dodatkiem do kanapek. Ponieważ świetnie się topi sprawdza się jako ser do pizzy, lazanii, zapiekanek i innych ciepłych dań. Moniecka gouda doskonale komponuje się także z białym i różowym winem. Gouda - najpopularniejszy ser na świecie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki: 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 1 cebula 300 g boczniaków 3 łyżki oleju roślinnego 3-4 ząbki czosnku 1 kawałek imbiru wielkości korka od wina łyżka suszonej słodkiej papryki łyżka majeranku 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 1/2 gałki muszkatołowej lub 1/2 łyżeczki zmielonej sól, pieprz ew. sos sojowy do smaku
kuron.com.plspędzamy go w plenerze czy w domu zawsze przygotowuję najróżniejsze przekąski. Podstawą u nas są dobrej jakości sery. Idealne by podać je od tak do lamki dobrego wina (deska z serami to tzw. „must have” każdego przyjęcia) lub by przygotować z ich udziałem najróżniejsze przekąski i inne smaczne potrawy. Decydując się na deskę serów pamiętajcie
Słodkie okruszkijest kawa - zabija głód i dodaje energii. W trakcie dnia staraj się nie pić alkoholu. Niestety powoduje, że nie spalasz swojego tłuszczu. Wieczorem możesz pozwolić sobie na czerwone, wytrawne wino czy szklaneczkę whisky - to wszystko. ;) W trakcie urlopu zalecam także długie spacery, które pomogą w spalaniu kalorii. Jeśli jesteś fanem siłowni przynajmniej 3 razy podczas 7 dniowego urlopu wybierz
Keto PrzepisySzwecji zamiast wołowiny dodaje się kiełbaski „falukorv”, w Brazylii dodaje się do niego słodką śmietankę, w Japonii podawany jest z ryżem, a we Francji dodaje się do Strogonowa białe wino oraz wędzoną paprykę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Boeuf Stroganow – Składniki: ok. 600 g wołowiny (oryginalnie polędwica wołowa, ale może być też rostbef, ligawa, łopatka lub udziec) 500 ml bulionu
Kulinarne Przebojemiejsce w klimacie boho! Nie znajdziemy tam eleganckich restauracji, w których kelnerzy w białych rękawiczkach będę podawać Ci do stołu ( nakrytego wykrochmalonym białym obrusem! ) ostrygi, a Ty będziesz popijać wino w lśniących, kryształowych kieliszkach – i dobrze! Bo tego kompletnie nie chciałabym tu znaleźć! Centrum Dahabu rozkochało mnie już od pierwszej chwili – uwielbiam taki klimat! Fajnie jest siąść
Ostra na Słodkodanie to idealna propozycja na obiad, który z łatwością przygotujesz w 20 minut. Makaron ze szparagami świetnie sprawdzi się również, jako pomysł na kolację z przyjaciółmi wzbogaconą kieliszkiem białego wina. Post Makaron tagliatelle z zielonymi szparagami i szynką parmeńską pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara
CodogaraŁosoś pieczony z sosem z suszonych pomidorów. Składniki dla 2 osób: 300 g filetu z łososia 1 kawałek imbiru wielkości korka od wina 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chilli 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 cytryny sól Sos: 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 6-8 kawałków suszonych pomidorów
kuron.com.plPomysł na tą pieczeń zaczerpnęłam od Ewy Wachowicz. Tak przygotowana pieczeń jest soczysta, krucha, aromatyczna. Zachęcam do przygotowania na świąteczny stół. Cielęcina pieczona w winie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzegrały :) Składniki: 500g krewetek romiar 6/8 (nam się udało kupić oczyszczone, bez głowy, z częścią pancerzyka) papryczka chilli garść posiekanej natki z pietruszki garść świeżej kolendry chlust białego wytrawnego wina chlust oliwy kilka łyżek masła sól do smaku Piekliśmy je w temperaturze 200 stopni przez mniej więcej 20 minut. Być może odrobinę dłużej. W połowie pieczenia odwróciłam krewetki
Cytryna&Co.super przekąską podczas posiadówki ze znajomymi, hitem rodzinnej imprezy lub po prostu drugim śniadaniem czy obiadem do pracy. Dla mnie akurat była pyszną kolacją, którą zjadłam do lampki czerwonego wina. Sałatka z kurczakiem i grzankami smakuje najlepiej, kiedy jest zrobiona na świeżo i polana sosem tuż przed podaniem – wtedy wszystkie składniki będą jędrne. Mam nadzieję, że sałatka zadowoli
Kuchnia Bazyliibiałej surowej kiełbasy i ciasno zawinąć. Każdą roladkę owinąć sznurkiem spożywczym. Zrazy obtoczyć w mące i obsmażyć z wszystkich stron na oleju z oliwek. Obsmażone zrazy zalać szklanką białego wina. Po odparowaniu alkoholu przełożyć zrazy do szybkowaru, zalać wrzątkiem ( do połowy objętości szybkowaru ) i gotować przez 15 minut. Pozostawić w szybkowarze, nie otwierając go aż do wystygnięcia. Ugotować groszek
zielonacukinkataki sam słój (no dobrze mam inne karteczki) w prezencie Jak widzicie na stronie MyGiftDNA.pl znajdziecie idealny prezent na urodziny dla każdego. Polecam Wam też piękne zestawy do wina . Sama mam jeden, a drugi podarowałam kiedyś koleżance na 30 urodziny. Praktyczny i piękny prezent
Słodkie okruszkioraz „Gwiazdy prywatnie” w TVN STYLE. Zawsze uśmiechnięta, pogodna, wesoła z mnóstwem pomysłów. Z jej bloga oraz kanału na YT dowiecie się jak zrobić pranie, jak dobrać kieliszek do wina, jak zorganizować sobie przestrzeń by była dla ciebie inspiracją i pomocą a nie przytłaczającą rzeczywistością, ale także jak szybko i sprawnie posprzątać łazienkę czy do czego używać sody oczyszczonej
Życie ze smakiem