wino - 10075 przepisów (strona:379/672)

Wołowina z grilla 165

kilka, a nawet kilkanaście godzin przed pieczeniem, wołowinę można zamarynować,W skład marynaty oprócz oleju, ziół i ulubionych przypraw, powinien wchodzić także kwaśny składnik (np. sok z cytryny, ocet, wino), który powoduje kruszenie mięsa. Wołowina dobrze komponuje się z rozmarynem, tymiankiem, kminem rzymskim, natką kolendry i pietruszki, estragonem, szałwią i miętą. Do marynat i potraw z mięsa wołowego możemy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka z ziołowymi polędwiczkami i owocowymi dodatkami 112

chorobom serca. Największym skarbem  granatów  są łatwo przyswajalne  polifenole  należące do przeciwutleniaczy. W soku granatów jest ich trzykrotnie więcej niż w zielonej herbacie lub czerwonym winie. Co można zyskać, jedząc granaty lub pijąc z nich sok? Jedząc  granaty  można poprawić krążenie krwi,  zredukować złogi i zwapnienia oraz obniżyć ciśnienie krwi. Jeśli

Moniki Smakołyki
Biodrówka po meksykańsku 127

wrzucić pokrojone na kawałki mięso, zmiksować 12 sekund, obroty 6 Na patelnię dodać mięso i smaży aż straci kolor surowizny. Mieszać co jakiś czas. Doprawić solą do smaku. Wlać wino i smażyć aż odparuje. Dodać pieprz, oregano, pokrojone drobno chilli. Chilli musi mieć usunięte nasionka. Wymieszać i smażyć jeszcze chwilkę. Wlać pomidory z puszki, odcedzoną kukurydzę i wywar. Dodać

Kuchnia Pokoleń
Lexus Hybrid Cuisine – relacja z Open Gourmet 138

się początkowo trudna, ale bawiłam się całkiem dobrze. Można było zamienić kilka słów z międzynarodowymi szefami w luźnej atmosferze, zjeść lunch lub kolację (niestety takie same), napić się przyjaciółmi wina z winnicy Turnau i lemoniady S. Pellegrino z moim ulubionym widokiem na Aleje Jerozolimskie. Za konferansjerkę odpowiadał Grzegorz Łapanowski a spotkanie miało miejsce na ostatnim piętrze Vitkaca (w sali

Ugotowane pozamiatane
Marynata na grilla z sokiem jabłkowym 156

Piecz na dobrze rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony. Smacznego! Szukasz więcej pomysłów na grilla – koniecznie sprawdź również: Słodko ostra posypka na grilla Glazura z wina i cynamonu Tymiankowo cytrynowa glazura do skrzydełek Zaprawa na grilla z espresso i papryki Artykuł Marynata na grilla z sokiem jabłkowym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Zaprawa na grilla z espresso i papryki 129

wystarczy, żeby mięso było średnio wypieczone). Mięso można usmażyć też na patelni. Smacznego! Szukasz więcej pomysłów na grilla – koniecznie sprawdź również: Słodko ostra posypka na grilla Glazura z wina i cynamonu Marynata na grilla z sokiem jabłkowym Tymiankowo cytrynowa glazura do skrzydełek Artykuł Zaprawa na grilla z espresso i papryki pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Słodko ostra posypka na grilla 136

minut z jednej strony i 5 minut z drugiej. Podczas pieczenia lekko uchyl drzwi do piekarnika. Smacznego! Szukasz więcej pomysłów na grilla – koniecznie sprawdź również: Glazura z wina i cynamonu Zaprawa na grilla z espresso i papryki Marynata na grilla z sokiem jabłkowym Tymiankowo cytrynowa glazura do skrzydełek Artykuł Słodko ostra posypka na grilla pochodzi z serwisu Niedzielny

