wino - 10075 przepisów (strona:370/672)

Przepisy na jabłka i zaproszenie do KONKURSU 121

wędlin, mięsa. Kolejny pomysł to sos do mięsa na ostro. Zostanie wykorzystany jako dodatek do kanapek, wędlin, mięsa. Sos z jabłek na ostro 5 jabłek 100 ml białego wytrawnego wina kawałek (tak 2 cm) świeżego imbiru 1 czerwona papryka 5 goździków garść śliwek suszonych 2 cebule 3 ziela angielskie 1 łyżeczka mielonej kolendry kawałeczek (nie za duży) papryczki habanero

Kuchnia na wzgórzu
Pasta figowa z orzechami włoskimi 109

dolać trochę więcej soku z pomarańczy. W razie potrzeby dosłodzić miodem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pieczone figi z orzechami włoskimi i sosem z czerwonego wina → Tarta z ajerkoniakiem i figami → Hummus → Deser orzechowo-karmelowy

Oryginalny smak
Ziemniaki zapiekane ze śmietaną – gratin ziemniaczane 244

ziemniaki nakrajane – ziemniaki w mundurkach – kotlet schabowy – ragu z kaczki – szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym – polędwiczki z kurkami – królik w winie – polędwiczki z szynk parmeńską – żeberka barbeue – pulled pork – kotlet de volailee – kurczak na butelce piwa Ziemniaki zapiekane ze śmietaną – gratin ziemniaczane Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Malinowy sernik i owoce leśne 82

Pierwszy raz piekłam ciasto w nocy. Do tego, pierwszy raz robiłam ciasto przy świecach. Nie planowałam „romantycznie, przy świetle księżyca i winie”, ale mała awaria światła w kuchni rzuciła mi wyzwanie – trzeba robić sernik przy gromnicy. Z pomocą przyszła mi druga para rąk, dzięki której uwinęłam się jeszcze przed północą. Mimo braku pełnego oświetlenia […] Artykuł

Pink Envelope
pollo alla diavola (kurczak po diabelsku) 212

potrzeba pewnie ze 40 minut Na tłuszczu ze smażenia zrumienić trochę mąki, robiąć zasmażkę, podlać ciepłą wodą, dokładnie wymieszać, powstały sos soląc i pieprząc do smaku. Dodać kieliszek białego wina i troche odparować. Mięso powinno być tak miękkie, żeby dało się oddzielać bez krojenia. Na talerzu polać sosem

stajnia gołębie od kuchni
Śniadanie w ogrodzie ... 118

pojawiły się w sklepach, a które tak bardzo uwielbiam! Zresztą bagietka, ser i figa to jedno z moich ulubionych połączeń, nadaje się na śniadanie jak i na kolację do wina. Dla bardziej wybrednych wystarczy zabrać ze sobą dojrzałe awokado, które z chrupiącym pieczywem smakuje rewelacyjnie. Jak już jesteśmy w tym sadzie to warto się rozejrzeć i zerwać kilka gruszek

SMYKWKUCHNI
Makaron w kremowym sosie z łososiem 153

makaronu Farfalle Arcobaleno Rainbow Bowties Notes - pamiętajmy, aby do dania użyć szerokiego makaronu np. pappardelle, aby sos dokładnie go oblepił, a nie pozostał na dnie talerza - danie świetnie uzupełni wino ze szczepu pinot noir czy cabernet franc - łosoś bałtycki czy atlantycki jest gatunkiem zagrożonym. Warto więc wybrać łososia pacyficznego, którego populacja nie jest zagrożona wyginięciem i posiada certyfikat

