wino - 10075 przepisów (strona:356/672)

Tiramisu z pistacjami 197

delikatnie połącz z serkiem mascarpone. Zaparz kawę, ostudź i dodaj amaretto lub likier kawowy. Biszkopty maczaj w kawie i układaj na dnie małych pucharków ( u mnie kiliszki na wino), przełóż masą mascarpone i pokrojonymi drobno pistacjami. Następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów wcześniej maczanych w kawie wyłóż serek mascarpone posyp kakao. Na koniec ułóż kolejną warstwę i udekoruj wierzch pokrojonymi

I LOVE LIFE
Makaron w kremowym sosie z wędzoną szynką i radicchio (Pasta con crema di radicchio e speck) 145

Całość dokładnie mieszamy do połączenia si ę  wszystkich składników, podduszamy na małym ogniu ok. 1 minuty. Makaron podajemy od razu po przygotowaniu najlepiej z kieliszkiem schłodzonego białego wina. **** PREPARAZIONE Come prima cosa tagliate lo speck e il radicchio a listarelle. Cuocete la pastina  in abbondante acqua bollente, salata. Nel frattempo in una casseruola riscaldate

La grande e la piccola cuoca
Kurczak z papryką i chorizo / Chicken with chorizo and pepper 189

rozgniecionych 500 ml passaty pomidorowej 300 g pomidorków cherry, przeciętych na połówki garść oliwek, pokrojonych w plasterki olej roślinny 100 ml płynnego miodu 100 ml octu z czerwonego wina 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżeczka mielonego chilli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sos sojowy, sól, pieprz, do smaku Przygotowanie: W dużej i głębokiej patelni rozgrzej

karmelowy
Podpłomyki z solą i kuminem 169

blasze jako próba dla sprawdzenia temperatury w piecu chlebowym. Ja bardzo lubię ten wypiek jako dodatek do zup i sałatek. Świetnie smakują również jako przekąska do piwa czy wina albo do deski serów (zobacz poradnik Jak przygotować deskę serów ). PRZEPIS NA PODPŁOMYKI Z SOLĄ I KUMINEM Składniki na podpłomyki z sola i kuminem (ok 5-6 szt): ciasto: 500g

Dorota Smakuje
Jak rzuciliśmy wszystko i pojechaliśmy na narty 135

gratin z pieczoną szalotką. Bogusi burger…co ja Wam będę mówił, wyobrazicie sobie 200 g grillowanej wołowiny, chrupiący boczek, lokalny oscypek. Do tego kieliszek dobrego wina, piękny widok za oknem, nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Na deser miejsca zabrakło, chociaż domowy sernik czy fondant czekoladowy spoglądał z karty

kuron.com.pl
"Zakręty losu. Historia Lukasa" Agnieszka Lingas - Łoniewska - recenzja 151

musiał z tym żyć. To jest jego kara, którą musi ponieść za to co zrobił. Dobrze, ze w końcu uświadamia sobie, że ważna jest miłość, rodzina, przyjaźń i odkupienie win... Według mnie jest to bardzo ciekawa część serii. Stanowi dopełnienie poprzednich i jest bardzo emocjonująca. Nie wyobrażam sobie tego, że jej nie ma. Daje dużo do myślenia i wiele

kruche babeczki
SZYBKI DESER Z 3 SKŁADNIKÓW 134

lodach, wystudzić, wstawić do lodówki lub zamrażalnika, aby szybciej stężała. Twardą galaretkę pokroić w kosteczki. Serek mascarpone wymieszać z miodem. Na dnie pucharków, kubków lub  kieliszków do wina ułożyć warstwę galaretek na wierzch warstwa serka mascarpone. Kolejno znów warstwa galaretek i mascarpone. Wierzch udekorować galaretkami i listkiem mięty

Zrób to smacznie
Masełko czosnkowo-ziemniaczane 160

masło. Jeśli oczywiście lubi się czosnek:) Składniki : 2 ugotowane ziemniaki 5 ząbków czosnku szczypta soli 1 żółtko 100 ml oliwy z oliwek pieprz czarny 3 łyżeczki octu z białego wina, można zastąpić sokiem z cytryny Przygotowanie : Ziemniaki ugotować z łupinkach do miękkości, obrać, przecisnąć przez praskę Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do głębokiej miseczki, dodać sól, żółtko

Proste Potrawy
Przystawka z pak choi 154

fajnie wszystkie składniki się skomponowały, wyszło pysznie, a przede wszystkim bardzo szybko. Do takiej przystawki można dodać np. podsmażane na maśle krewetki  i koniecznie postawić lampkę dobrego wytrawnego wina do popicia, będzie pysznie 😘 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Kulinarne przemyslenia
2 lata z Thermomix TM5 – Recenzja 122

Dzięki Thermomix do naszego menu weszło też kilka dań, czy to z „Kulinarnego ABC” platformy Cookidoo czy thermomixowych kolekcji. Prawie każde spotkanie przy winie musi być okraszone Chlebkiem ziołowym. Dzieciaki uwielbiają placki ziemniaczane i kluski leniwe. A na leniwy niedzielny obiad wybieramy karkówkę po karkonosku Jak widać nawet szef kuchni

kuron.com.pl
Pulled pork – szarpana wieprzowina 135

zostawiamy „do odpoczęcia”. Później rwiemy mięso na kawałki za pomocą widelców. * po porwaniu mięsa na kawałki, warto podsmażyć je bez tłuszczu na patelni z dodatkiem czerwonego wina. Smacznego! Przepis inspirowany na przepisie Malwiny z bloga Filozofia Smaku. Artykuł Pulled pork – szarpana wieprzowina pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Lekka i aromatyczna zupa z kurczaka z kapustą pak choi 121

najszybciej jest zrobić na obiad? Oczywiście, że zupę! Przynajmniej dla mnie i przyznam się Wam, że czasem są to naprawdę zupy żartobliwie określane mianem "na winie", czyli co się nawinie pod rękę, to do gara. Często trudno zebrać mi wszystko w sensowny przepis, dlatego na blogu nie ma aż tak wiele zup. Chociaż...ich ilość i tak jest całkiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Śledzie z pomarańczami czerwonymi 153

oleju 3 cebule 2 pomarańcze czerwone 1/2 pęczka natki pietruszki 2 łyżeczki oregano olej roślinny ulubiony – np olej lniany lub rzepakowy 1/4 szkl octu winnego z białego wina Jak zrobić śledzie śledzie z pomarańczami czerwonymi: Jeśli używamy śledzi solonych, zalewamy je zimną wodą i zostawiamy do namoczenia na jakieś 2-3 godziny, sprawdzając czy ich smak już nam odpowiada

Dorota Smakuje
PORA NA LUNCH - RECENZJA 85

kucharskimi, testuje przepisy, a w międzyczasie namiętnie robi sobie lunche. CAROLINE CRAIG dorastała w Londynie; studiowała antropologię na uniwersytecie w Durham. Rodzina jej mamy zajmuje się sadownictwem i produkcją wina w Prowansji. Dzieciństwo spędziła na podjadaniu uprawianych przy domu czarnych trufli, karczochów, pomidorów i brzoskwiń, nie miała  więc wielkiego wyboru: siłą rzeczy jej życie kręci się wokół pysznego

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #19 - CEBULA 113

kcal w 100 g ma niski indeks glikemiczny i jest wskazana dla diabetyków Większość moich przepisów zawiera CEBULĘ 😉 1) PLACKI CEBULOWE Z SERKA WIEJSKIEGO 2) KREM CEBULOWY NA BIAŁYM WINIE 3) ZUPA CEBULOWA Z KIEŁBASĄ

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania