OCET SZAMPANA,lagodny,pyszny do salatek

OCET SZAMPANA,lagodny,pyszny do salatek

OCET SZAMPANA,lagodny,pyszny do salatek

Składniki butelka ,resztka szampana słoik gaza gumka recepturka Wykonanie Jeśli masz szampana, który jest już otwarty .Wlać go wyparzonego słoika ,przykryć kilkoma warstwami gazy .Przechowywać go w chłodnym ciemnym miejscu przez od miesiąca do sześciu miesięcy. Po tym czasie zlać gotowy ocet do butelki . Ocet szampański - jest łagodny,przyjemny. Można go zastąpić fermentującym w butelkach octem z cava, katalońskiego wina musującego. Proste, prawda?warto go mieć w swojej kuchni czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.