Czyli złote nitki w towarzystwie słodkiego miąższu dyni zanurzone w kokosowym sosie – ten opis bardziej oddaje naturę tego dania. I choć można by pomyśleć, że to
Roślinna - blog wegańskiPoranna owsianka w nieco bardziej deserowej wersji – ale nie martw się, nie jest za słodka jak na śniadanie, ale za to bardzo sycąca i pyszna. Przypadnie
Roślinna - blog wegańskiI bynajmniej nie chodzi tu o zwykły jogurt, a o jogurt sojowy. Możesz użyć waniliowego, wówczas dobrze będzie, jeśli zmniejszysz ilość cukru o połowę lub zwykłego
Roślinna - blog wegańskiI pomyśleć, że niegdyś byłam negatywnie nastawiona do zup w formie kremu. Zdecydowanie bardziej pasowały mi delikatne warzywa pływające w aromatycznym bulionie. Kiedy wreszcie swoje uprzedzenia
Roślinna - blog wegańskiKurki to wspaniałe grzyby. Te złote parasolki o lekkim, orzeźwiającym smaku idealnie smakują w połączeniu z zielonymi wstążkami pora. Ten lekki sos przygotowuje się szybko i
Roślinna - blog wegańskiPyszna, soczysta i prosta sałatka idealna do przegryzienia podczas upalnych dni, kiedy nie mamy ochoty na typowy ciepły obiad. Składniki: 4 cebulki dymki 4 średnie
Roślinna - blog wegańskiLubię, kiedy desery łączą w sobie pyszny smak oraz pożywne i prozdrowotne właściwości i takie właśnie jest to ciasto. Fajnie jest dorzucić do masy odrobinę mielonych
Roślinna - blog wegańskiPomysłów na zupy krem może być wiele, podobnie, jak wiele mamy do dyspozycji sezonowych warzyw. Uwielbiam je – są niezwykle proste do przygotowania – wystarczy wybrać ulubione warzywa
Roślinna - blog wegańskiBardzo przyjemnie się ją przygotowuje, smakuje doskonale i syci, choć bez nieprzyjemnego efektu przejedzenia. Najbardziej lubię tego typu obiady zabierać ze sobą do pracy (wówczas ciecierzycę
Roślinna - blog wegańskiNiestety nie jestem wielką fanką tradycyjnej kuchni niemieckiej, a pierwsze danie, które przychodzi mi na myśl, kiedy o niej słyszę, to słynna Kartoffelsalat. Z założenia wydaje
Roślinna - blog wegańskiUwielbiam ten przepis – znalazłam go w książce ostatnio bardzo przeze mnie eksploatowanej „Vegan for fit” Attilli Hildmanna. Placuszki wyglądają przepięknie i jeszcze lepiej smakują, amarantus zaś
Roślinna - blog wegańskiMuszę przyznać, że stosunkowo rzadko jadamy pieczywo – w świecie roślinnym istnieje tyle wspaniałych, zdrowych, pełnowartościowych wariantów śniadaniowych, tak więc nie ma potrzeby, aby codziennie myśleć, co
Roślinna - blog wegańskiŚniadanie to najważniejszy posiłek, problem jednak polega na tym, że poranek bywa najbardziej wymagającą i najbardziej przeładowaną obowiązkami porą w ciągu dnia i choć przeważnie nie
Roślinna - blog wegańskiZ cyklu „Weź sobie kawałek i przyjdź po następny” i po następny, i po następny, po śniadaniu, po obiedzie i przed kolacją. To wspaniałe ciasto jest
Roślinna - blog wegańskiWiosna kolorami radosna – ta sałatka to idealne poparcie tego powiedzenia. Nie dość, że przepięknie wygląda – szczególnie zaś zieleń szparagów kontrastująca z różowymi obwódkami rzodkiewek – to jeszcze
Roślinna - blog wegański