warzywa - 14856 przepisów (strona:593/991)

Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką 189

wypłyną na wierzch. W między czasie na oliwie z oliwek podsmażamy pokrojone w piórka cebulę i paski obranej marchewki. Odcedzamy gotowe pierogi, przekładamy na talerz, podajemy z ziołowymi warzywami. Smakują wybornie z kubeczkiem barszczu

Moja smaczna kuchnia
Karmelizowane buraki ze szpinakiem i granatem 193

Wszechmocny Admin zauważył, że ostatnio dość dużo mamy dań z granatem. To oczywiste, bo granat awansował na jedno z pierwszych miejsc na liście „ulubionych owoców i warzyw”. Na pierwszym nadal jest gruszka. Na gruszkowy tydzień przyjdzie nam jeszcze poczekać, bo teraz pławię się w soku z granatów. (A moja kuchnia

Gotuj z Blue Raven
Delikatna pierś z kurczaka w sosie cytrynowym 257

kurczaka często gości na moim stole. Danie bogate w witaminę C jest wspaniałym dodatkiem do naszej codziennej diety, zwłaszcza że mam w domu jednego "niejadka" który za owocami i warzywami nie przepada, ale za to uwielbia ten przepis więc trochę witamin przyswoi chociaż w ten sposób... .SKŁADNIKI 500 g piersi drobiowej1 cytryna ekologicznasól5 łyżek oliwy z oliwekmąka

zielonacukinka
Sałatka z makaronem sojowym, ananasem, awokado i papryką 210

Całkiem dobra, lekka sałatka z owocami i warzywami. Skropiona sokiem z limonki. Idealnie nadaje się do pracy lub szkoły. Składniki:30 gram makaronu sojowego, zalewamy wrzącą wodę i odstawiamy na kilka minut1/6 świeżego ananasa, kroimy w kostkę 1/4 awokado, kroimy w kostkę 1/2 papryki słodkiej, kroimy w paski sok z 1/3 limonkiWszystkie składniki mieszamy ze sobą, skrapiamy sokiem z limonki

Mango Papaja
Potrawy wigilijne: Ryba w galarecie 280

minut.Do wywaru dodać pozostałą rybę i gotować kolejne 30 minut na małym ogniu.Dzwonka wyjąć z wywaru i delikatnie oczyścić z ości.Wywar przecedzić, odparować i doprawić.Rybę i warzywa ułożyć na półmisku, zalać wywarem i ostawić do zastygnięcia.Źródło: http://www.almamarket.pl/akademia-smaku/przepis/10237

WojnaNaSmaki.pl
Witaminowa sałatka zimowa 537

Zimą też musimy dawać sobie zastrzyk witamin, oczywiście nie w żadnych suplementach ale świeżych owocach i warzywach. Takie sałatki zawsze poprawiają mi humor, a przede wszystkim są świetnym śniadanie czy kolacją. Szybkie przygotowanie jest alternatywą na drugie śniadanie w pracy. Składniki:50 g świeżej roszponki2 pomidory200 g sera feta1 cebula1 pomarańcza1 łyżeczka oregano , bazyliiok 2 łyżek oleju

Niezły Młynek
Sos Boloński - Bolognese 155

nazwa wskazuje pochodzi z włoskiego miasta Bolonia. Jest on jednym z obecnie najpopularniejszych sosów podawanych z makaronem. W jego skład wchodzą głownie mielone mięso (wieprzowe, wołowe) oraz warzywa  Sekretem idealnego sosu jest jego długie gotowanie - minimum 2 godziny.Sos Boloński - Bolognese - Składniki:500 g mięsa mielonegoduża cebula2 ząbki czosnkuok. 100 g natki seleramarchewkapomidory w puszce krojone

Słodka Strona
"Nuggetsy" 409

Pyszne, soczyste i chrupiące kąski z kurczaka. Uwielbiają je zarówno dzieci jak i dorośli. Nuggetsy nie są skomplikowanym daniem, więc warto je zrobić samemu. Poza tym

Słodka Strona
Sos Słodko-Kwaśny 128

czosnku1/2 łyżeczki musztardy sarepskiejok z połowy cytrynysłodka paprykaodrobina ostrej papryki1,5 łyżki cukruok. 4 łyżki syropu spod ananasówłyżeczka octu ryżowego (opcjonalnie)pieprzodrobina soliSos Słodko-Kwaśny - Sposób przygotowania:Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę. Jabłko zetrzeć na tarce o małych oczkach.Cebulę zeszklić, wsypać czosnek i chwilę razem podsmażać uważając, aby składniki nie przypaliły się. Do garnka wrzucić paprykę, chwilę

Słodka Strona
Makaron z Sosem Słodko-Kwaśnym 384

połowy cytrynysłodka paprykaodrobina ostrej papryki1,5 łyżki cukruok. 4 łyżki syropu spod ananasówłyżeczka octu ryżowego (opcjonalnie)pieprzodrobina soli Makaron z Sosem Słodko-Kwaśnym - Sposób przygotowania:Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę. Jabłko zetrzeć na tarce o małych oczkach.Cebulę zeszklić, wsypać czosnek i chwilę razem podsmażać uważając, aby składniki nie przypaliły się. Do garnka wrzucić paprykę, chwilę smażyć

Słodka Strona
Kotlety Sojowe w Płatkach Kukurydzianych 197

składników robimy ciasto.Każdego kotlecika maczamy w cieście,  a następnie obtaczamy w panierce. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoto z obu stron.Podajemy z ziemniakami i dowolnymi warzywami.*płatki kukurydziane można wrzucić na kilka sekund do malaksera lub połamać za pomocą wałka)Moje posty

Słodka Strona
Kotlety z Kurczaka (Medaliony) 670

spłaszczać, a następnie obtaczać w bułce tartej. Ostrożnie układać na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. (po ok. 3-4 min.). Podajemy z ulubionymi warzywami i ziemniakami w dowolnej postaci.Moje posty

Słodka Strona
Sajgonki 200

potrawa kuchni azjatyckiej. Wyglądem przypominają mniejszą wersje naszych polskich krokietów, jednak mają zupełnie inny smak. Sajgonki składają się z zawiniętego w papier ryżowy farszu głównie z przewagą mięsa i warzyw. Sajgonki - Składniki: (na ok. 28 sajgonek)350 g mięsa mielonego100 g makaronu chińskiegośrednia marchewśrednia cebula5 liści kapusty pekińskiej (zielona część)10 grzybów mun (bez nóżek)ok. 20 kiełków fasoli

Słodka Strona
Sernik Czekoladowy z Orzechami, Kawałkami Czekolady pod Kakaową Pierzynką 143

przygotowujemy masę śmietanową.Kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy likier, cukier puder i kakao. Wykładamy na sernik. Całość dodatkowo możemy oprószyć wiórkami czekoladowymi (ja starłam je za pomocą obieraczki do warzyw).Moje posty

Słodka Strona
Sushi - Futomaki (Futo - Maki) 335

kuchni japońskiej potraw. Klasyczne sushi składa się z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym i szeroką gamą przeróżnych dodatków, począwszy od owoców morza, surowych ryb, wodorostów nori, a skończywszy na warzywach i grzybach mun. Odmian sushi jest bardzo wiele i każda z nich nosi swoją nazwę. Poniżej znajduje się przepis na tradycyjne "sushi - futo-maki", czyli stosunkowo większą formę sushi-maków

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania