warzywa - 14856 przepisów (strona:488/991)

Czy aby na pewno zdrowe? 151

powodzeniem można przemycić chociażby w owocowym koktajlu słodzonym miodem? Nie dajcie się złapać na słynne hasło "łakocie i witaminy", sklepowe słodycze w żadnym stopniu nie powinny zastępować owoców i warzyw. 5. WODA (NAPÓJ) O SMAKU OWOCÓW Źródło:www.ezakupy.tesco.pl Wydaje się, że woda to woda i zawsze jest zdrowa. W końcu tyle się mówi o prawidłowym nawadnianiu. Nie do końca jednak

Powiedz dietom nie
Masło orzechowe Primavika 176

muesli. Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów.  W wersji wytrawnej mozna je podawać jako dodatek do mięs, sosów czy warzyw. Oczywiście można je również po prostu wyjadać łyżeczką :) Nam bardzo posmakowało nam modne na zachodzie połączenie masła orzechowego i dżemu - zrobiłyśmy z córcią z takim nadzieniem pyszne tosty francuskie oraz

Kto ugości moich gości?
Najlepszy domowy fishburger 170

przepis wkrótce, ale można też wykorzystać TEN , który już jest na blogu lub na pszenne bułki do hamburgerów ). Zrobienie majonezu zajmie nam najmniej czasu, gdy skorzystamy z TEGO przepisu. Warzywa myjemy. Pomidory i cebulę kroimy w plasterki. Bułkę kroimy na pół – podpiekamy od wewnątrz (możemy na patelni grillowej, ale i na zwykłej też) – smarujemy majonezem. Na posmarowany spód kładziemy

mojewypiekiinietylko
WEGEBURGERY 167

Szybkie do przygotowania. W sieci panuje ogólny zachwyt nad nimi i koniecznie chciałam się przekonać jak smakują. Piecze się je w piekarniku, wiec nie ociekają tłuszczem:) Z pełnoziarnistą bułką, warzywami i jogurtowym sosem smakują wybornie:) Przepis zaczerpnęłam i - lekko zmodyfikowałam - z Jadłonomii .  SKŁADNIKI: 2 szklanki kaszy jaglanej 3,5 szklanki wody 1 cebula 2 szklanki startej marchwi

Słodko-Słony Świat Ilony
Prażony kalafior z buraczkowym makaronem 192

Jednego możesz być pewna - ta makaronowa sałatka smakuje tak samo wybornie, jak się prezentuje. Podana na przyjęciu z pewnością wzbudzi zachwyt wszystkich gości. Kalafior to jedno z moich ulubionych warzyw, ale zdążyłam się już przekonać, że ten pieczony i zarumieniony smakuje o wiele lepiej niż gotowany – jest chrupiący, a smak zdecydowanie bardziej wyrazisty. Do tego idealnie zbilansowany dressing i prażone

Roślinna - blog wegański
DIETA WARZYWNO-OWOCOWA - cz.3, wrażenia - proces oczyszczania, waga i samopoczucie 144

wtedy okropny wiatr, od czego też zawsze boli mnie głowa, niezależnie od wszelkich innych czynników. Po trzecie - dobiłam się chyba obiadem, na który postanowiłam zjeść surową zupę (czyli surowe warzywa zmiksowane z wodą), złożoną z takich składników (m.in. pora, którego nienawidzę ale chciałam mieć zdrowo :P), że mój żołądek powiedział "nie no, kobieto, oszalałaś?!" i odwdzięczył mi się właśnie efektami

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Risotto makaronowe z groszkiem 170

Risotto z makaronu przygotowałam i z warzywami go zmieszałam. Nie było tradycyjnie z ryżu ugotowane, ale to danie naprawdę w smaku wyszło udane :) Składniki: 150 g makaronu w kształcie ryżu, 3 cebule szalotki, 100 g pora, 3 łyżki masła klarownego, 50 ml białego wytrawnego wina, 250 ml bulionu, 100 g zielonego groszku konserwowego, kilka całych zielonych oliwek, sól himalajska

