sosie na bazie majonezu i keczupu to ciekawy pomysł na szybką imprezową sałatkę i sycące drugie śniadanie. Składniki: 500g fileta z kurczaka 2 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy 400g ogórków konserwowych 600g pekińskiej kapusty przyprawa do gyrosa 2 łyżki klarowanego masła ketchup majonez sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta umyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa, odstawić na około(...)minut. Po tym czasie usmażyć na rozgrzanym klarowanym maśle do złocistego koloru, a następnie pozostawić do wystudzenia. 2. Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę. 3. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a kapustę pekińską poszatkować. 4. Składniki sałatki układać warstwami: połowa fileta z kurczaka, 4 łyżki ketchupu, ogórek, czerwona cebula, 4 łyżki majonezu, pozostałą ilość fileta, połowa kapusty pekińskiej, sól
Szalona Kuchnia Ewelinypuszka czerwonej fasoli 1 puszka (340g) bonduelle mieszanki meksykańskiej (skład taki: kukurydza 55%, groszek 32%, czerwona papryka 13%) 6 - 8 kiszonych ogórków kiszonych (w zależności od kwasowości ogórków.) sól pieprz około 7 łyżek majonezu Wykonanie: 1. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, po ugotowaniu odstawiamy do wystygnięcia. 2. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, myjemy(...)kroimy w kostkę. 3. Ogórki kiszone obieramy i kroimy w kostkę. 4. Mieszankę meksykańską i fasolkę odcedzamy z wody. 5. Wszystkie produkty przesypujemy do miski i mieszamy razem z makaronem. 6. Dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku. Mieszamy i gotowe
Mój pomysł nasolą, pieprzem i słodką papryką. Smażyć pod przykryciem aż pieczarki zmiękną. Następnie wlać 500 ml wody i dodać koncentrat pomidorowy. Całość gotować na małym ogniu około 10-15 minut. Ogórki pokroić w kostkę, paprykę w paski. Dorzucić do gulaszu wraz z kukurydzą. Gotować następne 10 minut na małym ogniu, aż smaki nieco się przegryzą. Doprawić do smaku solą, pieprzem(...)słodką papryką i cukrem. Jeśli gulasz wydaje się nieco za mdły można dolać odrobinę soku z cytryny lub 2-3 łyżki wody po ogórkach. Gulasz zyskuje na smaku jak postoi kilka godzin. Podawać z pieczywem
My simple kitchenniezwykle smaczna, ogromnie polecam Zupa jest oczywiście bezglutenowa . * * * Składniki (proporcje dla 6 osób): 1 cebula 2 marchewki 2 pietruszki (korzenie) 1/3 korzenia selera kawałek pora 2 ziemniaki 3-4 ogórki kiszone 80 ml śmietanki 30% sól, pieprz, majeranek, koperek, lubczyk kilka liści laurowch kilka kulek ziela angielskiego ok. 2 litry wody odrobina oliwy do smażenia Wykonanie: 1. Cebulę kroimy(...)kosteczkę ziemniaki, smażymy chwilę i dolewamy około 2 litrów wody. Dodajemy przyprawy np. majeranek i lubczyk, gotujemy pod przykryciem około 15 minut. 4. Gdy zupka się gotuje to ścieramy ogórki kiszone na tarce o grubych oczkach. 5. Dodajemy ogórki do zupy i jeszcze chwilkę gotujemy. Dodajemy około 1 łyżeczki soli, lub trochę więcej, sypiemy pieprz. Następnie, gdy zupa
Kawa z mlekiemJeśli jesteście aktualnie na diecie, albo chcecie zmienić swój sposób odżywiania to polecam na początek naszą propozycję. Sałatka z pomidorami i mozzarellą to bardzo prosta propozycja
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!swojej „koleżanki” ryby po grecku. Polecam! Składniki: około 0,5 kg filetów rybnych (np. miruna, morszczuk, mintaj, dorsz) 3-4 płaty papryki konserwowej 3-4 ogórki konserwowe 2 cebule sól i pieprz olej do smażenia Zalewa: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki wody 1/4 szklanki oleju 4 łyżki octu 4 łyżki ketchupu 4 łyżki cukru(...)solą oraz pieprzem *** *** Składniki ciasta ( wodę, mąkę i jajko + szczypta soli i pieprzu) mieszamy razem *** *** Rybę moczymy w cieście i smażymy z dwóch stron na złoty kolor *** *** Paprykę oraz ogórki kroimy w paseczki *** *** Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju *** *** Do cebuli dodajemy paprykę oraz ogórki i całość dusimy kilka minut pod przykryciem *** *** W osobnym
Blog z ApetytemSałatka warstwowa z tortellini (wyjdą 2-3 salaterki) Składniki: 500 g makaronu tortellini np. z wędzonym boczkiem, 300 g pieczarek puszka kukurydzy konserwowej kilka ogórków korniszonów 1 ogórek szklarniowy duża główka sałaty lodowej 4 średnie pomidory na sos: szklanka majonezu, szklanka jogurtu, łyżeczka czosnku granulowanego, sól i pieprz kilka łyżek dobrego jakościowo ketchupu. Wykonanie: Makaron ugotować wg opisu(...)opakowaniu. Odsączyć na durszlaku i przelać wodą, by się nie kleił. Składniki na sos połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kukurydzę odsączyć. Ogórki pokroić w kostkę (zielonego obieramy najpierw ze skórki). Pomidory także pokroić w kostkę. Pieczarki posiekać na cienkie plasterki i na odrobinie tłuszczu oraz z dodatkiem soli podsmażyć. Sałatę
