piękne kubki z tej samej serii. Polecam Wam zajrzeć na stronę sklepu. W końcu już niedługo Walentynki . Może znajdziecie coś idealnie pasującego na tą okazję, jak np. zestaw do wina . I oczywiście nie zapomnijcie przygotować czegoś słodkiego Ja polecam Wam 3 przepisy na słodkie wypieki, które sprawdzą się właściwie na każdą okazję. W szczególności kruche tartaletki. Pamiętajcie, że możecie
Słodkie okruszkiParę dni temu miałam ochotę na ser pleśniowy, taleggio "pachniało" tak pięknie, no idealnie do wina. Pierwszy raz miałam do czynienia z tym serem, więc mnie nie linczujcie. Wzięłam więc i się przejechałam. Nie nie, nie ten klimat zupełnie. Trzeba było więc wykorzystać go do jakiejś potrawy. Jedna nie wypaliła (ser nie rozpuszcza się w sosie :)), druga to omlet
Kardamonovyprzepis) maślane bułki do burgerów (przepis) Coleslaw 1/4 główki czerwonej kapusty 1 marchewka 4-5 łyżek majonezu 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżka octu winnego z białego wina 1/4 szklanki maślanki sól pieprz Dodatkowo ogórki kiszone kilka łyżek majonezu ewentualnie ketchup Przygotowanie: 1. Szarpaną wołowinę przygotować według przepisu 2. Bułki przygotować według przepisu 3. Colesław
Słodki Kompromisilości dodanego cukru. Pamiętajcie, żeby użyć polewy czekoladowej lub ewentualnie lukru, np. z ksylitolu – podbijecie w ten sposób walory smakowe. Pączki może nie maję idealnego kształtu, ale to wina moich zdolności manualnych (a raczej ich braku). Wierzę, że Wam pójdzie lepiej A i ostrzegam – naprawdę ciężko im się oprzeć! Pieczone pączki z batata
Powiedz dietom nieZagniatamy ciasto. Gdy wszystkie składniki się połączą, ciasto lekko (!) oprószamy mąką (będzie dość klejące). Stolnicę również posypujemy mąką. Wałkujemy ciasto partiami, niezbyt cienko. Wykrawamy kółka szklanką lub kieliszkiem do wina. Następnie w środku każdego kółka wykrawamy mniejsze kółko (małym kieliszkiem, naparstkiem lub nakrętką). Oponki smażymy na głębokim, średnio rozgrzanym oleju, z obu stron na złoto. Odkładamy na ręcznik papierowy
Smaki Na Talerzuprażenie -łamanie i łuszczenie -mielenie -konszowanie -temperowanie W pijalni można spróbować pysznej pitnej czekolady z różnymi dodatkami, naturalnych lodów własnej produkcji oraz czekoladowych smakołyków: czekolad z owocami, czekolad inspirowanych winem, pralin, czekoladowych narzędzi i wiele, wiele innych. Miejsce cudowne, z czekoladowym klimatem. O wypróbowanych smakołykach w tej bajkowej krainie opowiem w następnym poście. Powiem tylko tyle są niesamowicie delikatne, smaczne(...)mogłabym się nimi delektować bardzo bardzo długo..... W domu jeszcze próbowałam czekoladek inspirowanych winem - są obłędne. Do tego miejsca wrócę z moją rodzinką jeszcze nie raz...... :) Do zobaczenia :) Więcej informacji o tym cudownym miejscu można znaleźć na stronie : www.mpelczar.pl
Fiołkowe Talerzeząbki czosnku 1 listek laurowy 1 litr wody (można użyć więcej lub mniej, zależnie od gustu) sól, pieprz i sporo suszonego oregano do smaku 2 łyżki octu z czerwonego wina W dużym garnku, w którym będziesz gotować zupę, rozgrzej oliwę i przesmaż na niej cebulę i czosnek. Nie mają się zrumienić, tylko zmięknąć. Dodaj pokrojoną marchewkę i listek laurowy
Lejdi of the housespotykają cię w domu Julii w ostatni weekend sierpnia. Za każdym razem spotkania są do siebie podobne - kobiety siedzą przy stole na tej samej werandzie, popijają to samo wino. Właśnie odbywa się ich kolejne spotkanie 20 lat po maturze. Kobiety wychodzą na werandę i słuchają szlagieru z dawnych lat z głośno nastawionego radia. Julia proponuje przyjaciółkom, że pokaże
Weekendy w domu i ogrodziezwyczaj jedzenia tłustych potraw sięga starożytności. Był to dzień, w którym świętowano odejście zimy i nadejście wiosny. Ucztowanie opierało się na jedzeniu tłustych potraw, szczególnie mięs oraz piciu wina, a zagryzkę stanowiły pączki przygotowywane z ciasta chlebowego i nadziewane słoniną. Staropolskie przysłowie mówi: „ Powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek, a Bartkowa uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła .” Ja jednak
Kuchennyviral.plaromatyczną nalewkę na gałce muszkatołowej przygotowuję co kilka lat, gdy nie obrodzą owoce. Przepis zaczerpnięty z książki "Nalewki, likiery i wina domowe" Małgorzaty Caprari zakłada, że jest ona gotowa po roku. Ja zaczynam nią częstować po dwóch latach, gdy smak gałki wymiesza się ze smakiem rodzynek i "przegryzie się" w alkoholu, a kolor nalewki ze słomkowego zmieni się
Weekendy w domu i ogrodzieblachy na osobny talerz, podzielić między naszykowane talerze sos i dopiero wtedy na sosie rozłożyć ryby. Do tak podanej makreli świetnie pasuje pszenna bagietka i białe lub różowe lekkie wino. Niesamowita śródziemnomorska uczta! SKŁADNIKI 3 makrele świeże, każda o wadze 320-360g 6 gałązek świeżego rozmarynu 6 dużych ząbków czosnku 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżeczki oliwy
Karo in the Kitchensmaku , więc pewnie nie jest identyczny , ale mi smakuje dokładnie jak tamten , do tego świeża bagietka , sos tatarski i …nic więcej nie trzeba , no może kieliszek wytrawnego , czerwonego wina Składniki na dużą keksówkę : 0,1 kg golonki tylnej 3 podwójne wątróbki drobiowe pasek wędzonej słoniny – około 0,2 kg 2-3 duże liście laurowe 6-8 kulek
Ogrodnik w podróżyowoców wykrawamy kulki (10-12 szt na dwie porcje)- najlepiej nada się do tego papaja, tak jak u nas, mango albo melon. Do pucharków deserowych lub kieliszków do wina przekładamy owocowe kulki, zalewamy jedną częścią galaretki, przekładamy do lodówki, by stężała. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy nasiona chia, porcjujemy do pucharków, zalewamy pozostałą galaretką. Ponownie wstawiamy
R'n'G Kitchencytrynowe. Więc zrobiłam ciasto cytrynowe. Miałam obawy, że będzie słodkim ulepem, ale było pysznie kwaskowe, lekko słodkie, cytrynowe, wilgotne i pyszne. Na zdjęciu zobaczycie pęknięcia w cieście, to nie wina ciasta, to ja. Nie poczekałam, aż ostygnie i usiłowałam go wyrwać z foremki. Ciasto robiłam w tortownicy o średnicy 14 cm. Jeśli nie macie takiej małej, pomnóżcie składniki
ladykitchen