Choć na pierwszy rzut oka przepis może wydać się skomplikowany, w rzeczywistości nie wymaga dużego nakładu pracy, a smakuje bardzo interesująco. Ułatwiłam sobie życie i zrezygnowałam
Roślinna - blog wegańskiChoć na chwilę obecną podróż do Wenecji pozostaje w sferze moich marzeń, to jednak mam nadzieję, że kiedyś będę miała okazję znaleźć się w tym przepięknym
Roślinna - blog wegańskiÓw krem to naprawdę prosta sprawa – i choć deser jest nieskomplikowany, to ma swój nieodparty urok wyrażający się w nierównomiernie posiekanych kawałkach ciemnej czekolady zanurzonych w
Roślinna - blog wegańskiWłaśnie takie śniadania lubię najbardziej: leniwe, weekendowe poranki dają nam ten komfort, że nie trzeba w popłochu zrywać się do pracy, a przez to obowiązków jest
Roślinna - blog wegańskiOsobie, której kasza jawi się jako koszmar z dzieciństwa, na pierwszy rzut oka to danie może wydać się straszne, ale zapewniam, że smakuje lepiej niż można
Roślinna - blog wegańskiCo prawda przepisy na bananowe wypieki niejednokrotnie pojawiały się już na blogu, jednak poniższa receptura jest wyjątkowa – zawiesista słodycz bananów nie występuje tu jedynie jako zdrowszy
Roślinna - blog wegańskiObok kaszy jaglanej, gryczana należy do moich ulubionych kasz i o ile ta palona o intensywnym aromacie sprawdza się w wytrawnej wersji dań obiadowych, o tyle
Roślinna - blog wegańskiDałam sobie sama radę, więc chyba mogę ubiegać się o stanowisko programisty w dużych firmach! Żartuję. Mimo incydentu z komputerem, wczorajszy dzień był świetny. Z Arturem odkryliśmy nową knajpkę wegańską w Gdańsku - Avocado, która jest wręcz wyśmienita. Planuję nawet wpadać do niej, kiedy będę miała duże okienka między zajęciami na GUMedzie. W końcu, kiedy będę miała zajęcia(...)jogurtu i kawałkiem gałązki tymianku w towarzystwie np. nasion granatu. Smacznego! Składniki na surówkę z kalarepki: - 700-800g kapusty - 500g kalarepy - 200g marchewki - 2 łyżki majonezu (np. wegańskiego) - 2 łyżki jogurtu naturalnego (np. sojowego) - 3/4 łyżeczki ksylitolu - sok z połowy cytryny - sól, pieprz Kalarepę i marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach., a kapustę siekamy. Dodajemy
Be Fit Be StrongTego typu ciasta bardzo często są dostępne w sklepach jako gotowe, jednak kupne nie smakuje najlepiej, a do takiego domowego to już mu szczególnie daleko. Poniższa
Roślinna - blog wegańskiMakaronowe dania są wspaniałe pod wieloma względami, ale przede wszystkim dlatego, że można je przyrządzać na nieograniczoną ilość sposobów. Od takich najprostszych z dodatkiem dwóch, trzech
Roślinna - blog wegańskiPrzepisy na tego typu zupy są bardzo przydatne. W tym przypadku wystarczy jedynie pokroić czosnek i cukinię. Bulion można wprawdzie ugotować samemu, ale może zająć to
Roślinna - blog wegańskibułeczki" dyniowe podane z domowym dżemem borówkowym i wegańskim sosem czekoladowym ~ Mamy weekend! Jednak ja zbytnio nie odpocznę :( Cały mam już zaplanowany i niestety prawie wcale nie ma miejsca na odpoczynek... Dziękuję za wczorajsze komentarze :) Jedna osoba napisała coś do czego treści odniosę się w tym poście, a nie w samej odpowiedzi pod poprzednim postem, bo uważam, że to ważny(...)przykład czekolada ritter, albo milka oreo. Nie powiesz mi że Ci nie smakują? (powiesz...?!) Nie będzie Ci ich brakowało? Nie będziesz czuć się ograniczona? Zawsze będziesz miała czas na wegańskie gotowanie? Jajka?! Jak zrobisz puszyste omlety bez jajka? Wybacz ciekawość, ale zawsze chciałam poznać odpowiedzi na te pytania do wegan (...)" Szczerze mówiąc do słodyczy jakoś mnie nie ciagnie, zamiast milko
breakfast of dreamsJest pewien kłopot z granolą. Te obecne na sklepowych półkach nierzadko zawierają dużo cukru i tłuszczu, i choć wydają nam się zdrową alternatywą innych śniadaniowych płatków
Roślinna - blog wegańskiUrodziny ARCO - musisz tam być! W tym roku Klub ARCO obchodzi swój kryształowy jubileusz - 15-lecie! Z tej okazji jego właściciele szykują niezapomnianą imprezę urodzinową
Roślinna - blog wegańskiDynia to pocieszycielka. Kiedy nadchodzą chłodniejsze jesienne dni i ze straganów znika kolorowa paleta sezonowych warzyw i owoców, to właśnie dynia radośnie wkracza do naszej kuchni
Roślinna - blog wegański