16.12 .2019 Magda Napchane po brzegi puchate i drożdżowe paszteciki wprost proszą się aby stać się nieodłącznym towarzyszem gorącego barszczu. U nas pojawiają się do przegryzania
Smaczna StronaW okresie świątecznym nawet brownie proteinowe możecie wykonać w tym klimacie 😊 Nasze ciacho składa się z przepysznych powideł śliwkowych , które mimo braku cukru w składzie są
Candy PandasIstnieją w kuchni nierozerwalne połączenia składników. Jest to na przykład połączenie grzybów, masła i tymianku. Gdyby dodać te trzy składniki do makaronu i posypać parmezanem wyszedłby
wiecejwarzyw.plKapusta z grochem lub groch z kapustą to tradycyjna potrawa wigilijna, bardziej lub mniej znana i popularna w polskich domach. Dla mnie nowość. W rodzinnym domu
Zasmakuj KuchniW gorące dni nie ma się ochoty na ciężkie obiady czy kolacje, za to wszelkiego rodzaju sałaty sprawdzają się świetnie w takich momentach. Dzisiaj kolejna moja
Martyna CooksKto z Was, tak jak my lubi wszelkiego rodzaju przekąski z orzechów i owoców? 😊 Już nieraz pisałyśmy, że zawsze takiego batonika, pralinkę , czekoladkę itp. mamy w
Candy PandasZawsze powtarzam że jestem człowiek-ziemniak. Ja mogę jeść ziemniaki zawsze, o każdej porze i w każdej postaci! Kluchy ziemniaczane uwielbiam i gdyby nie to, że
Karo in the KitchenSerek śmietankowy powstaje z mleka pasteryzowanego i słodkiej śmietanki – to właśnie śmietance ser tego typu zawdzięcza delikatny kremowy smak, gładką teksturę i aksamitną konsystencję. Po podgrzaniu
Karo in the KitchenDawno nie było żadnych placków śniadaniowych, prawda? Dziś miałam ochotę na coś z dodatkiem cieciorki i tak oto powstał ten pyszny placek z cieciorką i mozarellą
Smaki ArmineSkładniki/4 porcje: – 200 g sera feta – 1 bakłażan – kilka pomidorków koktajlowych – 100g kaszy jęczmiennej – 2 czerwone papryki – 2
I LOVE LIFENie ma chyba prostszego sposobu na przygotowanie domowego pieczywa. Nie trzeba używać nawet piekarnika! Chlebki pita można nafaszerować, serem, pieczonym mięsem, warzywami albo po prostu zjeść
Kulinarna PolskaBez tablicy Mendelejewa i bez wielu ceregieli. Z kilku łatwo dostępnych składników. Do domowych spring rolls i sajgonek . Do smażonych czy pieczonych ryb, żeberek, krewetek i
Karo in the KitchenLubię dania jednogarnkowe, które w połączeniu z ryżem, ziemniakami lub makaronem dają pyszny, sycący obiad. I to jest właśnie takie danie. Aromatyczne i rozgrzewające – idealne
wiecejwarzyw.plDelikatne i kruche, rozpływają się w ustach. Lubię bezy odkąd tylko pamiętam. To mój kuchenny pewniak – wychodzą mi zawsze, nawet robione tak zwaną miarką „na oko
Karo in the Kitchen