niezłym freakiem, żeby gotować w weekend, no cóż, my tak nie uważamy. Zamiast zalegać w sobotę przed telewizorem spędzamy razem czas robiąc coś pożytecznego, możemy napić się po kieliszku wina i porozmawiać. Ja gotuję, Agnieszka przygotowuje plany zdjęciowe, robi zdjęcia, a potem razem wszystko pakujemy. Wspólne gotowanie bardzo integruje. Drugi argument na rzecz takiego gotowania jest taki, że poświęcając
Niedzielny kucharzmisce delikatnie wymieszać ugotowane krewetki, drobno pokrojone mango, pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki oraz drobno pokrojoną sałatę. Krewetki nałożyć do niedużych, szklanych naczyń (dobrze sprawdzą się kieliszki do wina), polać sosem z awokado. Koktajl z krewetek odstawić do lodówki do czasu podania. Jak zrobić sos z awokado? Awokado obrać i pozbawić pestki. Awokado zmiksować z natką pietruszki
Codzienne GotowaniePaella to danie hiszpańskie. Ja postanowiłam zrobić ją w nieco innej odsłonie - azjatyckiej. Bez białego wina oraz szafranu. Za to z mleczkiem kokosowym i grzybami shitake. Smakuje przepysznie! Robi się ją dość prosto. Kolejny dowód na to, że gotowanie nie musi być nudne! Bawmy się w kuchni i eksperymentujmy a nasze potrawy z pewnością będą wychodzić smacznie i różnorodnie
Przepis na Dzień Dobryjest nie co starszy. Wtedy pojawiło się oficjalne wydanie natomiast w zapiskach prywatnych istniał dużo wcześniej. Zachęcam do zrobienia i degustacji w … Czytaj dalej wątróbka drobiowa w czerwonym winie
gotuj ze mnąArabica - zadowolą zarówno klienta wpadającego na obiadową "przegryzkę" jak i kawosza zainteresowanego słodkim podwieczorkiem. Co do trunków - warto skosztować szerokiej oferty ekologicznych herbat , domowej lemoniady , lokalnego piwa , czy wina. To co ich wyróżnia na tle innych miejsc o podobnym charakterze, to sprzedaż asortymentu z własnej piekarni MAMY WYPIEKI - zwłaszcza pieczywo na zakwasie ,a le także inne domowe produkty typu
Grunt to przepis!wchłonięcia płynu. 3 Kiedy kasza jest już miękka, dodajemy masło oraz parmezan. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy. Porady Danie można przygotować tak jak klasyczne risotto, z użyciem białego wina. *wpis powstał we współpracy z marką The Green Woodpecker Trill. Artykuł Kaszotto z podgrzybkami pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia BazyliiKsiążka “Jamie gotuje po włosku” – 69,99 zł Zestaw lnianych, ręcznie barwionych mat 2 szt – 80 zł Ekologiczna kawa – 79 zł Zestaw do grzanego wina – 55 zł Zestaw kamionkowych form do pieczenia – 79,99 zł Do 200 zł: Drewniana deska – ok. 139 zł Zestaw czekolad – 179 zł Termos
Mienta bloggustu ;) Kawałeczki dyni owinięte plasterkami boczku zapieczone w kremowym sosie serowym, do tego świeża bagietka, sa ł ata z sosem winegret, kieliszek białego wina i mamy gotowe danie ;) polecam serdecznie :) **** La stagione delle zucche è ancora in corso, quindi non posso che proporre una ricetta in cui ad essere protagonista sarà proprio la zucca
La grande e la piccola cuocaczubate łyżki majonezu – 80g 2 czubate łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% (lub gęstego jogurtu naturalnego) – ok. 70g 1 łyżka soku z cytryny (lub octu winnego z białego wina) 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku *szklanka o pojemności 250ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne Przebojenigdy ich nie robiłam. Zanim przystąpiłam do wykonania przeglądałam przepisy zamieszczone w internecie i jest ich naprawdę sporo. Część osób dodaje kawę albo miód albo wino albo chili... niektórzy dodają więcej masła a jeszcze inni zastępują część śmietanki serkiem mascarpone. Myślę, że następnym razem poeksperymentuję i ja jednak tym razem zrobiłam wszystko zgodnie
cucinarekurczaka około 350 g 3 różowe grejpfruty mix sałat w torebce (użyłam około pół paczki) 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli ocet winny z czerwonego wina sól, pieprz Wykonanie : Grejpfruty umyć, odciąć kawałek tak aby wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę (odcinając w miarę możliwości białe, gorzkie elementy). Wydrążone
cucinarebujcie! Składniki na 4 porcje : • 4 żółtka (ogrzane do temperatury pokojowej) • 5 łyżek drobnego cukru (ok. 75 g) • 50 ml słodkiego wina Marsala (lub innego ulubionego słodkiego likieru np. Amaretto, Limoncello, ewentualnie rumu lub brandy) różne owoce: granat, pomarańcza, kiwi, mango, truskawki, borówki itp Wykonanie : Przygotować garnek
cucinareciągu ostatniego tygodnia. Nie uwierzycie ile potraw z niej przyrządziłam i na ile sposobów. Więc tak. Uznałam, że super jest kapusta pekińska duszona z cebulą czerwoną w winie, z majerankiem i sosem sojowym. Świetna jest też posiekana drobno kapusta pekińska, szalotka, czosnek, tymianek, kasza jaglana, kurczak i posiekane marynowane grzybki. Część kapusty pekińskiej kisi się. Postanowiłam też
Mango Papajawięc dla Was 3 pyszne przepisy na ten długi weekend - możecie zatem wypróbować wszystkie :) Pieczona gęś nadziewana jabłkami z majerankiem KLIK! KLIK! Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną KLIK! KLIK! Pierś z gęsi pieczona na jabłkach KLIK! KLIK! Który przepis podoba Wam się najbardziej ? Dajcie znać w komentarzach :) Zapraszam do polubienia mojej
Moje Kuchenne Rewelacje