Rzeżucha na oknie stała i prosiła mnie o skubnięcie. Skubnęłam. I zaświeciło słońce. I w głowie jakoś zaświeciło. "Będzie pesto! Polskie, wiosenne pesto!" I stało się. :) Razowe wstążki z rzeżuchowym pesto i prażonymi pestkami słonecznika Składniki: 3/4 szklanki rzeżuchy 4 łyżki oliwy łyżka soku z cytryny łyżka siemienia lnianego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 łyżki uprażonych pestek słonecznika makaron razowy - wstążki Jeżeli potrzebujesz - dodaj szczyptę soli do smaku. Makaron z rzeżuchowym pesto -... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...