Kiedyś pisałam Wam, że nie potrafię zrobić smacznej faszerowanej papryki. Zawsze było coś nie tak z farszem. A to za mdły, słabo doprawiony, a to zbyt
wiecejwarzyw.plPolacy uwielbiają słodycze. A część z nas lubi je nie tylko zjadać, ale także piec. A skoro mowa o pieczeniu to w większości przepisów na wypieki
Z notatnika dietetykaLubicie gofry? To świetna propozycja na słodkie drugie śniadanie - czasem są takie dni, że ochota na coś słodkiego jest po prostu zbyt silna 😄 W jeden z
Z notatnika dietetykaUwielbiam spaghetti. Moje ulubione to makaron z klasycznym sosem bolognese. Choć wiem, że żaden Włoch nie uznałby tego za klasykę, bo sosu bolognese we Włoszech nigdy
Z notatnika dietetykaWielki powrót do okarnika oraz dyni! Podczas opróżniania zamrażarki okazało się, że mamy w zapasach jeszcze trochę pieczonej dyni oraz okary po mleku sojowym. Oba te
Candy PandasSkładniki: (spokojnie na 4 porcje) porcja startera warzywnego 400g opakowanie (słoik, puszka, saszetka) białej, małej fasolki, odcedzonej i opłukanej 400g puszka siekanych pomidorów 1 cukinia, pokrojona
Lejdi of the houseSałatka z buraczków i pestek granatu to smaczny dodatek do drugiego dania, ponadto prawdziwa skarbnica witamin i mikroelementów. Dodatek pestek z granatu z ogromnym potencjałem antyoksydacyjnym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Oto dowód na to, że kanapka nie musi być nudna. Idealna kolację lub drugie śniadanie. Rodzaj dodatków oczywiście wymieniajcie na te, które lubicie najbardziej. Przepis oczywiście
wiecejwarzyw.plCzęsto wracamy w naszych recenzjach do produktów, które można kupić na Siła Roślin . Nic dziwnego skoro jest to firma, która tak dynamicznie się rozwija, że co
Candy PandasKapusta kiszona to źródło naturalnej witaminy C, tak potrzebnej szczególnie w okresie zimowym, gdy częściej przyplątują się różne choróbska. Bardzo lubimy robić z niej prostą surówkę
Kulinarna PolskaDawno nie było żadnych placków, prawda? Dziś na szybko wymieszałam to co było pod ręką i powstały takie oto pyszne placuszki. Są puszyste, delikatne, robią się
Smaki ArmineCzasami zdarza się taka sytuacja, że jesteście w pracy i nagle dowiadujecie się, że wieczorem wpadają do Was znajomi. Hmmm… mało czasu, trzeba ogarnąć mieszkanie (przynajmniej
PatiGotujeNajczęściej jadana jest na śniadanie, my jednak lubimy ją o każdej porze dnia. Szakszuka to bliskowschodnie danie z pomidorów i jajek, które zrobiło karierę na
Kulinarna PolskaOto super pomysł na kolację. Masa warzyw z zapiekanymi jajkami. Nie potrzeba wiele pracy, a efekt jest naprawdę super. Przepis idealny na zimę, kiedy na bazarach
wiecejwarzyw.plW taki chłodny styczniowy poranek ciepłe rozgrzewające śniadanie to coś, na co zdecydowanie mam ochotę. Dziś postawiłam na jajka, żeby jednak nie było zbyt klasycznie wybrałam
Z notatnika dietetyka