Bagietki midi i "Dwie niedźwiedzice"

Bagietki midi i

Bagietki midi i "Dwie niedźwiedzice"

Bagietki są bułkami, które świetnie pasują jako dodatek do różnych dań np. do zup, ale też są podstawą różnego rodzaju zapiekanek. W czasie ich pieczenia po mieszkaniu roznosi się niesamowity zapach. Mają chrupką skórkę i miękki miąższ, więc trudno się im oprzeć. Ale gdy sczerstwieją, stanowią dobrą bazę pod zapiekanki. Składniki (na 4 bagietki): 10 g świeżych drożdży 15 g syropu klonowego lub płynnego miodu ok. 300 g ciepłej wody 500 g mąki pszennej 10 g soli 10 g miękkiego masła Do 100 g ciepłej wody dodać sy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bagietka, bułki, zapiekanka, zapiekanki, ciasto, mak, zupa, wegańskie, bułka pszenna, łatwe ciasto, ciasto z makiem

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.