Wiosna! Pada deszcz, ale nie było to dla mnie przeszkodą, żeby pójść na bazar. Czekałam na takie wyjście, kiedy można będzie zobaczyć pierwsze polskie zbiory. Stosy rzodkiewek, natki pietruszki i pęki kopru. Kupując "zielone" dostałam od gospodarza w prezencie paczuszkę szparagów (SUPER!). Nigdy wcześniej ich nie jadłam... więc postanowiłam zrobić z nich dzisiejszy obiad :) Skąd wziąć pomysł? Nie znałam żadnego przepisu. Poszperałam w internecie, żeby znaleźć sposób na zupę krem. Dlaczego zupa krem? Kolega... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...