Wiedza o tym jak przygotować dobry bulion warzywny to w każdej kuchni podstawa prawidłowego funkcjonowania. Na jego bazie powstaje mnóstwo zup i sosów, więc wiedzieć jak zrobić najlepszy jest równie ważne jak znajomość abecadła. To, że nie ma w nim mięsa zupełnie nic mu nie ujmuje - całą esencję czerpiemy z warzywnych smaków i aromatów! Jak przygotować najlepszy bulion warzywny? Do bulionu używam marchwi, korzenia pietruszki, selera - korzenia i łodyg z liśćmi, cebuli. Niedawno (góra tydzień temu!) przekonałam... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...