Kapusta kiszona to źródło naturalnej witaminy C, tak potrzebnej szczególnie w okresie zimowym, gdy częściej przyplątują się różne choróbska. Bardzo lubimy robić z niej prostą surówkę obiadową. W 100 gramach kapusty kiszonej jest aż 16 mg witaminy C, dodatkowo zawiera sporo kwasu mlekowego, który sprzyja namnażaniu flory bakteryjnej w jelitach, co ma kolosalne znaczenie dla naszej odporności. Kapusta kiszona jest składnikiem wielu potraw, jednak najzdrowsza jest na surowo – gotowanie niszczy witaminę C. D... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...