Majówka: Skrzydełka z grilla w tymiankowo-cytrynowej marynacie

Majówka: Skrzydełka z grilla w tymiankowo-cytrynowej marynacie

Majówka: Skrzydełka z grilla w tymiankowo-cytrynowej marynacie

Pyszne skrzydełka z grilla w bardzo prostej glazurze na bazie oleju i masła, która wspaniałe nawilża mięso, chroniąc przed wysuszeniem. Dzięki temu będzie soczyste i aromatyczne. Przepis na te skrzydełka z grilla podpatrzyliśmy u Marthy Steward, ale trochę go zmodyfikowaliśmy, dodając od siebie miód i cytrynę. To danie równie dobrze jak z grilla wychodzi z piekarnika. Grillowane skrzydełka w domu możecie zrobić według tego przepisu. Również polecamy! Czas grillowania: 30 minut Liczba porcji: Z podanej iloś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

skrzydełka, grill, mięso, curry, twaróg, mięsa pieczone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.