Wędrówki po kuchni
Tosty z wołowiną i serem / Meaty grilled cheese 153

cebuli, pokrojonej w drobną kostkę 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 3/4 szklanki ketchupu 1 łyżeczka mielonego chilli 2 łyżki wody 1 łyżka brązowego cukru 1/2 łyżki octu z białego wina 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz do smaku 8 kromek chleba tostowego lub innego ulubionego 4 łyżki miękkiego masła 1 opakowanie Hochland BURGER & TOAST

karmelowy
Poniedziałek: Wegetariańska zapiekanka pasterska ze słoika 113

dowolny: marchew, pietruszka, seler, groszek, cebula i mięso, lub w wersji wegetariańskiej cieciorka, soczewica. Całość powinna się dusić na wolnym ogniu do miękkości. Do warzyw dobrze jest dodać szklankę wina, albo dobrego portera, najlepiej stauta, który dodaje sosowi przyjemnej słodyczy. My dzisiaj proponujemy Wam wegetariańską wersję zapiekanki, która naszym zdaniem jest lepsza niż wersja mięsna. Charakteru sosowi nadaje cieciorka

Niedzielny kucharz
Tarte Flambée (Flàmmeküeche). 172

flambée jak na proste, wiejskie jedzenie przystało jest tłusta, kaloryczna i bardzo smaczna ;) Można ją podawać na ciepło, ale na zimno będzie również znakomitą przekąską, szczególnie do piwa lub wina. Składniki na s pód tarty: 200 ml letniej wody ( lub nieco więcej w zależności od chłonności mąki) 300 g mąki typ 750 1/3 łyżeczki soli 5 g świeżych drożdży

Codziennik Kuchenny
Pakora , chrupiąca indyjska przekąska cebulowa 122

pyszna przekąska , bardzo popularna w Indiach. Robi się ją z różnych warzyw najczęściej z cebuli lub kalafiora . Chrupiące , rozkosznie aromatyczne ciasteczka . Doskonale nadają się zamiast chipsów, do piwa , wina , przed telewizorem . Mogą być także wyśmienitym dodatkiem do grilla czy obiadu . Pakora , to jedna z najlepszych rzeczy , jakie znalazłam w kuchni indyjskiej . Polecam , szczególnie dzieciom przypadają do gustu Składniki

Ogrodnik w podróży
Gdzie na kawę i ciasto? Przegląd najlepszych kawiarni i cukierni w Lizbonie 125

Bakery. Fábrica Coffee Roasters Fábrica Coffee Roaster s to zdecydowanie najlepsza kawiarnia i palarnia w Lizbonie. Mają tutaj szeroki wybór ziaren, sposobów parzenia, a także kraftowe piwa, wino, kanapki i ciasta. Ze względu na dobrą lokalizację często wpadałem tutaj na kawę podczas zwiedzania. Dodatkowo fajnie urządzone wnętrze i obsługa składająca się z kawowych freaków czynią to miejsce wyjątkowym. Polecam

Food Square
Ogórki kiszone w słoikach na zimę 134

ciągu wielu lat przygotowywania ogórków według tego przepisu, chyba tylko raz zdarzyło mi się, że się nie udały (wyszły przysłowiowe kapcie), ale jestem przekonana, że była to wina ogórków a nie metody!  składniki (ok 12 - 13 słoików 0,9 l) 5 kg ogórków 2 główki czosnku - po 3-4 ząbki na słoik 2- 3 duże pęki kopru

Stare Gary
Gruszki na słodko-kwaśno 112

rodziny. Trzeba było je jakoś zagospodarować. Zrobiliśmy to na trzy sposoby. To drugi z nich. Składniki 1,5 kg gruszek 300 g cukru 3 szklanki octu z białego wina 1 cytryna 4 listki laurowe 2 łyżeczki ziarenek gorczycy 1 łyżeczka goździków Przygotowanie Gruszki obrałem, przekroiłem na pół, usunąłem gniazda nasienne, miąższ owoców pokroiłem na cząstki. W rondlu zagotowałem ocet

R'n'G Kitchen
Polvo à lagareiro - pieczona ośmiornica po portugalsku 199

talerze wyjmij ziemniaki i rozgnieć je delikatnie widelcem, ułóż nań macki i skrop całość obficie cudownie aromatyczną oliwą z naczynia. Polvo à lagareiro podawaj z lampką białego wytrawnego wina i ciesz się smakiem Portugalii

Food Square