Niedzielny kucharz
Tymiankowo cytrynowa glazura do skrzydełek 121

glazurą co 10 minut odwracając skrzydełka. Czas pieczenia – 45-50 minut. Smacznego! Szukasz więcej pomysłów na grilla – koniecznie sprawdź również: Słodko ostra posypka na grilla Glazura z wina i cynamonu Zaprawa na grilla z espresso i papryki Marynata na grilla z sokiem jabłkowym Artykuł Tymiankowo cytrynowa glazura do skrzydełek pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Marynaty na grilla – 5 niecodziennych przepisów 130

ładny wygląd. Marynata najlepiej nadaje się do przyrządzania piersi z kurczaka, dość cienko pokrojonej i lekko rozbitej tłuczkiem. Przepis pochodzi od Melissy Clark . Czas grillowania : 10 minut Glazura z wina i cynamonu Bardzo aromatyczny dodatek do mięsa, nadający mu zupełnie nowy smak. Glazura jest doskonała przede wszystkim do mięsa wieprzowego: np. polędwiczki lub łopatki, ale super nadaje się też

Niedzielny kucharz
Grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową 151

komponuje się z daniami wytrawnymi. Drób i jabłka, to idealny duet, zarówno na ciepło, jak i na zimno, tak jak nasza dzisiejsza salsa. Duszone mięso wieprzowe z odrobiną białego wina i jabłek smakuje wybornie. Jabłka Grójeckie nie powstydzą się także towarzystwa zdrowych ryb, możemy je pokroić w plastry i zapiekać z rybą w śmietanowy sosie. Nie sposób oczywiście zapomnieć

Kulinarne przygody Gatity
Risotto ze szparagami, łososiem i ziołami 135

parmezan. Całość dusimy bez pokrywki (tylko wtedy szparagi będą pięknie zielone) przez 2 minutki. Wykładamy na talerze, podajemy z plasterkami łososia i oprószonym parmezanem. Idealne do lampki białego wina lub cydru polskiego. Pyszne

SMYKWKUCHNI
MAKARON Z PATELNI A’LA CAPRESE – Z MOZZARELLĄ I POMIDORAMI- kuchnia włoska 206

włochów, ale i ludzi na całym świecie. Pełnoziarnisty makaron z soczystymi pomidorami, mozzarellą oraz świeżymi ziołami jest zawsze udaną kompozycją. Te kilka składników wystarczy. No dobra, może jeszcze lampkę wina do tego nalejmy ;) I tyle! Smacznego!   SKŁADNIKI: * makaron pełnoziarnisty Farfalle Primo Gusto – ok. 250 g * pomidory w kawałkach z czosnkiem Primo Gusto

Ostra na Słodko
Jak przygotować grilla 174

naszego sukcesu. To dzięki nim grillowane potrawy mają tak wyśmienity smak i aromat. Ich podstawowymi składnikami są olej , który natłuszcza mięso, kwaśny składnik (ocet, sok z cytryny, jogurt lub wino), który powoduje ścięcie białka i nadaję miękkość,  oraz zioła i przyprawy (np. papryka, chili, miód, czosnek, cebula, cynamon, imbir, goździki, kozieradka, rozmaryn, lubczyk, tymianek lub inne). Delikatne mięso

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Surówka z młodej kapusty. Przepis krok po kroku. 133

młodej kapusty. Składniki:   ½ główki młodej kapusty (600 g) ½ pęczka koperku 1-2 ząbki czosnku 60 ml oliwy z oliwek 2-3 łyżki octu z białego wina 1 płaska łyżeczka soli 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu 1 płaska łyżeczka cukru   Kapustę cienko poszatkuj, przełóż do miski.   Dodaj posiekany koperek, utarty czosnek, oliwę z oliwek

kuron.com.pl
Rolada z łopatki 120

innymi dodatkami jak również jako dodatek do pieczywa, na zimno Składniki 1 kg łopatki 50 dkg mięsa mielonego wieprzowego 2 jajka 3 ząbki czosnku 1 kieliszek białego wytrawnego wina 1 kromka chleba 1 kostka rosołowa olej sól, pieprz,tymianek, do smaku Łopatkę rozkroić … Czytaj dalej Rolada z łopatki

gotuj ze mną