szklanka mąki cynamon ( Kamis) cukier wanilinowy szczypta soli zielony lukier Dr Oetker Dynia zrobiona z masy cukrowej (własnymi łapkami) Sposób przygotowania: Startą marchew połącz z dynią. Warzywa tarłam na tarce,na najmniejszych oczkach. Następnie dodaj mąkę wymieszaną z cukrem, cukrem wanilinowym, cynamonem, sodą i solą. Stopniowo dodawaj olej. Całość wymieszaj za pomocą łyżki. Muffiny piecz w temperaturze
Wielki apetytzmiksować całość na jednolitą konsystencję.Masę zagęszczamy mąką ziemniaczaną i doprawiamy do smaku. Fondue najlepiej smakuje z pieczywem czosnkowym bądź grzankami serowymi,ale śmiało można podać do niego wszelkie warzywa ( również pieczone ziemniaczki). Fajnie,gdy dodatki mają intensywny smak,więc do przygotowania grzanek użyłam oleju kujawskiego z dodatkiem czosnku i bazylii a do ziemniaczków kujawskiego z dodatkiem czosnku,bazylii
Wielki apetytJest to bardzo łatwy a jednocześnie smaczny dodatek śniadaniowy.Do pasy jajecznej można dodać ulubione dodatki takie jak świeże zioła,przyprawy,warzywa i inne.Baza zazwyczaj jest podobna,ale przepis można urozmaicać wg własnych upodobań. Składniki: 4 jaja 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy świeżo zmielony pieprz ( ja dodałam kolorowy) sól świeżo posiekany szczypiorek (można go zastąpić
Wielki apetytKurczaka natrzeć przyprawami z dodatkiem oliwy i zostawić w marynacie najlepiej całą noc. Do środka włożyć cytrynę w całości i zapiąć otwór szczelnie wykałaczkami. Do naczynia żaroodpornego włożyć pokrojone warzywa, wycisnąć czosnek i włożyć kurczaka. Zapiekamy go przez ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Będzie gotowy, gdy po nakłuciu wypłynie z niego przezroczysty sok. Smacznego! Ten i inne przepisy
Wielki apetytsera gorgonzola sól morska (ja użyłam takiej w młynku firmy Kamis) pieprz chleb Pokrojoną w pióra cebulę smażymy z wyciśniętym czosnkiem i pokrojoną w plastry cukinią. Warzywa dodajemy do gorącego bulionu i gotujemy przez 10 minut. Całość miksujemy na gładki krem i mieszamy ze śmietaną (która musi być w temperaturze pokojowej. Mieszamy ją w kubku pół na pół
Wielki apetytpolędwiczki wieprzowej z puree ziemniaczanym, szparagami, kawałkami ciasta francuskiego oraz maślaną gruszką z chili Pierś z kurczaka w świeżych ziołach ,z borowikowym risotto, sezamie z grilla ,z pieczonymi warzywami oraz sosem maślanym z suszonymi pomidorami. Na deser obłędny sernik ( strzał w 10! Idealny, puszysty- genialny) i szarlotka ( bardzo smaczna, domowa z lodami waniliowymi) Jedzenie genialne- bardzo smaczne i wykwintne
Wielki apetytpomidorów i papryki podawany z serem, bazylią i śmietanką i przyznam szczerze podbił moje kubki smakowe. Idealnie zrównoważone smaki delikatnie pikantny- super. Danie główne to soczysty kurczaczek z warzywami gotowanymi na parze i pieczonymi ziemniaczkami. Wielki plus za to, że ziemniaki nie są przygotowane z mrożonych gotowców, są pyszne. Na deser cudowna, lekka Panna Cotta z sosem malinowym
Wielki apetytkażdą postacią, ale te pieczone mmmm bajka. Łatwe w przygotowaniu a kochają je i dorośli i dzieci. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do mięsa a razem z pieczonymi warzywami i sosem tworzą osobne danie. Składniki: Ziemniaki (najlepiej w miarę równej wielkości) Duża, czerwona papryka Suszone tymianek Sól morska Pieprz świeżo zmielony Słodka papryka zmielona 2 łyżki oleju rzepakowego ulubiony
Wielki apetytwzdłuż i w nacięcie nakładamy nasz farsz. Grillujemy na złoty kolor ze wszystkim stron uważając, żeby nie wyleciał nam farsz. Podajemy na ciepło z domowym sosem barbecue i grillowanymi warzywami. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytCudownie chrupiące, łatwe i szybko-znikające krążki cebulowe w ciut innej wersji. Zakochałam się- muszę przyznać, że nareszcie grill to dla mnie coś więcej niż pieczone warzywa, chlebek z masełkiem czosnkowym czy kurczaczek. Zobaczcie jakie to łatwe. Składniki: 2 duże cebule (ja użyłam białych) 2 opakowania krojonego w cieniutkie plastry boczku wykałaczki Sposób przygotowania: Cebulę kroimy na równe plastry. Wyjmujemy
Wielki apetytkosteczkę i smażymy na oleju. Dodajemy boczek do ziemniaków, następnie wsypujemy kaszę i dodajemy jajka. Całość mieszamy. Papryczki myjemy, osuszamy i przekrawamy wzdłuż. Wyjmujemy delikatnie pestki ze środka. Warzywa napełniamy masą ziemniaczaną. Grillujemy ok. 20-25 minut (w zależności od temperatury na naszym grillu). Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytczasie odciśnij nadmiar wody. Dodaj pokrojoną czerwoną cebulkę i dopraw do smaku pieprzem. Mąkę, jajka i jogurt wymieszaj. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Dodaj do niej warzywa. Masę nakładaj za pomocą łyżki, smaż na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu na złoty kolor. Podawaj z gęstym jogurtem naturalnym i świeżym tymiankiem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie
Wielki apetytwodzie. Paprykę pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oleju wraz z cebulką i posiekanym czosnkiem. Nadzienie dopraw do smaku. Górę patisonów odetnij a dół wydrąż tworząc miseczki. Nafaszeruj warzywa i przykry wieczkiem. Zapiekaj ok. 20 -30 minut w temperaturze 180 stopni wraz z gałązkami tymianku. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytprzepisu z opakowania (ok. 5 minut w osolonej wodzie). Pomidory odsącz z oliwy i pokrój w kosteczkę. Dodaj odcedzone z zalewy kapary i pokrojone oliwki. Rozgrzej patelnię i wrzuć warzywa na rozgrzaną oliwę. Wykorzystaj tą, w której "kąpały" się suszone pomidory (jest niezwykle aromatyczna i bogata w smaki). Dodaj makaron i połowę tartego sera. i dokładnie wymieszaj. Danie Podawaj oprószone
Wielki apetytpiekarniku w temperaturze 200 stopni do lekkiego zrumienienia. Wystudzić. Na podpieczonym cieście rozłożyć cukinię, botwinkę i buraczki. Jajko roztrzepać ze śmietaną z dodatkiem soli i pieprzu. Wylać to na warzywa. Wierzch posypać pokruszoną fetą. Tartę piec w temperaturze 190 stopni do lekkiego zarumienienia. Podawać na gorąco lub na zimno zamiast tradycyjnej kanapki. Ciasto jest bardzo kruche i kroi się
Codzienna kuchnia niecodzienna