Paella z ośmiornicą i kurczakiem

Paella z ośmiornicą i kurczakiem

Paella z ośmiornicą i kurczakiem

Paella to niezaprzeczalna wizytówka kuchni hiszpańskiej. Za jej twórców uważa się ludność z regionu Walencji i podobno tam właśnie można zjeść najlepszą z najlepszych. Istnieje wiele sposobów jej przygotowania, podstawą każdego jest prażony, a potem wolno gotowany ryż, który tradycyjnie zabarwia się szafranem. W zależności od przepisu, do ryżu dodaje się owoce morza, ryby, mięso, kiełbasę chorizo, warzywa- wszystko to w różnych proporcjach i kombinacjach. W Walencji najlepszą paellę przygotowuje się na pow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Autor

IwonaIwona

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, papryka, chorizo, seler naciowy, krewetki, cukinia, kurczak, ryby, owoce morza, piersi, drobiowe, mięso, risotto, kiełbasa, pierś, pierś kurczaka, ryba, pierś z kurczaka, bezglutenowe, kurczak z czosnkiem, ryż z warzywami, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, kurczak z ryżem, ryż smażony, kurczak z papryką , pierś z kurczaka w pomidorach, warzywa na patelnie, ryż z warzywami i kurczakiem, potrawy z kurczaka

Inne przepisy z Smakowity Blog Kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.