warzywa - 14856 przepisów (strona:510/991)

Pulpety w warzywnym sosie 287

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dzisiaj mam dla was kolejną propozycję obiadową. Tym razem zrobiłam małe pulpeciki mielone w sosie pomidorowym z dużą ilością warzyw. Przygotowałam do nich ryż z dodatkiem marchewki i groszku firmy Sys, który idealnie wpasował się do mojego dzisiejszego dania. Taki obiad smakuje super, jest zdrowy i kolorowy. Post

Marta Gotuje
Zielony koktajl 321

świętujemy na zielono! Nie tylko za sprawą Świętego Patryka - po prostu czujemy w powietrzu zbliżającą się wielkimi krokami wiosnę :) A na wiosnę zwiększamy ilość spożywanych przez nas owoców i warzyw. Zielony koktajl to istna bomba witamin i składników mineralnych. Znajdziecie w nim witaminę A, C, potas, fosfor i żelazo, czyli naturalne przeciwutleniacze oraz pierwiastki odpowiedzialne za równowagę elektrolityczną organizmu, wspomagające

W kuchni Katie
Galaretka drobiowa z warzywami 196

PIĄTNICA Vegeta  do smaku 100 g żelatyny Dr. Oetkera Kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu  1 puszka kukurydzy Wykonanie: Kurczaka umyć i poporcjować , włożyć do garnka . Warzywa obrać , umyć i wrzucić do mięsa . Wszystko zalać około 3 litrami wody. Gotować na małym ogniu  , gdy woda się zagotuje dodać przyprawy i czosnek . Wszystko gotować tak długo aż mięso

Sama słodycz i szczypta chili
Kokosowa zupa z kurczakiem, batatem i fasolką szparagową 434

podania sól pieprz Marchewkę i batata obieramy i gotujemy w bulionie przez 8-10 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną pierś kurczaka oraz fasolkę szparagową. Gotujemy kilka minut. Gdy warzywa zmiękną dodajemy sok z limonki, cukier trzcinowy oraz mleko kokosowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną dymką lub ulubionymi ziołami np. kolendrą

Mango Papaja
Spaghetti ze szparagami i prosciutto 247

patelnię wrzucamy pokrojone szparagi (nie krójcie ich w drobną kostkę - cała przyjemność w wybieraniu dłuższych łodyżek ;)). Szparagi oczywiście wcześniej powinny być obrane - najprościej zrobić to przy pomocy obieraczki do warzyw. Smażymy około 3 minuty, do czasu, aż szparagi zmiękną i się przyrumienią, wtedy dodajemy pokrojony w drobną kostkę czosnek, chilli i całość mieszamy, uważając, żeby czosnek się nie przypalił

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciabatta z grilowanym kurczakiem: Majowe wyzwanie blogerek i blogerów 243

zimnych, magicznie deszczowych dni - kto w taki dzień myśli o pikniku? No ale, jak zadanie, to zadanie ;) Żeby było pysznie, zdrowo i pożywnie, moją propozycją będzie ciabatta z warzywami, grillowanym kurczakiem i sosem musztardowym. Pychota! :) Składniki: Ciabatta 1 duża pierś z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku szczypta ostrej papryki, soli i pieprzu sałata rzymska 8 pomidorków

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Palcem po mapie: Kazimierz Dolny 189

głodnemu Mężowi go nie podbierałam, ale puree i kapusta naprawdę smaczne! Ja w tym czasie raczyłam się sandacza z czarnym ryżem (barwiony tuszem kałamarnicy) i sałatką ze świeżych warzyw. Sałatka nie była w standardzie w tym zestawie, ale przemiła Pani Kelnerka zaproponowała właśnie taką wymianę. Sandacz był przepyszny (nie wiem, czy to zasługa tego, że ostatnio mam dużą ochotę

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Męską ręką: pieczeń wołowa z pieczonymi warzywami, ziemniakami i sosem winnym 194

nawet nie próbuję w tym temacie z nim konkurować ;) Obecnie leżę przeziębiona i wracam myślami do tego obiadu - pysznej, idealnie wypieczonego kawałka mięsa wołowego z pieczonymi ziemniakami i warzywami, glazurowaną marchewką i sosem ze zredukowanego czerwonego wina.  Niebo w gębie, po prostu

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Zupa gulaszowa: Listopadowe Wyzwanie Blogerek 183

Misja Listopadowa: Dania Rozgrzewające No to do dzieła: Zupa z mięsem, warzywami, ziemniakami i rzucanymi kluskami, doprawiona na ostro. Ciepło? Cieplutko! Uwielbiam zupę gulaszową. Wszyscy znajomi i ludzie z którymi pracuję wiedzą (bo chwaliłam się często), że najlepszą zupę gulaszową robi moja Teściowa. Moja nie do końca umywa się to Jej, ale też jest dobra, ba, nieskromnie powiem: bardzo dobra

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Palcem po mapie: Ostróda, Trattoria La Riva 222

sałat i aromatycznym sosem truflowym - pierożki przepyszne! Chyba jedno z lepszych dań, które próbowaliśmy, więc z czystym sumieniem polecam; koszt: 26 zł Sałatki Sałata Devil – zielone sałaty z chrupiącymi warzywami z listkami prażonego czosnku i polędwicą wołową - przepysznie cudowna i chrupiąca polędwica wołowa, ale ilość papryki trochę nas zmiotła; koszt: 43 zł  Zdjęcie pochodzi ze strony: http://willaport.pl/atrakcje-w-hotelu/gastronomia-2/

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Mini-piadine 171

milimetrów ,wyciąć  krążki  o średnicy ok.8-10 cm. -Piec na  z obu stron na rozgrzanej patelni teflonowej. -Upieczone krążki piadiny  dowolnie przekładać wędliną,, twarożkiem i warzywami

Zakamarki mojej kuchni
Burgery z łososiem, brokułem i ziemniakami z koperkiem 212

odrobinie oleju, podane z pyszną sałatką z roszponki, awokado i pomidorków koktajlowych. Świetne danie dla wszystkich, również dla dzieci – szczególnie dla tych, które na bakier są z warzywami i rybkami :) W tej postaci powinny się skusić ;) Składniki: 300g ziemniaków 100g różyczek z brokuła bez łodyg kawałek filetu z łososia (150g-200g) pęczek koperku sok z 1/2 cytryny

Moja Delicja
Pieczona papryka bez skórki 223

papryki wyciągnij z pieca i jeszcze gorące przełóż do woreczka strunowego. Szczelnie zamknij i odstaw do wystygnięcia. Dzięki zamknięciu gorących papryk w woreczku, skóra łatwo będzie odchodzić z ostudzonego warzywa. Gdy papryka ostygnie, usuń skórę i odkrój wszelkie przypalenia miąższu (będzie ich nie wiele, ale są gorzkie, więc warto je odciąć).       The post Pieczona papryka bez skórki

Moja Delicja
Ratatouille wg. Magdy Gessler 362

towarzystwie świeżej chrupiącej bagietki. Od siebie dodałam łyżeczkę słodkiej papryki, aby danie nabrało koloru oraz udekorowałam świeżym koperkiem. Polecam i Wam, szczególnie teraz gdy mamy łatwy dostęp do świeżych warzyw. Składniki: (4 porcje) 2 średnie cebule (około 250 g) 2 młode cukinie (około 720 g) 2 bakłażany (około 720 g) 3 średnie pomidory lub 5 mniejszych (około

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania