jeszcze żurawina, ale jak na złość, moje zapasy się właśnie skończyły. Z rodzynkami i orzechami włoskimi też wyszło super. Z podanych proporcji zrobiłam 40 dużych sztuk wycinanych kieliszkiem do wina (nie, to nie jest sugestia z czym serwować ciastka ;). Po zdrowszą wersję ciasteczek owsianych z bananem zajrzyjcie tutaj . Składniki: 2 szklanki płatki owsianych 1,5 szklanki mąki pszennej
Ciastkozercygrubym na trzy palce burgerem z polędwicy wołowej i sosem z zielonego pieprzu. SKŁADNIKI składniki na 2 porcje 500-550g szparagów zielonych 1 łyżka octu z czerwonego wina ¼-1/2 łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu 1 szalotka 1 łyżeczka musztardy Dijon 60ml oliwy extra virgin 2 łyżki kaparów 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jajka ugotowane na twardo
Karo in the Kitchentakże, albo przede wszystkim , wieprzowina i drób ,mają nawet swoją, lokalną rasę kur o żółtych nogach i skórze . Sami Węgrzy , podobno twierdzą ,że ich potrawy smakują najlepiej w towarzystwie wina .. Koniecznie trzeba to sprawdzić … Polecam , fajna odmiana od naszej rodzimej kuchni . Składniki na 4-5 osób : 1 średniej wielkości kurczak 4 łyżki smalcu 2 małe cebule 2 duże
Ogrodnik w podróżyśrodku są też gruszki, maliny i truskawki, płatki migdałów i cholernie ostra czerwona cebula, której się nie da zjeść. Straszny misz masz... sałatka robi wrażenie dania zrobionego "na winie", czyli co mi się nawinie pod rękę, to wrzucam na talerz, sernik krakowski z sosem wiśniowym (18 zł) - sernik jest bardzo dobry, delikatny i kremowy, zastanowiło nas tylko jakim cudem
Kulinarne przygody GatityNie każdy je lubi, jednak jeśli nie spróbujecie to nie będziecie wiedzieć co tracicie :) Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to niezwykle szybkie w przygotowaniu danie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!fantastycznemu i niesamowicie zaangażowanemu pilotowi, który opowiadał nam przy okazji mnóstwo historii i legend, a także wznosił cudnej urody toasty (bo chyba nie muszę wspominać, że na wine-tour wino leje się strumieniami) uważam, że całkiem nieźle osiągnęłam swój cel. Pierwsze dwa odcinki podróży po Gruzji znajdziecie pod linkami TBILISI oraz GRUZIŃSKA DROGA WOJENNA . Kolejne odcinki się piszą, także
Kate's Kitchenobiadu, np. do dań z rybą. Ugotowaną na sypko kaszę jaglaną mieszamy z uduszonymi na patelni świeżymi pomidorami, cukinią, czosnkiem i tymiankiem. Aromatu do warzyw nadaje dodatek białego wina. Wszystko przyprawiamy odrobiną płatków chilli i natką pietruszki. The post Kasza jaglana z cukinią, pomidorami i tymiankiem appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaPrzegrzebki czyli małże św. Jakuba nie należą do popularnych produktów na naszych stołach być może jest to wina dostępności lub też ceny jednakże są uważane jako jeden z kulinarnych rarytasów świata i dlatego warto po nie sięgnąć. Składniki : 4 przegrzebki 1 cebula szalotka 150 gr groszku zielonego ok 4 łyżek masła klarowanego (1+3) łyżka majonezu boczek w plastrach
Mechanik w kuchniponad pięciu lat. Bezsprzecznie jest to najlepsza nalewka kokosowa, którą dotychczas piłam. Nie wiem jak to się stało, że przepis nie pojawił się dotychczas na blogu. Pewnie jest to wina tego, że tak prędko znika z piwniczki ;-) Z nalewką kokosową wiąże się też bardzo ciekawa historia. Tak się raz złożyło (kilka lat temu), że akurat jak przefiltrowywałam nalewkę
Passions hobbies lifebakłażana. Idealny dodatek do wszystkiego, do mięs, warzyw, jajek ;) a nawet makaronu. Składniki: 2 czerwone papryki 1 bakłażan 1/2 łyżeczki chili mielonego 2 łyżki octu z czerwonego wina 1 łyżeczka miodu 1 ząbek czosnku sól i pieprz Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Papryki i bakłażana układamy skórką do góry na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez
Życie zaczyna się w kuchniwykładamy porzeczki i przykrywamy pozostałym ciastem oprószamy płatkami owsianymi i cukrem pieczemy ok 35-40 min Ciasto wyszło mi bardziej mokre niż się spodziewałam, ale to zapewne wina porzeczek :) następnym razem dłużej podpiekę spód i owoce jednak lekko przyprószę mąką :) Smacznego
Gotowanie z pasjąJuż na dobre zaczęliśmy sezon grillowy, zjadamy nadprogramowe ilości kiełbasek i wypijamy wiele litrów wina. Na deser proponuję dołożyć jeszcze te grillowane banany z czekoladą . Jeśli jedliście kiedyś smażone banany to wiecie o czym mówię. Pod wpływem ciepła cały cukier znajdujący się w bananie wzbiera na sile i daje niesamowicie słodki i pyszny deser . Gorzka czekolada wyrządzi nam mniej
Słodkie Gotowaniepołowę w spiżarce – tą część z lodówki jedliśmy oczywiście później – i teraz moje skołowanie – nie wiem czy ciasto po kilku dniach stało się niejadalne, czy to wina lodówki (masa truskawkowa zrobiła się w nim jak guma
Smaki Na Talerzupokrojone drobno papryczki chilli ( nasionka i błonki usunąć ), imbir, pastę curry. Smażyć 30 sekund, cały czas mieszając. Krewetki i przegrzebki wrzucić do miski i skropić sokiem z cytryny. Wlać wino i gotować chwilkę, winno powinno lekko wyparować. Dodać pomidorki przekrojone na pół i owoce morza. Gotować aż krewetki nabiorą lekko czerwonego koloru. Trwa to około 3-4 minut. Awokado
Kuchnia Pokoleńminut z każdej strony. Marynata boczek: 600 g surowego boczku 30 ml oleju roślinnego 2 ząbki czosnku kawałek imbiru wielkości korka od wina 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu 3 łyżki słodkiego sosu chilli 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 płaska łyżeczka ostrej wędzonej papryki w proszku 1 łyżka ketchupu
kuron.com.pl