Wiedza o tym jak przygotować dobry bulion warzywny to w każdej kuchni podstawa prawidłowego funkcjonowania. Na jego bazie powstaje mnóstwo zup i sosów, więc wiedzieć jak
Gary Bez dnaPasternak trafił w moje ręce po sytuacji "bazarowej": -Pasternak! Nie wiem jeszcze jak smakuje, ale CHCĘ TO! -Taaaaak? A co Pani zrobi z tego pasternaku? - Proszę
Gary Bez dnaNiewielu jest ludzi, którzy nie lubią słodyczy... Ciężko byłoby policzyć tych, którzy od cukru są uzależnieni. Nie umiałabym też określić ile razy dziennie ludzie mają ochotę
Gary Bez dnaOdkąd zaczęłam gotować owsianki na śniadanie - nie umiem już inaczej... Kanapką, naleśnikami... czymkolwiek zjadliwym - nie mogę się tak nacieszyć. Zaraz po używaniu pomadki do ust - jedzenie
Gary Bez dnaRzeżucha na oknie stała i prosiła mnie o skubnięcie. Skubnęłam. I zaświeciło słońce. I w głowie jakoś zaświeciło. "Będzie pesto! Polskie, wiosenne pesto!" I stało się
Gary Bez dnaWiosna! Pada deszcz, ale nie było to dla mnie przeszkodą, żeby pójść na bazar. Czekałam na takie wyjście, kiedy można będzie zobaczyć pierwsze polskie zbiory. Stosy
Gary Bez dnaHistoria tego przepisu jest - jak to zwykle u mnie bywa - zbiegiem okoliczności :) Dziś, przy cudnej pogodzie leżałam sobie pod drzewem i czytałam książkę Beaty Pawlikowskiej. Akurat
Gary Bez dnaPrzełom lipca i sierpnia to idealny sezon na krajowe brzoskwinie. Szkoda byłoby nie skorzystać! Ten przepis jest doskonały w swojej prostocie... Serdecznie polecam! Brzoskwinie pod razową
Gary Bez dnaPod koniec lipca wyjechałam z grupą trenującą tai-chi na obóz. 15 osób trenujących i ja -gotująca :) Zasady? W gotowaniu dla tej grupy naczelnym warunkiem było
Gary Bez dnaJesień! Zupa dyniowa z mojego przepisu to ciekawe połączenie słodyczy i ostrości... Jest rozgrzewająca i delikatna jednocześnie. Aksamitnie gładka i chrupiąca... Mnóstwo w niej sprzeczności i
Gary Bez dnaRobiąc kruche tarty najchętniej zaczynam "od podstaw" i sama robię mąkę. Zachowują się wszystkie dobrodziejstwa drzemiące w ziarnie, a struktura takiej mąki jest po prostu
Gary Bez dnaJesień to wspaniały czas w kuchni! W tym roku wyjątkowo obrodziły śliwy i cieszę się z tego całą mocą :) Ten przepis to dowód na to, że
Gary Bez dnaSałatka z pieczoną dynią, figami i kozim serem Składniki dla 6 osób: młody szpinak, rukola lub inna sałata mała dynia o wadze ok. 1 kg
Gary Bez dnaDrodzy, dziś zapraszam Was do ułatwienia i uprzyjemnienia sobie gotowania, do zrobienia kolejnego kroku do "rzucania" kostek rosołowych, do urozmaicenia swojej kuchni, do spróbowania czegoś nowego
Gary Bez dnaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Z notatnika dietetyka