyżek sałatki, do kieliszka wlewamy wino, u mnie różowe i smacznego! Prosta, a zarazem wieloskładnikowa kolacja gotowa " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Najlepiej smakuje w towarzystwie gości – im ich więcej tym lepiej

Martyna Cooks
BURRITO „Z ODZYSKU” / RESOURCEFUL BURRITO 116

cukinia 1/2 zielnej papryki 1 średnia czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 karton sosu pomidorowego 1 puszka pomidorów krojonych żółty ser 1 kieliszek czerwonego, wytrawnego wina sól, pieprz, pepperoncino, cynamon, papryka słodka, ostra, chili INGREDIENTS: 0,5 kg broth meat vegetables from the broth (carrot, parley root, celery root) 1 medium zucchini 1/2 green peppers

Martyna Cooks