Paella z ośmiornicą i kurczakiem
Paella z ośmiornicą i kurczakiem
Paella to niezaprzeczalna wizytówka kuchni hiszpańskiej. Za jej twórców uważa się ludność z regionu Walencji i podobno tam właśnie można zjeść najlepszą z najlepszych. Istnieje wiele sposobów jej przygotowania, podstawą każdego jest prażony, a potem wolno gotowany ryż, który tradycyjnie zabarwia się szafranem. W zależności od przepisu, do ryżu dodaje się owoce morza, ryby, mięso, kiełbasę chorizo, warzywa- wszystko to w różnych proporcjach i kombinacjach. W Walencji najlepszą paellę przygotowuje się na pow... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny
Autor
Iwona
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, papryka, chorizo, seler naciowy, krewetki, cukinia, kurczak, ryby, owoce morza, piersi, drobiowe, mięso, risotto, kiełbasa, pierś, pierś kurczaka, ryba, pierś z kurczaka, bezglutenowe, kurczak z czosnkiem, ryż z warzywami, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, kurczak z ryżem, ryż smażony, kurczak z papryką , pierś z kurczaka w pomidorach, warzywa na patelnie, ryż z warzywami i kurczakiem, potrawy z kurczaka
Inne przepisy z Smakowity Blog Kulinarny
Dodaj komentarz