Lunch do pracy nie musi być nudny! Zapraszam na sałatkę z batatów z figami! Office lunch box doesn’t have to be boring! I invite
Martyna CooksA na śniadanie będzie “chlebek” bananowy z jagodami! Pyszności! And for the breakfast banana “bread” with blueberries! Deliciousness! Print Recipe Bananowy chlebek
Martyna CooksWeekendowy brunch – zielona sałata z jajkiem i awokado! Green salad with eggs and avocado Weekend brunch – green salad with egg and avocado! Print Recipe
Martyna CooksTwarożek ziarnisty może być świetnym dodatkiem do surówek ze świeżych warzyw. Bardzo fajnie pasuje do rzodkiewki i ogórka. Ta sałatka rewelacyjnie Przepis na surówkę z rzodkiewki
Kulinarna PolskaWeekendowy brunch – zielona sałata z jajkiem i awokado! Weekend brunch – green salad with egg and avocado! Print Recipe Sałata z jajkiem i awokado (No
Martyna CooksZastanawiacie się czasem co zrobić na szybki obiad lub szybką ciepłą kolację? Ja też :) I jest proste danie, czas przygotowania ok 15 minut. Danie jest wegetariańskie
Emskie SmakiJedna z najlepszych rzeczy, jakie możesz zrobić z awokado, to meksykański sos guacamole. Pyszny, a przy tym bardzo zdrowy. Można jeść go jako dip, dodatek do
Kulinarna PolskaTyle lat i dopiero pierwszy raz w trym roku się odważyłam. Kupiłam świeży czosnek niedźwiedzi. Do tej pory znałam tylko suszony, a że mnie nie przekonał
Figa S-makiem08.05 .2020 Magda Jadłam wiele wytrawnych tart, jak wiecie śledząc mojego bloga, po prostu je uwielbiam, dla mnie jeden z najlepszych i najszybszych obiadów. W tym
Smaczna StronaMiękki, puszysty i elastyczny chlebek keto naan, czyli w wersji niskowęglowodanowej. Delikatnie wyczuwalna mąka kokosowa świetnie do nich pasuje. W końcu w kuchni indyjskiej kokos i
WegePrzepisKeto bułki z łusek babki jajowatej to rewelacyjnie prosty przepis w przygotowaniu. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki, odczekać chwilę, ulepić bułki i wstawić je do piekarnika. Łuski
WegePrzepisFocaccia – potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSos słodko-kwaśny identyczny w smaku jak ten od "chińczyka", a jednak tysiąckrotnie lepszy, bo bez glutaminianu sodu i innych niechcianych dodatków. Sos jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wykorzystujecie pokrzywy w kuchni? Ostatnio znajoma pochwaliła mi się, że zrobiła pierożki z farszem z pokrzywy. Przyznam bez bicia, że byłam trochę zaskoczona takim wykorzystaniem tego
Z notatnika dietetykaPrzyznam się, że uwielbiam słodycze. Tak jak zapewne większość ludzi. Często słyszę, że pierwszą rzeczą, którą powinno się zrobić chcąc zmienić swój styl życia, jest zrezygnowanie
Z notatnika dietetyka