Zdecydowałam się użyć słowa „tatar” w tytule, pomimo faktu, iż niektórzy kojarzą go wyłącznie z potrawą mięsną. I choć mięsa nie jadam, to zawsze z miłą
Roślinna - blog wegańskiWspominałam już wielokrotnie i będę powtarzała w kółko, że każdego dnia powinniśmy zjadać coś zielonego, a najlepszą ku temu okazją są śniadaniowe koktajle; nic prostszego – bierzesz
Roślinna - blog wegańskiMimo wszystko zdecydowałam się dodać „raw” w tytule, choć dwa składniki, których użyłam – kakao i wiórki kokosowe – nie są zgodnie z surową dietą. Jednak osoby jedzące
Roślinna - blog wegańskiBakłażan to bardzo wdzięczne warzywo, które doskonale odnajduje się w wielu kulinarnych odsłonach przybierając rozmaite formy – choćby zastępując pszenny spód do pizzy. Zatem idealnym rozwiązaniem będzie
Roślinna - blog wegańskiPrzepis jest nieskomplikowany, a składników zaledwie kilka, ale właśnie tego typu desery są w kuchni najważniejsze. Te ciasteczka najlepiej smakują na śniadanie, podane w towarzystwie sałatki
Roślinna - blog wegańskiJem ją od dwóch tygodni bez przerwy i jeszcze mi się nie znudziła. Bardzo przypadło mi do gustu kremowe połączenie płatków owsianych i kaszy jaglanej, reszta
Roślinna - blog wegańskiSą takie potrawy i związane z nimi czynności w kuchni, które budzą nostalgię i miłe wspomnienia z dzieciństwa. Dla mnie na czele takich stoi wspólne domowe
Roślinna - blog wegańskiBardzo lubię tego typu wygodne, pożywne i zdrowe przekąski i nie jestem w stanie zliczyć, ile już razy robiłam te różnego rodzaju domowe kuleczki. Na blogu
Roślinna - blog wegańskiZiemniaki to bulwy przez nas niedoceniane, a zupełnie niepotrzebnie, bo zawierają wiele cennych składników. Złą sławę zyskały lądując przeważnie obok kotleta polane mięsnym, tłustym sosem. Tymczasem
Roślinna - blog wegańskiW sklepach wybór wegetariańskich past do kanapek jest bardzo duży, jednak prawda jest taka, że żadna z nich nie może równać się z tą, którą przygotujemy
Roślinna - blog wegańskiTen przepis bardzo lubię, ponieważ zawiera stosunkowo niewielką ilość składników, a burgery wychodzą bardzo delikatne i aromatyczne, stanowiąc przy tym sycący obiad. Można podać je osobno
Roślinna - blog wegańskiDziś zaprezentuję Wam szybciutko jak wyglądają te ciastka w klasycznej wersji, może zechcecie sobie zrobić takich na jutro, bo robota jest banalna, a efekt naprawdę przesmaczny. Przypominając przepis: - kostkę wegańskiej margaryny Alsan ucieramy z - 2 szklankami mąki pszennej, podlewamy - 0,5 szklanki piwa, zagniatamy kulę ciasta. Kulę owijamy folią i wkładamy do lodówki na przynajmniej 30 minut (lub zamrażalnika(...)blaszce przesmarowanej tłuszczem, pieczemy w 180 stopniach około 15-20 minut. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem, jemy jeden za drugim, aż talerz jest pusty :D Miłych i smakowitych wegańskich imprez sylwestrowych i do zobaczenia w nowym roku kochani
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEmoimi dziewczynami robiłyśmy niedawno ciasteczka piwne i zamiast tradycyjnych pierników na święta też sobie takich napieczemy, a co :) Ciasteczka piwne to smakołyki mojej Babci, nie wegańskie, ale do zweganizowania łatwe. Podaję Wam od razu jak je zrobić w naszej wersji plus co z czym można podmienić bez szkody dla ciastek. Podstawowe składniki to 2 szklanki mąki pszennej + kostka margaryny(...)trochę podrasowane bo zrobione tak: - zamiast 2 szklanek mąki pszennej: - 2 szklanki mąki orkiszowej i dodatkowo: - pół szklanki mąki kokosowej, - pół szklanki płatków amarantusowych; - 1 kostka margaryny - oczywiście wegańskiej, Alsan; - zamiast jasnego piwa: - pół szklanki piwa ciemnego, nie napiszę jakiego, żeby nie było, że reklamuję tu jakieś browary. Wykonanie jest banalne, a pieczenie szybkie, no i ciastka można jeść
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEW przedświątecznej gonitwie i całym z nią związanym chaosie uruchomienie domowej fabryki tych korzennych pyszności wydaje się być miłym odpoczynkiem, a nawet powiedziałabym niezłą zabawą; to
Roślinna - blog wegańskiŚwięta wiszą w powietrzu... Według wielu z nas nie mogą istnieć bez pachnących korzennymi aromatami pierniczków. A gdyby tak upiec piernikowy tort? I przełożyć go masą
Roślinna - blog wegański