Poezja Smaków - blog kulinarnyPolecam wielbicielom sałatek z tuńczykiem. Dodatek papryki marynowanej i ogórka wspaniale wzbogaca smak całej sałatki. Jeśli nie lubicie koperku możecie dodać np. posiekaną zieloną pietruszkę. Spróbujcie. Do sałatki użyłam produktów „POLONAISE” Polecam. Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym 170 g 2 jajka 2 ogórki konserwowe „POLONAISE” 1 duży kawałek papryki marynowanej(...)sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Do miski z jajkami dodajemy odsączonego z oleju tuńczyka w kawałkach. Marynowaną paprykę i ogórki konserwowe kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Następnie dodajemy posiekany koperek i majonez. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy składniki. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku. Smacznego
Słodkie okruszkipuszki fasoli ( u mnie np. czerwona jasna) 3 puszki tuńczyka w oleju 1 słoiczek pikli z firmy Rolnik (mogą być też same marynowane małe cebulki) 6-8 kiszonych ogórków oliwa sól, pieprz Wykonanie: 1. Cebulę drobno siekamy i wrzucamy do miski(...)Dodajemy odsączoną fasolę i mieszamy. 3. Dodajemy odsączone pikle, mieszamy. 4. Dodajemy pokrojone w kosteczkę kiszone ogórki (powinna być przewaga ogórków). Mieszamy. 5. Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Mieszamy. 6. I na koniec 2-3 łyżki oliwy, sól, pieprz (sporo pieprzu), mieszamy i gotowe. 7. Przekładamy do czystej miski i chowamy pod przykryciem do lodówki. Najlepiej smakuje schłodzona. Smacznego
Kawa z mlekiemZapraszam na smaczną, bezglutenową pizzę. Ciasto ma piękny żółty kolor dzięki dodatkowi dyni. Na górze jest ogórek kiszony, który świetnie pasuje do pizzy. Polecam taka jesienną pizzę na kolację. #myAmbition Czeka na Was zniżka 10% na produkty Ambition na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.) Składniki: 1 szkl puree z dyni(...)mieszanki mąk bezglutenowych 2 łyżki oleju 3 łyżki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki soli dodatki: 100 g mozzarelli 3 łyżki kukurydzy z puszki 2 ogórki kiszone 1/4 czerwonej papryki 25 g kiełbaski 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, zioła prowansalskie olej do formy okrągła forma o śred. 28 cm Przygotowanie: Do miski wsypujemy obie mąki, dodajemy puree z dyni, sól
słodkie i nie tylko historie kulinarnekonserwowych, wymieszać to z majonezowo-jogurtowym sosem o cytrynowo-pietruszkowym aromacie i pyszna, prosta, lekko kwaśna sałatka obiadowa gotowa:) 1/2 większej kapusty pekińskiej 1 duża cebula 4-5 ogórków konserwowych 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny szczypta cukru sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki 1 łyżka(...)posiekanego koperku Przekrojoną na pół kapustę pekińską nacinamy wzdłuż w 3-4 miejscach. Następnie drobno siekamy. Przekładamy do miski. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Ogórki kroimy na plasterki lub półplasterki. Dodajemy do kapusty. Majonez mieszamy z jogurtem. Dodajemy sok z cytryny. Doprawiamy do smaku szczyptą cukru, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Na koniec dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki, mieszamy
Smaki Na TalerzuBuraki jako fajny dodatek do obiadu, trochę inna wersja na zimno z ogórkiem kiszonym. Składniki: 500 g buraków 500 g kiszonych ogórków 1 cebula sok z 1 cytryny 2 łyżki oleju lub oliwy 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz cukier do smaku Buraki ugotować, ostudzić i obrać. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Buraki zetrzeć na tarce o grubych(...)oczkach, ogórki pokroić w kostkę. Buraki wymieszać z ogórkami i cebulą, doprawić solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny i oliwą. Dodać koperek i wymieszać. Życzę Smacznego! Zapraszam do polubienia mojego bloga
talerz przyjemnoścismaczna sałatka do obiadu z papryki i ogórków małosolnych, przygotowanie jej zajęło mi zaledwie kilka minut. Idealna do duszonego mięsa lub grilla, polecam. Składniki: 2 papryki czerwone 6 ogórków małosolnych lub kiszonych 1 cebula cukrowa 2 łyżki oleju lnianego Sól, pieprz Czubryca zielona Sposób przygotowania: Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, ogórki
Bajeczna Kuchniadorzucić różne dodatki, u mnie są to kiszone ogórki i jabłko oraz cebula. Całoś doprawiona kolorowym pieprzem. składniki: 10 filetów śledziowych solonych 1 mała cebula 3 średnie kiszone ogórki 2 średnie jabłka 2 duże kubki śmietany 18 lub 12 % (800g) świeżo zmielony pieprz kolorowy do smaku Filety śledziowe wymoczyć w mleku lub wodzie aby pozbyć się nadmiernego słonego(...)smaku. Dobrze osączyć. Filety pokroić w paseczki o szerokości ok 1 cm. Kiszone ogórki pokroić w średnią kostkę. Cebulę pokroić w drobną kotkę. Jabłka obrać i również pokroić w średnią kostkę. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do miski i wymieszać. Połączyć ze śmietaną. Do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić do lodówki na kilkanaście godzin aby smaki się przegryzły
Monia miesza i gotujepodanie ich na stole gościom. Tak pojawił się pomysł kapuścianych ogórasów. Składniki: • ogórki kiszone • kapusta kiszona Wartości odżywcze (1 średniej wielkości ogórek): Kalorie : 15kcal Węglowodany : 2,7g Tłuszcz : 0,1g Białko : 0,6g Przygotowanie: 1. Ogórki należy "przestrzelić"świetnie się do tego sprawdza drylownica do jabłek. 2. "Przestrzelone" ogórki nadziewamy kapustą kiszoną
Keto Przepisy