Historia tego przepisu jest - jak to zwykle u mnie bywa - zbiegiem okoliczności :) Dziś, przy cudnej pogodzie leżałam sobie pod drzewem i czytałam książkę Beaty Pawlikowskiej. Akurat rozdział o jedzeniu! Była akurat pora obiadowa, więc nie trzeba było długo czekać, żebym zgłodniała... Pomyślałam, że pójdę do sklepu po jakieś małe zakupy... Spakowałam swoje książki, koc i zaniosłam je do mieszkania. A tam -boski palec pokazał mi, że dziś "Zielone Świątki"... a co za tym idzie - wszystkie sklepy zamknięte. To... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...