Moniki Smakołyki
Udka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami 354

paski. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w piórka. Na odrobinie oliwy podsmażam papryki razem z pieczarkami i cebulą. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 3. Podsmażone warzywa dodaję do udek. Razem zapiekam jeszcze 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podaję z ziemniakami lub ryżem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zupa szczawiowa 102

laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka pieprzu sól, pieprz do smaku jajka ugotowane na twardo Przygotowanie Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce lub kroimy w kostkę. Warzywa układamy w garnku, zalewamy ok 2,5 litra wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, por i lubczyk. Wywar zagotowujemy, następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Szczaw oczyszczamy, myjemy, kroimy

e-PrzepisyKulinarne
Szpinakowe smoothie bez laktozy 125

dawna wiadomo, że surowe warzywa mają najwięcej wartości odżywczych. Nie inaczej jest ze szpinakiem, który jest bogaty w witaminę C. Poniższy koktajl to źrodło witamin, zdrowych tłuszczy. Może być zarówno zdrowym posiłkiem czy przekąską, ale ugasi też Wasze pragnienie. do przygotowania 2 porcji napoju potrzebujemy: - garść świeżego i umytego szpinaku - pół awokado - jednego banana - 200-300 ml mleka roślinnego

Szybko Tanio Smacznie
Wołowina po marynarsku 203

dusimy na małym ogniu przez ok. 2 – 2,5 godziny (ostatnią godzinę można dusić bez przykrycia, aby nadmiar płynu odparował). Danie podajemy posypane natką pietruszki z ulubionymi warzywami lub surówką. Wołowina po marynarsku najlepsza jest na drugi dzień – sos wtedy zgęstnieje. Post Wołowina po marynarsku pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Tortilla z pikantnym kurczakiem i dipem czosnkowym 344

serkiem i keczupem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4. Każdą tortillę podsmażamy chwilę na rozgrzanej, suchej patelni (z dwóch stron), smarujemy obficie dipem i układamy kolejno: sałatę, filety, warzywa, ser. Polewamy jeszcze odrobiną dipu. Zwijamy w rulon i podajemy

Szefowa kuchni
PASTA RYBNO-JAJECZNA  Z DODATKIEM OGORKA KISZONEGO, PAPRYKI I CEBULI. 246

pomidorowego -sol, pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Makrele obrac z miesa , rozdrobnic w misce widelcem. Papryke, ogorki, cebule i  jajka pokroic w drobna kostke . Do makreli dodac pokrojone w kostke warzywa i jajka , jogurt i koncentrat/keczup, wymieszac . Doprawic do smaku.   !!!SMACZNEGO

PychaDania
Leczo z Cukinii. Przepisy: Pomysł na Jednogarnkowy Obiad: Dietetyczna i Wyjątkowa - Moja Ulubiona Wersja Leczo z cukinii. 408

świezo zmielony pieprz, papryka ostra, papryka słodka, sól himalajska, estragon Cebulę i czosnek posiekaj drobno, zeszklij na patelni z olejem. Dorzuć drobno pokrojoną pierś z kurczaka , podsmaż chwilkę. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka, dodaj zawartość patelni. Dopraw i duś pod przykryciem (podlej niewielką ilościa wody) przez 30 minut, co jakiś czas mieszając. W tym leczo z cukinii

IzaGotuje
Gulasz buraczany 196

smażyliśmy mięso, w tym samym tłuszczu podsmażyć cebulkę. Tylko tak, aby się zezłociła i przypaliła ;) Cebulę dodać do mięsa i zalać wodą. Niech się dusi. Krok 2 Pokroić resztę warzyw i dodać do mięsa. Posypać soczewicą. Lubię ją dodawać, bo fajnie zagęszcza sos. Tylko trzeba pilnować dania, aby się nie przypaliło. Krok 3 Dodać przyprawy i pozwolić daniu się dusić

CoolinarniePL

Proponowane wyszukiwania