Przepis na : deser
Kilka osób pytało mnie już jak powstają moje soki malinowe i stąd dzisiejszy wpis. Co prawda ja zatowarowałam swoją spiżarkę już w lipcu, ale teraz przepis jest dość mocno aktualny, ponieważ na rynku mamy dostęp do malin jesiennych. Szykuję soki z malin według dość starej receptury, którą praktykowała moja babcia, czyli kilogram cukru na kilogram malin. Wiem, wiem dość sporo tego cukru. Ale powstały na takiej bazie syrop jest mocno skoncentrowany dlatego do herbaty lub wody będziemy dolewać go w niewielkich... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...