cukier do smaku – od ½ do 1 łyżeczki 1/2 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu 1 łyżka granulowanego czosnku albo 4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1-2 łyżki octu z czerwonego wina wymieszanego z octem balsamicznym MOJE DODATKI (NA 3 PIZZE) 1 opakowanie prosciutto 2 kule sera mozzarella 3 dojrzałe figi 5 papryk peperoni z zalewy świeża bazylia oliwa z przeciśniętym
Karo in the Kitchensalsa meksykańska: 1 cebula 3 niewielkie papryki najlepiej żółta, zielona, czerwona 1 mała papryczka chili 2 ząbki czosnku 1 kg pieczonych pomidorów najlepiej lima 3 łyżki octu z czerwonego wina 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/4 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli kilka łyżek oleju Przygotowanie: Śledzie moczymy przez
Życie zaczyna się w kuchniZapraszam Was dzisiaj na recenzję książki Małgorzaty Kaczmarek “Zioła dla smaku, zdrowia i urody” . We wspomnianej książce znajdziecie 150 przepisów na lecznicze napary, wina, nalewki, ziołowe dania i naturalne kosmetyki. Autorką książki jest Małgosia która prowadzi bloga “Ziołowa Wyspa”. Książka “Zioła dla smaku, zdrowia i urody” to poradnik dla osób, które chcą powrócić
Pieguskowa KuchniaSkładniki: 600 g gulaszu z dzika 2 cebule 250 g grzybów 1,5-2 szklanki bulionu masło klarowane do smażenia 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz marynata 100 ml wina czerwonego wytrawnego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 4 ziarna jałowca 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe pieprz młotkowany Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki
magiczna kuchnia KasiTeraz przechodzimy do układania naszego tapas. Na kromkę bagietki kładziemy plaster sera camembert. Następnie układamy naszą podsmażoną cebulkę i anchois. Gotowe. Do naszego tapas z anchois możemy podać czerwone wino. Koszt: 22 zł (6 kanapek) Przygotowanie: 30 minut Tapas z anchois Tapas z anchois Tapas z anchois Tapas z anchois Artykuł Tapas z anchois pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl
Kuchennyviral.plpogaduszki odbyły się w tygodniu imbirowym. Nie mogłam nie wykorzystać tego pomysłu :) Składniki: 1 kg skrzydełek 4 łyżki płynnego miodu 4 łyżki ciemnego sosu sojowego 4 łyżki białego wina wytrawnego 2 cm startego imbiru sól Wykonanie: Skrzydełka umyć, osuszyć i obciąć końcówki. Oprószyć solą. Składniki na marynatę wymieszać. Skyrzdełka obtoczyć dokładnie w marynacie. Odstawić na kilka godzin
zadanie-gotowaniekolejne 20minut. Podawać samego z krakersami bądź jako dodatek. Pieczony patison z nadzieniem serowym Smacznego! Pieczony patison z nadzieniem serowym Do nadzienia serowego można też dodać 50 ml białego wina. The post Pieczony patison z nadzieniem serowym appeared first on MeCooks
mecooksdań włoskich, jak głosi legenda ten rodzaj spaghetti gotowały dziewczyny zatrudnione w branży rozrywkowej-bo czas to pieniądz. Z teraz wstawcie wodę na makaron, nalejcie sobie kieliszek dobrego,czerwonego wina....kilka minut i jest kolacja. SKŁADNIKI:2-3 porcje ok. 400 g. spaghetti 3-4 ząbki czosnku kilka czarnych oliwek oliwa z oliwek 5-6 filecików anchois pepperoni
Kopystką po garachwłoskich ● 1 łyżka miodu ● 1 łyżka masła ● 200 g sera Lazur (lub sera Saint Agur) ● ½ cytryny Sos winegret: ● 6 łyżek oliwy z oliwek ● 3 łyżki octu balsamicznego z białego wina (?lub octu jabłkowego) ● pieprz, sól Przygotowanie : Przygotuj sos winegret mieszając starannie wszystkie składniki. Orzechy grubo posiekaj. Na małej patelni rozpuść masło i miód. Wrzuć orzechy i podgrzewaj
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskatakich, jakie akurat miałam na stanie w szufladzie „cukierniczej”. Przepis dopracowałam, gdyz za pierwszym razem ciasteczka wyszły mi zbyt kruche i łatwo sie łamały. Smakują wybornie do wina, piwa. Z deską serów wystarczają za przekąskę. Sami się przekonajcie. Podpatrzone na jesiennym spacerze Wiewiórki też coś gryzą…Może nie akurat ciasteczka rozmarynowe, ale też im smakuje
Raj dla Podniebieniaczasami mnie po prostu nudzi – za to ta smakuje zupełnie inaczej. Warto wykorzystać ostatnie kurki i skusić się na kawałek jesiennej kurkowej pizzy z kieliszkiem białego, wytrawnego wina – pasuje do niej doskonale! Pizza bianca z kurkami – ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej (najlepiej włoskiej 00, ale może być zwykła pszenna) ½ szklanki ciepłej wody 1 łyżka oliwy
Poezja smakuPoliczki i wolnowar to małżeństwo idealne. Robiłam już je w pomarańczach, w czekoladzie, czas na coś wytrawnego czyli policzki w porto, czerwonym słodkim winie. Zapraszam na to danie bo warto. Policzki są już prawie wszędzie dostępne, te kupiłam w jednym z popularnych supermarketów. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikcukier do smaku – od ½ do 1 łyżeczki 1/2 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu 1 łyżka granulowanego czosnku albo 4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1-2 łyżki octu z czerwonego wina wymieszanego z octem balsamicznym
Karo in the Kitchenryżem lub makaronem ryżowym, polecam! Scroll down for recipe in English Kurczak orientalny z ananasem i papryką (4 porcje) Składniki: ¼ szklanki sosu sojowego 2 łyżki octu z białego wina 1 łyżeczka startego imbiru 2 ząbki czosnku, drobno posiekanego 1 łyżka mąki kukurydzianej 2-3 łyżeczki brązowego cukru 2 łyżki oleju sezamowego 500 g piersi z kurczaka, pokrojonych
karmelowycepeliach można wykorzystać mięso czy warzywa. Nie ma na to jakiegoś specjalnego przepisu na to. Będąc tam musimy spróbować litewskich serów. W Niemczech dominującym napojem jest piwo i wino . Tutaj natomiast miód pitny i litewskie nalewki . Kwas chlebowy cieszy się dużą popularnością na Litwie i tu w Polsce. Jest to trunek bezalkoholowy. Charakteryzują się one głęboki aromatem i smakiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!