Pieczony kurczak w sosie barbecue

Pieczony kurczak w sosie barbecue

Pieczony kurczak w sosie barbecue

Przepis na : obiad

Kawałki kurczaka pieczone w aromatycznym, pomidorowym sosie z dodatkiem cebuli. Bardzo smaczne, pieczone mięso, które można przygotować w większej ilości bez dużego wysiłku. 6 sztuk udek z kurczaka lub ćwiartek 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia SOS BARBECUE: 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki wina czerwonego wytrawnego 2 łyżki cukru brązowego 1 szklanka przecieru pomidorowego 1 łyżka musztardy sarepskiej 1/4 szklanki sosu sojowego 1 łyżka sosu worcester sól pieprz czarny mielony Cebulę pokroić w drobn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, kurczak, zupa pomidorowa, mięso, obiad, sos pomidorowy, mielone, marynaty, kurczak w marynacie, świąteczne, kurczak pieczony, mięsa pieczone, sos do kurczaka, udka , udka z kurczaka, bez pieczenia, kurczak z czosnkiem, pieczone udka, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.