gustu ;) Kawałeczki dyni owinięte plasterkami boczku zapieczone w kremowym sosie serowym, do tego świeża bagietka, sa ł ata z sosem winegret, kieliszek białego wina i mamy gotowe danie ;) polecam serdecznie :) **** La stagione delle zucche è ancora in corso, quindi non posso che proporre una ricetta in cui ad essere protagonista sarà proprio la zucca
La grande e la piccola cuocaczubate łyżki majonezu – 80g 2 czubate łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% (lub gęstego jogurtu naturalnego) – ok. 70g 1 łyżka soku z cytryny (lub octu winnego z białego wina) 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku *szklanka o pojemności 250ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne Przebojenigdy ich nie robiłam. Zanim przystąpiłam do wykonania przeglądałam przepisy zamieszczone w internecie i jest ich naprawdę sporo. Część osób dodaje kawę albo miód albo wino albo chili... niektórzy dodają więcej masła a jeszcze inni zastępują część śmietanki serkiem mascarpone. Myślę, że następnym razem poeksperymentuję i ja jednak tym razem zrobiłam wszystko zgodnie
cucinarekurczaka około 350 g 3 różowe grejpfruty mix sałat w torebce (użyłam około pół paczki) 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli ocet winny z czerwonego wina sól, pieprz Wykonanie : Grejpfruty umyć, odciąć kawałek tak aby wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę (odcinając w miarę możliwości białe, gorzkie elementy). Wydrążone
cucinarebujcie! Składniki na 4 porcje : • 4 żółtka (ogrzane do temperatury pokojowej) • 5 łyżek drobnego cukru (ok. 75 g) • 50 ml słodkiego wina Marsala (lub innego ulubionego słodkiego likieru np. Amaretto, Limoncello, ewentualnie rumu lub brandy) różne owoce: granat, pomarańcza, kiwi, mango, truskawki, borówki itp Wykonanie : Przygotować garnek
cucinareciągu ostatniego tygodnia. Nie uwierzycie ile potraw z niej przyrządziłam i na ile sposobów. Więc tak. Uznałam, że super jest kapusta pekińska duszona z cebulą czerwoną w winie, z majerankiem i sosem sojowym. Świetna jest też posiekana drobno kapusta pekińska, szalotka, czosnek, tymianek, kasza jaglana, kurczak i posiekane marynowane grzybki. Część kapusty pekińskiej kisi się. Postanowiłam też
Mango Papajawięc dla Was 3 pyszne przepisy na ten długi weekend - możecie zatem wypróbować wszystkie :) Pieczona gęś nadziewana jabłkami z majerankiem KLIK! KLIK! Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną KLIK! KLIK! Pierś z gęsi pieczona na jabłkach KLIK! KLIK! Który przepis podoba Wam się najbardziej ? Dajcie znać w komentarzach :) Zapraszam do polubienia mojej
Moje Kuchenne Rewelacjepiżmowej 2 duże garści szpinaku typu baby 100 g sera feta 1 łyżka siemienia lnianego 1 mała szalotka lub 1/2 większej mały ząbek czosnku 1 łyżka octu z białego wina 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu od 100 - 200 ml oleju słonecznikowego Sałatka ze szpinakiem i pieczoną dynią wykonanie: Wydrążamy dynię, kładziemy na blaszce, skrapiamy oliwą
Delusional Trineczerwonych:) Bardzo aromatyczna,smaczna . Gorącą możemy nałożyć do słoików i przechowywać dłużej. Składniki 400 g czerwonej cebuli 40 g cukru brązowego 80 ml octu balsamicznego 80 ml wytrawnego czerwonego wina( intensywnie czewrwone najlepiej dodać) 3 łyżki miodu 2-3 … Czytaj dalej Konfitura z czerwonej cebuli
gotuj ze mnąpigwowej którą wysmażyłam mi tyle wyszło wierzch: 50 g mascarpone 200 ml śmietany 30 % 1 łyżka cukru pudru dekoracja: 1 granat 2 pigwy kawałki w karmelu nasączenie: 125 ml wina białego 1 cytryna 60 ml wody obręcz z czekolady: 80 g czekolady białej 80 g czekolady gorzkiej Biszkopt: Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno, ale nie przebijam
wesoła kuchniaskrywa jej mięso. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na kaczkę: pierś z kaczki z jabłkami według Okrasy pieczona kaczka z kaszą gryczaną i jabłkami pierś z kaczki w winie i żurawinie Dlaczego warto jeść kacze mięso? Jeden z mitów mówi, że mięso kacze jest bardzo tłuste i w związku z tym szkodliwe dla naszego organizmu. Faktycznie mięso kaczki
Kulinarne przygody Gatityprawdopodobnie to najstarszy znany w Europie owoc uprawiany przez człowieka. Ma właściwości regulujące pracę jelit i była używana w medycynie ludowej od tysiącleci. Robi się z niej dżemy, nalewki, wina, ale też pyszne smoothie
Milion Smakówprzesuszają, dodajemy więcej oliwy z oliwek. Smażymy do miękkości. Dodajemy pomidory z puszki, które uprzednio lekko rozgniatamy widelcem. Wlewamy bulion, dodajemy nasze klopsiki. Doprawiamy 1 łyżką octu z białego wina, solą pieprze, ostrą słodką papryką, majerankiem. Smażymy aż sos zgęstnieje. Można go również zagęścić mąką. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trinemasła do podsmażenia cebuli 2 łyżki masła jako dodatek do pasztetu 50g masła + kilka listków natki pietruszki – jako ‘pierzynka’ pasztetu 4 łyżeczki octu winnego z czerwonego wina przyprawy: 1 płaska łyżeczka majeranku, tymianku i słodkiej papryki sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy pasztet drobiowy z wątróbką – Wykonanie: Wątróbkę oczyścić z błon
Kulinarne Przebojewidzę, że temat Was bardzo zainteresował. Większość z nas rzuca się na słodycze kilka dni przed okresem. jest to spowodowane zmianami hormonalnymi. Usprawiedliwiamy się wtedy, prawda?! Nie nasza wina! Jednak chciałam Was uprzedzić. Cukier jest ubóstwiany przez Candida Albicans, który jak twierdzą lekarze, występuje u 40% społeczeństwa. Jest to grzyb, który występuje w przewodzie pokarmowym. Jest odpowiedzialny za zmęczenie
W Kawiarence