Bakłażan a’la pizza to danie, które możecie przygotować na przyjęcie w gronie przyjaciół. Doskonale pasuje do piwa oraz wina. Bakłażan w tej wersji jest lżejszy niż tradycyjna pizza, ale również jego przygotowanie nie zabiera dużo czasu – tak naprawdę potrzebujesz 20 minut. Jego zaletą jest również niskokaloryczność – fakt ser i pesto nie są bardzo dietetycznymi produktami
365 dni dookoła kuchniczasie. Siekam czosnek i szalotkę, smażę na oleju i odrobinie masła. Dodaję ryż i smażę jeszcze minutę lub dwie. Generalnie jak zmieni kolor ze szklistego na biały to wlewam wino i redukuję jego ilość o połowę przynajmniej. Wlewam bulion porcjami i gotuję około 17- 20 minut ryż dolewając płynu kiedy zaczyna go brakować. Po około 12- 15 minutach próbuję
Mango PapajaPrzepis pochodzi z bloga Halfbakedhaervest. Składniki: 2 małe dynie makaronowe 500 g mielonego indyka Kilka plastrów wędzonego boczku drobno posiekanego 1 puszka passaty pomidrowej ½ szklanki mleka 1/2 szklanki wytrawnego wina (opcjonalnie) 1 mała cebula drobno posiekana 1 ząbek czosnku drobno posiekany 1 liść laurowy ½ łyżeczki suszonego tymianku ½ łyżeczki suszonego oregano Mała garść posiekanej świeżej bazylii Kulka mozzarelli 1 szklanka
Niedzielny kucharzsmakowało mojej rodzince , może także Twoją zachwyci , jeśli tak to misja wykonana . Bo nie ma na świecie nic tak dobrego jak brzuszek pełny pysznościami..no może jeszcze ..sex i wino ; Ale to już dla 18 + Składniki : 0,6 kg szynki wieprzowej 8-9 pieczarek 1 marchewka kawałek selera korzeniowego 1 cebula 2 świeże papryczki chilli 3 łyżki startego żółtego
Ogrodnik w podróżychwila w piekarniku i mamy pyszne danie. Zachęcam do przetestowania bo warto. Idealnie nada się na obiad dla całej rodziny albo na kolację z ukochana osobą z lampka dobrego wina. Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego - 2 średnie pory - 1 cebula - 300 g boczku - 200ml mleka - 200ml śmietany - 3 jajka - odrobina ulubionego sera - sól, pieprz do smaku Na patelni przesmażamy
Smacznie Pysznie Kaloryczniegarść pomidorków koktajlowych 3 świeże figi świeżo mielony pieprz sól Dressing: 3 łyżki konfitury z żurawiny 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy/oleju 1 łyżka octu z czerwonego wina 1 łyżeczka miodu Zaczynamy od oczyszczenia wątróbki. Następnie smażymy ją na łyżce oleju, pod koniec solimy. Gotową odstawiamy do przestudzenia. Warzywa myjemy. Następnie kroimy sałatę i wrzucamy
PatiGotujeSkładniki: 30 dkg filetów z ulubionej ryby 20 dkg pieczarek 1/2 pora 2 łyżki posiekanego koperku 1/2 szklanki białego wina 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej przyprawa do ryb … Czytaj dalej Ryba w lekkim sosie koperkowym
czarrna od kuchniobłędnie smakuje. Zaskoczycie tym daniem nie jedno podniebienie:) Składniki 4 małe piersi z kurczaka posolone i posypane pieprzem 250 g pokrojonych w plasterki pieczarek 150 ml białego wytrawnego wina puszka pomidorów bez skóry 4 plastry szynki dojrzewającej słoiczek zielonych oliwek wydrylowanych ( 200g ) 1 cebula posiekana 4 … Czytaj dalej Filety drobiowe po włosku
gotuj ze mnąelegancką kolację albo na wytworny obiad podany na tarasie jesiennym? Mamy dla Was coś odpowiedniego. Schab w sosie pieczarkowym. Ta potrawa zadowoli smakoszy mięsa. Warto do niej podać lampkę wina. Na koniec jesienny deser z jabłkiem czy gruszką jako motywem przewodnim, i mamy przepis na doskonałe spotkanie kulinarne. Październikowe urodziny, imieniny czy rocznicę ślubu można świętować w ten właśnie
KulinarneImpresje.plwypływał z niego nadmiar soków, które gwarantują jego doskonały smak. W takim razie proponuję odczekać około 15 minut, po czym pokroić je tasakiem i podać w towarzystwie czerwonego wina. Pyszności! Wioleta Gargula
MamaOskarkapoprawia jej smak i zapach. Owoce pigwowca zawierają dużo pektyn i można z nich zrobić pyszne przetwory: dżemy, konfitury, powidła, marmolady, galaretki, soki. Owoce wykorzystywane są również do przygotowania wina i nalewek, a po ugotowaniu może stanowić dodatek do dań mięsnych, a szczególnie dziczyzny. Pigwowiec ma piękny świeży zapach i położony na parapecie w kuchni długo cieszy swoim orzeźwiającym
Kuchcik gotujeoliwie z dodatkiem soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu. Sposób serwowania: z ryżu tworzymy „wianuszek”. Na środek nakładamy curry, a następnie ozdabiamy warzywami. Fajnie smakuje z lekkimi różowymi winami Bon appetit
Kate's KitchenWspaniały pomysł dla każdej zakochanej kobiety. I tu uwaga do Panów – nie musicie wymyślać czy zamawiać jakiś wykwintnych potraw. Wystarczy coś prostego, zadanie o nastrój i lampka ulubionego wina. Sam fakt, że przygotowaliście coś specjalnie dla nas będzie największą niespodzianką i najlepszym prezentem. Dziś skończę na tym 7 punktach, choć lista powinna być o wiele dłuższa. Może
Słodkie okruszkicukrem pudrem, sernik ozdabiamy dopiero po przestudzeniu. Poza tym producent informuje, że zaletą suszonych winogron jest obecność znacznej ilości antyoksydantów, dlatego te brązowe owoce są doskonałym zamiennikiem czerwonego wina dla osób, które nie powinny spożywać alkoholu. Połączenie błonnika pokarmowego i kwasu winowego, z których ten ostatni zawarty jest w tak dużej ilości tylko w rodzynkach i winogronach
Życie zaczyna się w kuchnigronie bliskich nam osób. Deska serów z bakaliami komponuje się wręcz idealnie! Suszone owoce HELIO podkręcają smak ostrzejszych serów, łagodzą je, współgrają, tworzą duet, który popijany dobrym czerwonym winem tworzy cudny, rodzinny i ciepły nastrój. Smak imprezy jest wspaniały! Wspólne biesiadowanie, celebrowanie każdej z chwil przy dobrym jedzeniu w dobrym towarzystwie to sukces na każdej imprezie Deska serów to rozmaitości(...)chcesz, sam wybierasz dodatki, łączysz je, komponujesz swój talerz. Deska serów z suszonymi owocami HELIO wzbogacą każdą deskę i imprezę! Deska serów wspaniale smakuje z czerwonym półwytrawnym lub wytrawnym winem, whiskey z lodem też się zdarzyło. Ważne, żeby popijać tym co wspaniale podkreśla smak serów, wędlin, past. Suszone owoce dopełniają deskę, każdy ich kęs przypomina o słodkości, której nie może
Zasmakuj Kuchni