Przegrzebki z grilla z puree z zielonego groszku

Przegrzebki z grilla z puree z zielonego groszku

Przegrzebki z grilla z puree z zielonego groszku

Przegrzebki czyli małże św. Jakuba nie należą do popularnych produktów na naszych stołach być może jest to wina dostępności lub też ceny jednakże są uważane jako jeden z kulinarnych rarytasów świata i dlatego warto po nie sięgnąć. Składniki : 4 przegrzebki 1 cebula szalotka 150 gr groszku zielonego ok 4 łyżek masła klarowanego (1+3) łyżka majonezu boczek w plastrach cytryna pomidorki koktajlowe Przygotowanie: Przepis ten rozpoczynamy od przygotowania purre z groszku. Na rozgrzane masło wsypujemy pokrojoną w kost... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mechanik w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.